Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 162

Θέμα: λαδια τουτου σε μοτο

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Να σου πω την αλήθεια τυπικά έχεις δίκιο.

Αλλά όπως το διαβάζει κανείς...

"...we tend to believe the validity of the science used in the study, but we still use high quality, synthetic oil in our race bike..."

...από αυτό το "but" τι συμπεραίνει? Αφού λέει ότι πιστεύουν μεν στην έρευνα αυτή ΑΛΛΑ αυτοί συνεχίζουν να βάζουν high quality synthetic oil στα αγωνιστικά τους. Μπορεί να έχεις δίκιο και να εννοούν συνθετικά οποιασδήποτε κατηγορίας (μοτο ή αυτοκινήτου) αλλά εμένα μου φαίνεται σαν να λένε ότι μόνο για τα αγωνιστικά χρησιμοποιούν τα ειδικά σχεδιασμένα για αυτά λάδια. Αλλιώς γιατί διαχωρίζουν τα συνθετικά από τα υπόλοιπα. Αφού η μελέτη δεν αναφέρεται ουσιαστικα στο εαν τα συνθετικά είναι καλύτερα από τα απλά αλλά στο αν τα λάδια αυτοκινήτου και τα λάδια μοτό έχουν διαφορά στην απόδοση που να δικαιολογεί την τιμή τους.

ΟΚ καταλαβα πως το βλεπεις. Παντως στο τεστ υπαρχουν και ημισυνθετικα οπου φαινεται η μειωμενη αποδοση τους και εικει νομιζω αναφερονται. Γενικα το αρθρο ειναι καλα δομημενο λογικα και με ακριβη γλωσσα, οποτε δεν νομιζω να αφηναν κατι τετοιο στο αερα. Αποψη μου, βεβαια.

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Και μιας και μιλάμε και για λάδια και τριβές κλπ, πάρτε και ενα ριζοσπαστικό άρθρο για το στρώσιμο του κινητήρα. Εγώ το πιστεύω όπως πιστεύω και αυτά τα σχετικά με τα λάδια μηχανής τελικα και εαν είχα καινούργια μηχανή έτσι θα έκανα το στρώσιμο.

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

!!!! Είμαι εκτός θέματος οπότε εαν πρέπει να μεταφερθεί μου το λέτε ή το σβήνω....

Εγώ πάντως μιας και θα μπαίνω πίστα όσο μπορώ, θα δοκιμάσω να βάζω ημισυνθετικά αυτοκινήτου και να τα αλλάζω στα αν όχι μετά από κάθε επίσκεψη, μετά από 2 σίγουρα.

Έχει κανείς να προτείνει πιο λάδι ημισυνθετικό αυτοκινήτου είναι το καλύτερο?

Εγώ πάντως μιας και θα μπαίνω πίστα όσο μπορώ, θα δοκιμάσω να βάζω ημισυνθετικά αυτοκινήτου και να τα αλλάζω στα αν όχι μετά από κάθε επίσκεψη, μετά από 2 σίγουρα.

Έχει κανείς να προτείνει πιο λάδι ημισυνθετικό αυτοκινήτου είναι το καλύτερο?
    Σε ημισυνθετικα προτεινω τα Helix της shell, αλλα για χρηση πιστας θα εβαζα τα ιδια σε συνθετικα, η τα μομπιλ 1.

Για το στρωσιμο συμφωνω και επαυξανω και το εχω δοκιμασει και σε ενα 1150GS με πολυ καλα αποτελεσματα. Ειναι δε απο τα πολυ λιγα που ξερω που δεν καταναλωνουν λαδι μετα πο 100.000κμ.
    Καπου ειχα βρει και ενα αλλο παρομοιο αρθρο στην ιδια λογικη που ομως ηταν καπως πιο διεξοδικο και γραμμενο απο σχεδιαστη κινητηρων. Εν ολιγοις προτεινε το στρωσιμο να γινει σε 4 20-λεπτα σταδια, με αλλαγη λαδιων (βαλβολινων) και φιλτρων μετα απο καθε 20-λεπτο και πληρη αποθερμανση μεταξυ αυτων. Δυστηχως δεν θυμαμαι αλλες λεπτομερειες, αλλα τα σταδια αυτα ειχαν να κανουν με χρηση κιβωτιου, στροφαρισματος και διαρκειας σε ψηλες στροφες.

Full συνθετικά Ok, αλλά δεν έχει πρόβλημα το κιβώτιο με αυτά ή κάτι άλλο? Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε καμία μηχανή και δεν ξέρω.

Full συνθετικά Ok, αλλά δεν έχει πρόβλημα το κιβώτιο με αυτά ή κάτι άλλο? Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε καμία μηχανή και δεν ξέρω.
    Απο προσωπικη εμπειρια σε dr750 και cbr954 (στο τελευταιο εχω ομως πολυ λιγα κμ μεχρι στιγμης) κανενα προβλημα, αρκει να μην ειναι 'energy conserving'. Απ'οτι εχω διαβασει ομως, μονο απο 30 και κατω μπορει να ειναι energy conserving, ενω απο 40 και πανω, πολυ σπανια. Ακομα, αν δεις προβλημα ολισθησης συμπλεκτη, λογικα θα το δεις στα πρωτα κμ της αλλαγης (απ'οτι λενε οι γκουρου των φορουμ) και θα εξαφανιστει μολις αλλαξεις λαδια. Στο 954 παντως μολις εβαλα τα μομπιλ 1 (0-40) το κιβωτιο εγινε βουτηρο (με την καλη εννοια).

Ok. Θα τα δοκιμάσω.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Πάντως στην μηχανή μου βάζω χρόνια τώρα 15W-50 μηχανόλαδο σαν αυτο που προτείνει το βιβλίο της honda, που το παίρνω σε συσκευασίες των 24lt σκάρτα 50€
    Είμαι στα 120.000 χιλ.
    Τι εντυπώσεις περιμένεις να ακούσεις?
    Αφού ρε Πατέρα ότι λάδι και να βάλεις φεύγει από τη τρύπα στο κάρτερ...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

χωρις να θελω να εμπλακω αμεσα στην συζητηση,ριξτε μια ματια στο παρακατω που αφορα τα προσθετα λαδιων της αγορας και θα καταλαβετε αρκετα πραγματα αμεσα σχετιζομενα με το συζητηθεν...

http://www.thegsresources.com/garage/gs_additive.htm
    frankly my dear, i dont give a damn...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    χωρις να θελω να εμπλακω αμεσα στην συζητηση,ριξτε μια ματια στο παρακατω που αφορα τα προσθετα λαδιων της αγορας και θα καταλαβετε αρκετα πραγματα αμεσα σχετιζομενα με το συζητηθεν...

http://www.thegsresources.com/garage/gs_additive.htm
    Εξαιρετικο αρθρο, να σαι καλα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ο Τολης λεει οτι τα μανουαλ των μηχανων δεν λενε την αληθεια, αλλα επιλεγει να πιστεψει την ταμπελα στα κουτια του λαδιου αλλα επιλεγει να πιστεψει την ταμπελα στα κουτια του λαδιου
    Eίπα δε λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια.
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
    Ξαναλέω ότι τα μάνιουαλ δε λένε πάντα την αλήθεια.
    δεν τα γείωσα.Ούτε πιστεύω καμμιά ταμπέλα(ειλικρινά πες μου που το έγραψα αυτό ; ) πριν δω εφαρμογή του προϊόντος.
    Την αλήθεια σε τεχνικές εφαρμογές τη λεεί ΜΟΝΟ η ΠΡΑΞΗ.
    Ούτε οι ουτοπικές ιδανικές συνθήκες της FIAT(και της κάθε FIAT) ούτε η ανεφάρμοστη διαδρομή εμβόλου της τάξης του 1m.

Επιπλέον όλα τα λάδια (ακόμα και του ίδιου ιξώδους και αντίστοιχης τιμής) δεν κάνουν την ίδια δουλειά σε κάθε μοτέρ(βλ. παράδειγμα του καραφτιαγμένου GT2).

Πάντως δεν είδα κάποιον με πραγματικά πολύστροφο μηχανάκι να έχει θετικές εμπειρίες με χρήση αυτοκινητόλαδου σε μηχανή(τα DR δεν είναι αυτό που λέμε πολύστροφα μοτέρ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Αφού ρε Πατέρα ότι λάδι και να βάλεις φεύγει από τη τρύπα στο κάρτερ...
    Υπάρχουν μάστοροι που κολάνε πολύ πετυχημένα κάρτερ όπως αποδεικνύετε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Υπάρχουν μάστοροι που κολάνε πολύ πετυχημένα κάρτερ όπως αποδεικνύετε.
    Eμείς?
    Εσείς?
    Οι άλλοι?

You BETA believe...

Ξεκίνησε η κουβέντα μας από τον MrBig με αφορμή μια έρευνα που έγινε από πριν από 15 χρόνια για το αν ο ισχυρισμός της διατήρησης ιξώδους και μόνο αυτός είναι ο λόγος που τα λιπαντικά μοτοσυκλέτας είναι ακριβότερα από τα αυτοκινήτου.
    http://www.nightrider.com/
    Το άρθρο αναρτήθηκε στο ερασιτεχνικό αυτό site το οποίο ασχολείται... με Harley Davidson που είναι από τα ελάχιστα μοτέρ που ο κατασκευαστής του ζητά ένα "ταπεινό' 20W-50 ορυκτό λάδι και αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη σκοπιμότητα της ανάρτησής του (προφανώς κάποιοι θα επέμεναν σε ημισυνθετικά-συνθετικά μοτοσυκλέτας).
    Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως όταν αναφέρεται σε "motorcycle specific oil" εννοεί προφανώς ό,τι και οι VW, OPEL, MB κτλ. δηλαδή λάδι με προδιαγραφή ΤΗΣ HARLEY! (ναι υπάρχει τέτοια προδιαγραφή).
    Για να καταλάβετε για τι μιλάμε, το αγαπημένο λάδι των χαρλεάδων όπως είδα σε φόρουμ του εξωτερικού είναι αυτο ΤