Σελίδα 9 από 60 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213141959 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 886

Θέμα: Αλήτικη περιπλάνηση στα παζάρια της Μ. Ανατολής...και τσάι στο Ισπαχάν

Κιουνεφέ κανταϊφ

Υλικά
    500γρ κανταϊφι
    150γρ φρέσκο βούτυρο λιωμένο
    400γρ ανάλατο μαλακό τυρί
    1 κούπα γάλα
    2 κούπες νερό
    3 κούπες ζάχαρι
    χυμός λεμονιού

Παρασκευή
    Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κανταϊφι, προσπαθώντας να το ξεκολλήσουμε για να γίνει πιό αφράτο. Σ΄ένα μεγάλο ταψί του φούρνου απλώνουμε το μισό από το κανταϊφι σ΄όλη την επιφάνεια. Με μιά κουτάλα ή πιρούνι ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα. Μ΄αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από το κανταϊφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι. Ψήνουμε στους 150-160 μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το διατηρούμε κρύο. Όταν είναι να το σερβίρουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε καυτό. Το γαρνίρουμε με φυστίκι Αιγίνης.

Καλή επιτυχία!

salam!πολυ το κουραζετε παιδια και δεν βλεπω να πηγαινετε.Μην μασατε με κουβεντες το χασατε το παιχνιδι.Η συμβουλη μου οριστε ημερομηνια ενας να μπει μπροστα και ξεκινηστε.Ο Λευτερης θα φαει ζεστη τον Ιουνιο καλο ειναι ναρθει Μαιο.Αυτα!Μοtashakk Eram
    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙ ΕΞΩ!

Προσεχώς συνταγή για ..."γιαουρτλού κεμπάπ"

Αποκλειστικά για τους αναγνώστες της στήλης.

Καταβάλλοντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια, ώστε να αποφασίσουν οι αναποφάσιστοι την συμμετοχή τους στο ταξίδι και κρατώντας την υπόσχεση της στήλης για τις ανατολίτικες συνταγές...

Γιαουρτλού κεμπάπ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι φρεσκοκομμένος μαϊντανός
    τριμμένη φρυγανιά
    2 αυγά
    2 σκελίδες σκόρδο
    Σάλτσα ντομάτας φρέσκια
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, μπαχάρι, κύμινο
    πίτες
    γιαούρτι σακούλας
    φρέσκο βούτυρο
    φρεσκοκομμένο άνηθο
    αλάτι
    2-3 σταγόνες ξύδι λευκό

Παρασκευή

1.Στραγγίζουμε το γιαούρτι μ΄ένα σουρωτήρι που έχουμε στερεώσει σ΄ένα μπώλ και έχουμε σκεπάσει μ΄ένα νοτισμένο πανί, για 30 λεπτά. Το μεταφέρουμε σ΄ένα μικρότερο μπολ και το αναμειγνύουμε με το φρέσκο βούτυρο και τον άνηθο, καθώς και 2-3 σταγόνες ξύδι λευκό.
    2. Ετοιμάζουμε την ψησταριά λαδώνοντας την σχάρα και την τοποθετούμε 15 εκατοστά πάνω από τα κάρβουνα.
    3. ανακατεύουμε απαλά το κρέας, το κρεμμύδι, τον μαϊδανό, τα αυγά, τη ρίγανη, το μπαχάρι και το κύμινο και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε μπιφτέκια πάχους, όσο γουστάρουμε και τα ψήνουμε για 7 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να κρατήσουν τον χυμό τους.
    4. Περιχύνουμε τις ψημμένες πίτες με φρέσκο βούτυρο και τις ανοίγουμε στα δύο σχηματίζοντας ένα πουγκί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στις πίτες και περιχύνουμε με φρέσκια ντομάτα και φρέσκο μαϊδανό.

Καλή επιτυχία!

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Υπαρχει και συνταγη για Καζαν ΝτιπΙ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Υπαρχει και συνταγη για Καζαν ΝτιπΙ?

Είναι συγκλονιστική η συμμετοχή των φίλων της στήλης ...ανατολίτικων συνταγών!

Υπομονή λοιπόν!

Καζάν ντιπί ή καζάν ντιμπί (Kazan dibi) και ότι ποθήσει η ψυχή σας...

...και για να είμαι ακριβέστερος η γαστέρα σας!

