Στην εκδοχή ΙV παρατηρώ ότι διατηρείται με ευλάβεια η καταπληκτικής άνεσης σέλα των χτ.
Ότι πρέπει για πολύωρα ταξιδάκια.![]()
Στην άλλη εκδοχή την ψιλοβελτιώσαν μου φαίνεται..
Για το αποκατω την αλαζω την κουκλα μου...![]()
![]()
![]()
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Ψάχνοντας στο internet βρήκα και αυτή τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τη θεωρία που τη συνοδεύει η Yamaha θα παρουσιάσει 2 διαφορετικά μοντέλα 1000 κυβικών.
Ένα πιο ταξιδιάρικο με άξονα, χυτές ζάντες, λάστιχα δρόμου και σέλα δύο επιπέδων,
καθώς και ένα πιό χωμάτινο μοντέλο με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος,τελική μετάδοση με αλυσίδα, ακτινωτές ζάντες, χωμάτινα λάστιχα, ενιαία σέλα και πολύ καλή κάλυψη του κινητήρα. Ελπίζω τα μοντέλα που τελικά θα παρουσιαστούν να μοιάζουν αρκετά με τα σκίτσα αυτά, τα οποία μου άρεσαν πολύ και το Super Tenere θέτει μια δυνατή υποψηφιότητα για το επόμενο μηχανάκι μου.
υ.γ. Καλώς σας βρήκα στο φόρουμ και καλά χιλιόμετρα σε όλους μας!
![]()
Βρε να μην το αναλώνουμε το θεμα, αλλα μην μένουν και αναπάντητα όσα λες...Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Σε αυτο δεν μπορω να πω εχεις δικιο.
Η YAMAHA ειναι ασχετη απο στησιμο μηχανων.
Η μικρη εμπειρια που εχει τα τελευταια 50![]()
χρονια μονο και οι τοσες νικες ηταν καθαρα θεμα τυχης και συγκυριων.
Ευτυχως συμφωνουμε σε αυτο και δεν εχουμε λογο διαφωνιας.
Ενω η ΚΤΜ με την μακροχρονη εμπειρια της μας εχει αποδειξει την αξιοπιστια της που ΤΩΡΑ (μονος σου το ειπες αυτο) αρχιζει να βελτιωνεται σε αυτο τον τομεα.
Αλλα μονο αρχιζει.
Και θα πρεπει να περιμενουμε καμια 15αρια -20 χρονια για να δουμε αν θα καταφερει να βγαλει καμια μηχανη με την ιστορικη αξια που εχει αφησει το ονομα TENERE και που συνεχιζει ακομα και σημερα.
Αλλα ας μην αναλωνουμε το θρεντακι με αυτα.
1) Συγκρίνεις την εμπειρία και το στήσιμο στο χώμα των ΚΤΜ με τα Yamaha ???![]()
2) Ποιά είναι η ιστορική αξία του ονόματος TENERE ???![]()
Οι φήμες λένε για 110-115 άλογα και λίγο πάνω από τα 200 κιλά.Αρχικά δημιουργήθηκε από Bullser
Ψάχνοντας στο internet βρήκα και αυτή τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τη θεωρία που τη συνοδεύει η Yamaha θα παρουσιάσει 2 διαφορετικά μοντέλα 1000 κυβικών.
Ένα πιο ταξιδιάρικο με άξονα, χυτές ζάντες, λάστιχα δρόμου και σέλα δύο επιπέδων,
καθώς και ένα πιό χωμάτινο μοντέλο με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος,τελική μετάδοση με αλυσίδα, ακτινωτές ζάντες, χωμάτινα λάστιχα, ενιαία σέλα και πολύ καλή κάλυψη του κινητήρα. Ελπίζω τα μοντέλα που τελικά θα παρουσιαστούν να μοιάζουν αρκετά με τα σκίτσα αυτά, τα οποία μου άρεσαν πολύ και το Super Tenere θέτει μια δυνατή υποψηφιότητα για το επόμενο μηχανάκι μου.
υ.γ. Καλώς σας βρήκα στο φόρουμ και καλά χιλιόμετρα σε όλους μας!
Κοιτα...Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Βρε να μην το αναλώνουμε το θεμα, αλλα μην μένουν και αναπάντητα όσα λες...
1) Συγκρίνεις την εμπειρία και το στήσιμο στο χώμα των ΚΤΜ με τα Yamaha ???![]()
2) Ποιά είναι η ιστορική αξία του ονόματος TENERE ???![]()
Δεν μιλαγα μονο για χωμα αλλα γενικα για το αν ξερει γενικως απο στησιματα μηχανης.Ε, νομιζω οτι δεν ειναι και καμια χθεσινη εταιρεια.
Τωρα για την ιστορικη αξια νομιζω οτι οποιος εχει γεννηθει πριν το 80 και εχει ψιλοασχληθει με μηχανες και Παρισι-Ντακαρ τοτε που ηταν ακομα σκληρος σαν αγωνας και οχι αδερφιστικος οπως τωρα,θα γνωριζει...
Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
.... οποιος εχει γεννηθει πριν το 80 και εχει ψιλοασχληθει με μηχανες και Παρισι-Ντακαρ τοτε που ηταν ακομα σκληρος σαν αγωνας και οχι αδερφιστικος οπως τωρα...![]()
ασχετο αλλά το 2007 είχε 2 νεκρούς...
ναι απο ότι θυμάμαι είχαν γραφτεί και 2 αδερφές αυτή τη χρονιά..Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
![]()
ασχετο αλλά το 2007 είχε 2 νεκρούς...![]()
![]()
(συγχωρεμένοι οι ανθρώποι..)
FAMOUS LAST WORDS:
"Helmet? I don need no steenking helmet!"
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
.... οποιος εχει γεννηθει πριν το 80 και εχει ψιλοασχληθει με μηχανες και Παρισι-Ντακαρ τοτε που ηταν ακομα σκληρος σαν αγωνας και οχι αδερφιστικος οπως τωρα...
Άμα είναι έτσι πάμε να τρέξουμε μια όλοι μαζί... Δε πιστεύω να είμαστε αδερφές.....
Αδερφή ο Cyril Depres![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Κάτι μου λέει ότι ξέρει από στήσιμο και η ΚΤΜ, η οποία φτιάχνει μηχανάκια πριν τη Yamaha αν δεν το ήξερες...Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Κοιτα...
Δεν μιλαγα μονο για χωμα αλλα γενικα για το αν ξερει γενικως απο στησιματα μηχανης.Ε, νομιζω οτι δεν ειναι και καμια χθεσινη εταιρεια.
Τωρα για την ιστορικη αξια νομιζω οτι οποιος εχει γεννηθει πριν το 80 και εχει ψιλοασχληθει με μηχανες και Παρισι-Ντακαρ τοτε που ηταν ακομα σκληρος σαν αγωνας και οχι αδερφιστικος οπως τωρα,θα γνωριζει...![]()
Το Paris-Dakar ο Tierry Sabine και οι πεθαμένοι του, πιθανόν να έχουν κάποια ιστορική σημασία για τον κόσμο της μοτοσυκλετας.
Ιστορική αξία η λέξη Teneré δεν έχει καμμία πάντως. Εμπορική και μόνο για την Yamaha που κόλλησε ένα αυτοκόλλητο σε ένα μεγάλο ντεπόζιτο για να εκμεταλλευτεί την μόδα των rally (και τις νίκες άλλων μην ξεχνιώμαστε...)![]()
Αυτο μαλλον μονο εσυ το ξερεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Κάτι μου λέει ότι ξέρει από στήσιμο και η ΚΤΜ, η οποία φτιάχνει μηχανάκια πριν τη Yamaha αν δεν το ήξερες...![]()
Το Paris-Dakar ο Tierry Sabine και οι πεθαμένοι του, πιθανόν να έχουν κάποια ιστορική σημασία για τον κόσμο της μοτοσυκλετας.
Ιστορική αξία η λέξη Teneré δεν έχει καμμία πάντως. Εμπορική και μόνο για την Yamaha που κόλλησε ένα αυτοκόλλητο σε ένα μεγάλο ντεπόζιτο για να εκμεταλλευτεί την μόδα των rally (και τις νίκες άλλων μην ξεχνιώμαστε...)![]()
Συγκρινουμε τις ομαδες και την υποστιριξη που υπηρχε τοτε με τωρα??
ΟΙ αλλοι ποιοι ειναι???Και με ποιες ομαδες τρεχανε.
Ενταξει το αδερφιστικο δεν ειναι και η καλυτερη εκφραση αλλα αλλιως ηταν τοτε.πιο δυσκολα τα πραγματα.
(το βλεπω και αυτο στις αντιπαραθεσεις)![]()
Aυτό δεν το ξέρω μόνο εγώ αλλά τέσπα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Αυτο μαλλον μονο εσυ το ξερεις.
Συγκρινουμε τις ομαδες και την υποστιριξη που υπηρχε τοτε με τωρα??
ΟΙ αλλοι ποιοι ειναι???Και με ποιες ομαδες τρεχανε.
η ΚΤΜ υπάρχει απ΄τη δεκαετία του 1950, ενώ η εμπλοκή της σε αγώνες ξεκίνησε απ΄το 1956/57. Η εμπλοκή της με το χώμα είναι πολύυυυυ πίσω, ενώ στο US κυκλοφορούσε ως Penton
Όταν εννοώ ότι εκμεταλλεύτηκε τις επιτυχίες άλλων εννοώ ότι η παρουσίαση του 1ου tenere έγινε το 1986. H νίκες της της Yamaha ήρθαν το 1991 και μετά. Εξαιρώ τους 2 πρώτους αγώνες του 79-80 καθώς μάλλον αγώνας μεταξύ φίλων ήταν και όχι αυτό που έγινε μετά.
Το ίδιο έκανε φυσικά και η Honda με το africa twin, αλλά τουλάχιστον αυτή τους είχε πάρει τα σώβρακα με τον Cyril Neveu. Και αν δεν σταμάταγε την εμπλοκή της με τα Rally, πιθανότατα θα τους τα ΄περνε για πολλά χρόνια ακόμα.
Εγω παντως ΚΤΜ στους δρομους παλαιοτερο απο 10ετιας(ισως και πολυ λεω) δεν εχω δει.Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Aυτό δεν το ξέρω μόνο εγώ αλλά τέσπα.....
η ΚΤΜ υπάρχει απ΄τη δεκαετία του 1950, ενώ η εμπλοκή της σε αγώνες ξεκίνησε απ΄το 1956/57. Η εμπλοκή της με το χώμα είναι πολύυυυυ πίσω, ενώ στο US κυκλοφορούσε ως Penton
Όταν εννοώ ότι εκμεταλλεύτηκε τις επιτυχίες άλλων εννοώ ότι η παρουσίαση του 1ου tenere έγινε το 1986. H νίκες της της Yamaha ήρθαν το 1991 και μετά. Εξαιρώ τους 2 πρώτους αγώνες του 79-80 καθώς μάλλον αγώνας μεταξύ φίλων ήταν και όχι αυτό που έγινε μετά.
Το ίδιο έκανε φυσικά και η Honda με το africa twin, αλλά τουλάχιστον αυτή τους είχε πάρει τα σώβρακα με τον Cyril Neveu. Και αν δεν σταμάταγε την εμπλοκή της με τα Rally, πιθανότατα θα τους τα ΄περνε για πολλά χρόνια ακόμα.
Για πες μας μερικα μοντελα ΚΤΜ οχι της δεκαετιας του 50 αλλα κατι πιο ευκολο ας πουμε 70ς 80ς και να σου πω και γω μερικα ιαπωνεζικα.
Και συγκρινοντε τα ντακαρισια του τοτε με τα τωρινα με τα GPS και με την ολη υποστηριξη την ηλεκτρονικη που εχουν τωρα??
Οσο για τα ονοματα που γραφεις δεν μπορω να σε ακολουθησω σε αυτο γιατι ποτε δεν τα γνωριζα.