Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 205

Θέμα: Τελικά φρενάρουμε πάνω στη στροφή....?

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Μιλάμε για αντρικά οχήματα εδώ, χωρίς βοηθητικές.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Μιλάμε για αντρικά οχήματα εδώ, χωρίς βοηθητικές.
    Δεν σε ξέρω αλλά το New Year’s resolution μου για το 2026 ειναι να σε κάνω να αγαπήσεις τα αυτοκίνητα!

Πέρα απ την πλάκα αν και οι γραμμές είναι διαφορετικές (θα κάτσω αύριο να βγάλω τις γραμμές μου απ τις Σέρρες για να τις συγκρίνουμε με τις ιδανικές γραμμές για μηχανές) καποιες βασικές αρχές στα μάτια μου είναι παρόμοιες…

Το ξαναλέω είμαι άσχετος με τα μηχανάκια και κουλαντζα μεγάλη, τώρα μαθαίνω!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από TheRegulator Προβολή μηνύματος
    Δεν σε ξέρω αλλά το New Year’s resolution μου για το 2026 ειναι να σε κάνω να αγαπήσεις τα αυτοκίνητα!
    Εννοούσα χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Μια χαρά τα αγαπάω και τα αυτοκίνητα. Ό,τι οδηγείται γρήγορα μου αρέσει.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Εννοούσα χωρίς ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Τώρα μπερδεύτηκα, δεν ξέρω αν τρολαρεις ή όχι!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Ακόμα και skateboard σε κατηφόρα;;;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Τελευταία φορά που βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση δεν είχα δέρμα από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο και με έτρεχαν οι γονείς μου για αντιτετανικό. Τρου στόρι.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Μου έχει πεταχτεί τέτοιο γμωμανο χιπστεροσκουπιδι στο δρόμο του γκουρνιγκελ με ένα wakeboard κοβωντας κυριολεκτικά το δρόμο στην μέση.. πάλι καλά ήμουν με το Μ2 που έχει αγωνιστικά τακάκια και τα λοιπά και δεν τον έστειλα να συναντήσει τον δημιουργό του!

Μου έχει πεταχτεί τέτοιο γμωμανο χιπστεροσκουπιδι στο δρόμο του γκουρνιγκελ με ένα wakeboard κοβωντας κυριολεκτικά το δρόμο στην μέση.. πάλι καλά ήμουν με το Μ2 που έχει αγωνιστικά τακάκια και τα λοιπά και δεν τον έστειλα να συναντήσει τον δημιουργό του!
    Εκτός αν ήσουν με βάρκα, λίγο δύσκολο να ήταν wakeboard.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Εκτός αν ήσουν με βάρκα, λίγο δύσκολο να ήταν wakeboard.
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχα πως την λένε εκείνη την μαλακια που είναι πιο μεγάλη από σκέιτμπορντ και κάνουν όλοι οι απλ… εννοώ χίπηδες?

Longboard. Αν εννοείς αυτό που καταλαβαίνω.
    Life begins at 45°.

Να δώσω την απάντηση? Τουλάχιστον εκεί ξέρω ακριβώς γιατί εχουμε το φαινόμενο της υποστροφής. ..

Εν τω μεταξύ το άλλο point που ειπώθηκε είναι το καρύδωμα του γκαζιού υπό κλίση.
    Ισως ο όρος να ήταν αδόκιμος γιατί εγώ στο μυαλό μου το καρυδωμα το έχω σαν απότομο άνοιγμα στο τέρμα του γκαζιού (on-off switch και όχι modulation) και δεν ξέρω πως ένα όχημα (όχι μόνο μηχανάκι) χωρίς ηλεκτρονικά δεν θα σε στείλει αδιάβαστο αμα το κανεις ειδικά στο torque range…