Σύντομα και με συνέπεια κοντά σας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOMASKTM
    οι προετοιμασίες άρχισαν.
    μόλις παρέλαβα το διαβατήριο

Αρχικά δημιουργήθηκε από TOMASKTM
    οι προετοιμασίες άρχισαν.

Kι εγώ μόλις τελείωσα με το ανακάτεμα "αλεύρι-corn flour-γάλα", έβαλα την καραμέλα στο τηγάνι και ζεσταίνω τον φούρνο...

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Είναι συγκλονιστική η συμμετοχή των φίλων της στήλης ...ανατολίτικων συνταγών!

Υπομονή λοιπόν!

Καζάν ντιπί ή καζάν ντιμπί (Kazan dibi) και ότι ποθήσει η ψυχή σας...

...και για να είμαι ακριβέστερος η γαστέρα σας!

Σύντομα και με συνέπεια κοντά σας...

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Εδω και καιρό, από την ώρα που ''άνοιξε'' το thread και μετά την προσωπική πρόσκληση-πρόκληση (ευχαριστώ Βασίλη) το ''εσπρωξα'' απο δω, το ''τράβηξα'' απο κει αλλα δυστυχώς το ταξίδι μου έφτασε μέχρι την αγορά του Lonely Planet- Iran...
    Θα είμαι κοντά σας παιδιά και μην ξεχνάτε αμα πετύχει η προετοιμασία, τύφλα να' χει το ταξίδι!
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    …εγώ από την άλλη με τη μηχανή που έμπλεξα δεν ξέρω αν με βγάζει να πιω τσίπουρο στην Περδικόβρυση , πόσο μάλλον να πιω τσάι στο Ισπαχάν!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    …εγώ από την άλλη με τη μηχανή που έμπλεξα δεν ξέρω αν με βγάζει να πιω τσίπουρο στην Περδικόβρυση , πόσο μάλλον να πιω τσάι στο Ισπαχάν!!!
    Η περίπτωση με την μηχανή σου, μου φέρνει στο νου σέξι ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου...

"σε πήρα να μ΄επισκευάσεις
    κι εσύ με ξεχαρβάλωσες!"

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
    Η περίπτωση με την μηχανή σου, μου φέρνει στο νου σέξι ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου...

"σε πήρα να μ΄επισκευάσεις
    κι εσύ με ξεχαρβάλωσες!"

''Ανάθεμα την ώρα κατάρα την στιγμή
    Που πήρε ο Βελζεβούλης αυτή τη μηχανή ''

Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
    ''Ανάθεμα την ώρα κατάρα την στιγμή
    Που πήρε ο Βελζεβούλης αυτή τη μηχανή ''
    Μη γράφεις τέτοια πράγματα...

...και μου τρομάξεις τον Θωμά με το 1150

Καλοί μου φίλοι, αυτής της στήλης, συνεπείς στο ραντεβού μας...

...καζάν ντιμπί λοιπόν!

Υλικά

5 κούπες φρέσκο γάλα μ΄όλα τα λιπαρά
    2 κούπες ζάχαρη
    1 κουταλιά πρόβειο βούτυρο
    1 κούπα αλεύρι μαλακό
    2 κουταλιές corn flour
    6-7 βανίλιες
    κανέλα

Παρασκευή

1. Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλάκια ζάχαρη, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο , το αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και το βγάζουμε απ΄το φούρνο.
    2. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το corn flour και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μη κολλήσει, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις γιατί είναι ευαίσθητο.
    3. Περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. ανακατεύουμε πολύ καλά για ένα λεπτό σε πολύ χαμηλή φωτιά.
    4. Το βγάζουμε απ΄τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ξανά-ανακατεύουμε απαλά.
    5. Ρίχνουμε την κρέμα στο αντικολλητικό σκεύος που έχουμε την καραμελωμένη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά το πολύ. Άν θέλετε η γεύση να είναι λιγότερο καμένη ψήνετε λιγότερο ή το αντίθετο.
    6. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το τοποθετούμε με το σκεύος σ΄ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο. Αφού κρυώσει καλά, αφαιρούμε το καζάν ντιμπί από το σκεύος και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Σελίδα 9 από 60 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910111213141959 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 302
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2018, 13:18
  2. Ένα ξένο βλέμμα στα τεκταινόμενα της Ελλάδος και την οικονομική κρίση...
    από Gandalf dr685sm στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2010, 09:50
  3. Απαντήσεις: 66
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2009, 13:23
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2004, 18:17

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας