Σελίδα 9 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 395

Θέμα: Αυριο Τεταρτη 10.09.08 ξεκινα το "πειραμα του αιωνα" στο Cern

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Άλλο η ανακάλυψη κάποιου πλανήτη ή της μορφής του στο ήδη σταθερό και φυσικό του σχήμα και άλλο να αναπαράγεις/αναπαριστάς συνθήκες που δεν γνωρίσαμε ποτέ και να προκαλείται ουσιαστικά μια κίνηση ενέργειας που δεδομένο είναι πως δεν ελέγχεται απο τα σημερινά μας μέσα. Παρατηρητές είμαστε... οχι ελεγκτές.

Συμμερίζομαι οτι πραγματικά ο κίνδυνος είναι ελαχιστότατος. Αλλά απο εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι πως όποτε προσπαθήσαμε να γίνουμε "Θεοί" την πατήσαμε πολύ άσχημα. Έστω και μεταγενέστερα.. όπου "ξεθαρέψαμε" αν θες.

Είπα και πριν... δεν καταστροφολογώ.... απλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό , με έχει προλάβει ο σκεπτικισμός στο κατά πόσο ..

1- μας είναι απαραίτητο αυτό που γίνεται τώρα με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ράτσα όντων σε ενα πλανήτη που αργοπεθαίνει. Ίσως ενα αντίστοιχο κύμμα επιστημόνων και πόρων να έδιναν λύσεις σε πολύ πιο βασικά και σημαντικά μας προβλήματα.

2- Η μανία του ανθρώπου να γίνει Θεός , πολλές φορές εθελοτυφλώντας μπροστά στα όρια του. Σε αρκετά σημεία έχουμε παίξει με την φωτιά και κάπου την γλυτώσαμε με τελευταίο την πυρηνική ενέργεια. Μπορεί εδώ λοιπόν να δούμε κάτι που δεν πρέπει..."το κωλοδάχτυλο" που είπε και κάποιος πιο πριν που θα μας δείξει ο Θεό-Ανώτερη Δύναμη.

3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική. Επέτρεψε μου να είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός ειδικά μετά απο τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για αυτό.

Εντύπωση πάντως αν θες μου κάνει η μεγάλη και κύρια συμμετοχή πολλών Ελλήνων (όπως ο κ. Νανόπουλος) που αποδυκνείουν την θλιβερή πραγματικότητα για την χώρα μας και την αναξιοκρατία που την δέρνει. 60+ επιστήμονες και πανεπιστήμια πρωτοπορούν και η χώρα προέλευσης τους , αδιαφορεί και αγνοεί... όπως και οι περισσότεροι πολίτες της.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    one more,

Υπάρχει κανα videaki στα ελληνικά γιατί έχω ζαλιστεί εδώ και ώρες με τα αγγλικά, όσο μέτρια και αν ξέρω γίνονται κουραστικά με τους τεχνικούς όρους.
    http://www.youtube.com/watch?v=apIrl...eature=related
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ Το avatar του/της Anty12
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

1- μας είναι απαραίτητο αυτό που γίνεται τώρα με δεδομένο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν ράτσα όντων σε ενα πλανήτη που αργοπεθαίνει. Ίσως ενα αντίστοιχο κύμμα επιστημόνων και πόρων να έδιναν λύσεις σε πολύ πιο βασικά και σημαντικά μας προβλήματα.
    Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου κάθετα.
    Αμέτρητοι είναι αυτοί που με τριμμένα τζιν ψάχνουν μέσα σε εργαστήρια φάρμακα για την ηπατίτιδα C , μοντέλα για την αύξηση του φυτοπλαγκτόν με συνέπεια την μείωση του CO2, υλικά που θα κάνουν τα κράνη μας πιο ασφαλή κτλ κτλ

2- Η μανία του ανθρώπου να γίνει Θεός , πολλές φορές εθελοτυφλώντας μπροστά στα όρια του. Σε αρκετά σημεία έχουμε παίξει με την φωτιά και κάπου την γλυτώσαμε με τελευταίο την πυρηνική ενέργεια. Μπορεί εδώ λοιπόν να δούμε κάτι που δεν πρέπει..."το κωλοδάχτυλο" που είπε και κάποιος πιο πριν που θα μας δείξει ο Θεό-Ανώτερη Δύναμη.
    Μάλλον η μανία του ανθρώπου να μάθει.
    Αν είναι να μάθει αυτά που ξέρει ο Θεός ακόμη καλύτερα -για μένα.-.

3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική. Επέτρεψε μου να είμαι λίγο πιο επιφυλακτικός ειδικά μετά απο τους πόρους που έχουν δεσμευτεί για αυτό.
    Τα αποτελέσματα τέτοιων αναζητήσεων δεν θα τα δούμε (ίσως) ποτέ σε ράφια από σούπερ-μάρκετ.

Από την άλλη μεριά θέλεις να σου απαριθμήσω πόσα προϊόντα-αποτελέσματα της κβαντομηχανικής εκμεταλλεύεσαι κάθε φορά που βάζεις μπροστά και κινείσαι με την μηχανή σου?
    Στων χιλιομέτρων την ερημιά....
    ..... και στη σιωπή των χρονομέτρων

δυο παρατηρήσεις στα γρήγορα, γιατί είμαι και στη δουλειά...

1) οι πλανήτες δεν έχουν αρκετή μάζα ώστε να μετατραπούν σε μαύρες τρύπες, μόνο τα πολύ μεγάλα άστρα (το όριο chandrasekar είναι ~1,45 η μάζα του ήλιου!)

2) γιατί συνεχίζει να επανέρχεται η έννοια "θεός" στην κουβέντα; είναι καταφανώς άσχετος με αυτήν
    ntontos
    no motori, no party
    αμήχανος μέχρι νεωτέρας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ntontos
    δυο παρατηρήσεις στα γρήγορα, γιατί είμαι και στη δουλειά...

1) οι πλανήτες δεν έχουν αρκετή μάζα ώστε να μετατραπούν σε μαύρες τρύπες, μόνο τα πολύ μεγάλα άστρα ...
    Ουπς! μου ξέφυγε

Artificial Spammer Το avatar του/της Elle
    Ο,τι και να συζητήσουμε για το πείραμα θα είναι λίγο.
    Εγώ όμως θα σας πω κάτι διαφορετικό.
    Πύργος της Βαβέλ
    Το ίδιο πράγμα τυγχάνει ο άνθρωπος να πραγματοποιήσει!
    :a36: Θεσσαλικό κλιμάκιο :a36:
    :a07:Τη λένε Μαίρη
    Ζητείται νεαρός για delivery σε πιτσαρία με GSXR hayabusa K8

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Anty12 θα απαντούσα αλλά θα πάμε σε διαμάχη φιλοσοφική που δεν έχει σχέση με το θέμα και θα ξεφύγουμε ώς συνήθως. Θα το συμπυκνώσω μόνο σε μια άποψη που είναι δική μου αλλά την συμμερίζονται και άλλοι απο όσο μίλησα.

Πριν μάθουμε την προέλευση μας, μήπως θα έπρεπε να διαθέσουμε πάσα πόρους ώς προς το ευ ζείν μας στο παρόν;

και μετά μαθαίνουμε και τι υπάρχει σε παράλληλο σύμπαν ή ακόμα και αν θέλουμε στην παντοτινή ερώτηση του τι κάνουμε εδώ!

Ο άνθρωπος κατά τα άλλα είναι ενας μικρός θεός κατά όνομα που όμως αδυνατεί να κατανοήσει οτι τόση γνώση δεν μπορεί να την κερδίσει στον εγκέφαλο του. Σαν να προσπαθούμε να γεμίσουμε σε ενα ποτήρι τον Ωκεανό. Και χρόνο θέλει που μπορει και να μην τον διαθέτουμε (βλ. Απόφις) και χώρο που επίσης δεν έχουμε.

Ας παραμείνουμε όμως στα του LHC-CERN και ας δούμε τι τελικά θα γίνει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

3- Ο σκοπός του έργου;... οικονομικη απόκριση δεν έχει.. ούτε πραγματική. Μόνο φιλοσοφική.
    τα επιστημονικά επιτεύγματα που βρέθηκαν με πρόγραμμα είναι πολύ λίγα, τα περισσότερα είναι "παράπλευρες" επιτυχίες στην αναζήτηση για κάτι ίσως και άσχετο,
    πχ όταν ο θείος Albert δημοσίευσε το περίφημο paper του για το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο (που του έδωσε το Nobel και όχι η σχετικότητα η οποία πολεμήθηκε αφάνταστα όταν πρωτοεμφανίστηκε), δεν είχε καν φανταστεί ότι μπορεί κάποτε να φτιαχτεί η "τηλεόραση"

όσο για τη φιλοσοφία, διαφέρει από την επιστήμη σε ένα βασικό σημείο: επιστήμη χωρίς πείραμα και παρατήρηση δεν νοείται

χαίρομαι που τουλάχιστον κουβεντιάζουμε σοβαρά για το θέμα και δεν το γυρίζουμε σε μπαρούφες τύπου Dan Brown
    ntontos
    no motori, no party
    αμήχανος μέχρι νεωτέρας...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αυτη την στιγμη εχει εκπομπη στην ΕΤ3 (Ανιχνευσεις) αφιερωμενη στο CERN

Το πρωϊ που χαζεψα λιγο τηλεοραση πρινα φυγω για δουλεια η ΕΤ2 ειχε επισης εκτενες αφιερωμα στο πειραμε με καλεσμενο το κ.Γραμματικακη

Τι ιδιωτικα καναλια τον χαβα τους....ντροπη!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    one more,

Υπάρχει κανα videaki στα ελληνικά γιατί έχω ζαλιστεί εδώ και ώρες με τα αγγλικά, όσο μέτρια και αν ξέρω γίνονται κουραστικά με τους τεχνικούς όρους.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από slowman
    και στο κουτί της πανδώρας για όποιον θέλει

http://www.veoh.com/videos/v6524356c7nYfsEZ

http://www.greek-movies.com/shows.php?c=25

...
    Πριν μάθουμε την προέλευση μας, μήπως θα έπρεπε να διαθέσουμε πάσα πόρους ώς προς το ευ ζείν μας στο παρόν;

και μετά μαθαίνουμε και τι υπάρχει σε παράλληλο σύμπαν ή ακόμα και αν θέλουμε στην παντοτινή ερώτηση του τι κάνουμε εδώ!

...

Gandalf
    Α, να σε χαρώ!

Είναι σαν να μην έχεις σπίτι να μείνεις και να αγοράζεις δορυφορική τηλεόραση ένα πράμα

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    δε ξερω τι λετε αλλα εγω ειμαι μεσα στη μαυρη ρουφηχτερη τρυπα και δεν εχω φακο να δω τον δημιουργο μου !!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    δε ξερω τι λετε αλλα εγω ειμαι μεσα στη μαυρη ρουφηχτερη τρυπα και δεν εχω φακο να δω τον δημιουργο μου !!!!

Εγώ πάλι έχω μια μαύρη τρύπα στην τσέπη μου τα τελευταία χρόνια, αλλά ειναι επιλεκτική στο τι θα ρουφάει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Χωμάτινος
    Α, να σε χαρώ!

Είναι σαν να μην έχεις σπίτι να μείνεις και να αγοράζεις δορυφορική τηλεόραση ένα πράμα
    Συγνωμη Μανωλιο αλλα διαφωνω καθετα!
    Οπως ειπε πριν και ο Andy υπαρχουν χιλιαδες επιστημονες και γιατροι που εργαζονται προσπαθωντας να κανουν τον κοσμο καλυτερο.
    Τι αλλο δηλαδη θα μπορουσε να γινει;

Το οτι για να δημιουργηθει ο LHC συνασπιστηκαν 60 κρατη του πλανητη -και μαλιστα χωρις να υπαρχει προσδοκιμο οικονομικο οφελος απο αυτο- ΔΕΝ ειναι επιτευγμα απο μονο του;
    Επισης ακουω συνεχεια για το κοστος και το κοστος. Ε λοιπον το ολο πειραμα κοστισε 60 δις δολλαρια. Αυτο ειναι ενα πεπερασμενο ποσον. Τι αλλο σημαντικο για τον πλανητη θα μπορουσε να ειχε γινει με αυτα τα λεφτα; Να ταιστουν οι ταλαιπωρες χωρες του 3ου κοσμου; Να βοηθηθουν να σβησουν τα χρεη τους; Συμφωνω. Αλλα για ποσο;

Αυτο το πειραμα θα ανοιξει τα στεγανα στην επιστημη και την κατανοηση του Κοσμου -περα απο τις γνωστες μπουρδολογιες των θρησκειων και δοξασιων. Τι παει να πει "το κωλοδαχτυλο του Θεου" η ο "Πυργος της Βαβελ";
    Σαφως και χρειαζεται προσεκτικα βηματα, μελετη και σεμνοτητα, αλλα αυτα υπαρχουν (για να φτασουμε εδω χρειαστηκαν πανω απο 10 χρονια μελετης και σχεδιασμου).

Και κατι ακομα για οσους λενε για την επερχομενη καταστροφη.

Ο LEP (ο προηγουμενος μεγαλος επιταχυντης του CERN) δουλευε περιπου 8 χρονια πριν καταργηθει για να φτιαχτει ο LHC. Επαθε κανεις κατι απο αυτον; Οι περισσοτεροι αγνοουν καν την υπαρξη του. Ο LHC πηρε υπερβολικη δημοσιοτητα με τις γνωστες συνεπειες.
    Νίκος
    Open Horizons

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Ποιο είναι το site για live αναμετάδοση?
    Αυτό που δίνει στην αρχή ο Νίκος, δε παίζει.
    Μιχαλη, τα links ηταν σωστα, αλλα λογω τρομακτικης ζητησης, τα live feeds ηταν σχεδον αδυνατον να φορτωσουν.
    Παρολαυτα αν επεμενες πολυ τα καταφερνες. Εγω μετα απο καμια 20αρια λεπτα τελικα καταφερα να συνδεθω και ειδα σε ζωντανη μεταδοση στιγμη προς στιγμη τα τεκτενομενα, απο τη στιγμη που αρχισαν να στελνουν την πρωτη δεσμη απο τομεα σε τομεα μεσα στον LHC...

Ευτυχως δηλαδη γιατι αν περιμενα απο τα κ@λοκαναλα....
    Νίκος
    Open Horizons

Σελίδα 9 από 27 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΜάσαTime Τετάρτη 10/06/09, Ηράκλειο Κρήτης
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/06/2009, 18:41
  2. Τίτα Μπρίκι, Τετάρτη 24/09/08
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 30/09/2008, 12:22