Στα αυτοκίνητα ανάλογα με τον τύπο κίνησης έχεις διαφορετικό φαινόμενο. Μπροστοκινητο βγάζει μούτρα (υποστρεφει), πισωκίνητο ανοίγει καρφώνει μούτρα μέσα και υπερστρεφει.
    Θεωρητικά μιλώντας πάντα στην μηχανή αμα είναι κάτι χωρίς ροπή όπως το δικό μου που είναι 35αρι και έχει μισό γκάζι (κυριολεκτικά η γκαζιέρα σταματάει στην μέση) μπορείς να το καρυδώσεις και θα σε μαζέψει αμα κανεις run wide αλλά σε ένα 10αρι χωρις TC πιστεύω ότι στην καλύτερη θα φύγεις γλιστρώντας (power slide) στην χειρότερη θα φύγεις φέτα και θα σε μαζεύουν.
    Μιλάμε ακόμα για φρενα ή για γκάζι? Μπερδεύτηκα. Επειδή μιλάς για άξονα κίνησης.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Τελευταία φορά που βρέθηκα σε τέτοια κατάσταση δεν είχα δέρμα από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο και με έτρεχαν οι γονείς μου για αντιτετανικό. Τρου στόρι.
    Χα! Χτύπησα ευαίσθητη χορδή με τη σαχλαμάρα που είπα

(συγνώμη για το offtopic )
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Μιλάμε ακόμα για φρενα ή για γκάζι? Μπερδεύτηκα. Επειδή μιλάς για άξονα κίνησης.
    Μιλάμε για γκάζι γιατί ειπώθηκε μερικά σχόλια πιο πίσω!

Μιλάμε για γκάζι γιατί ειπώθηκε μερικά σχόλια πιο πίσω!
    Οκ, μάλλον αναφέρεσαι στο σχόλιο του zephyr . Το καρυδωμα του γκαζιού όσο ακόμα είσαι μέσα είναι για εμένα μια αυτοκτονική διαδικασία, ιδιαίτερα σε μεγάλες μηχανές χωρις ηλεκτρονικά.

Ο στονερ εχει πει σε 4ωρη συνέντευξη του ότι σε πολύ συγκεκριμένες στροφές έμπαινε ντριφταροντας το πισω με το γκάζι για να εχει την κατεύθυνση που ήθελε στην έξοδο και γιαυτό τον ζόριζε ένα φρέσκο πισω λάστιχο , προτιμούσε τα λίγο φαγωμένα ! Αλλά μιλούσε για πολύ συγκεκριμένες στροφές.

Δε νομίζω πως η συμβουλή του στονερ θα ήταν "απλώς καρύδωσέ το" .
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    Οκ, μάλλον αναφέρεσαι στο σχόλιο του zephyr . Το καρυδωμα του γκαζιού όσο ακόμα είσαι μέσα είναι για εμένα μια αυτοκτονική διαδικασία, ιδιαίτερα σε μεγάλες μηχανές χωρις ηλεκτρονικά.

Ο στονερ εχει πει σε 4ωρη συνέντευξη του ότι σε πολύ συγκεκριμένες στροφές έμπαινε ντριφταροντας το πισω με το γκάζι για να εχει την κατεύθυνση που ήθελε στην έξοδο και γιαυτό τον ζόριζε ένα φρέσκο πισω λάστιχο , προτιμούσε τα λίγο φαγωμένα ! Αλλά μιλούσε για πολύ συγκεκριμένες στροφές.

Δε νομίζω πως η συμβουλή του στονερ θα ήταν "απλώς καρύδωσέ το" .
    Αυτο ακριβως. Το πλασαρισμα ντριφταρωντας ειναι διαφορετικο με καρυδωμα υπο κλιση. Προσωπικα το γουσταρω σε σημειο του να το κυνηγαω το ψιλομπλοκαρισμα με τις κατεβασιες πριν την εισοδο... Δεν το εχω δοκιμασει στην πιστα με την μηχανη αλλα στον δρομο για καποιο περιεργο λογο ειναι το "happy and safe place" μου. Το να βγεις με powerslide δεν νομιζω οτι θα μπορεσω ποτε να το κανω... Βεβαια ποτε δεν ξερεις... ισως να γινει καταλαθος και ευελπιστω να μπορεσει να αποτυπωθει σε βιντεο η εστω φωτο ωστε να την κανω κορνιζα και να φλεξαρω στο moto.gr !

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 115
    Τελευταίο μήνυμα: 27/09/2008, 13:18
  2. Θεση σωματος/ποδιων στη στροφη
    από Ταξιδευτής στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 106
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2007, 18:58
  3. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 18/01/2007, 13:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα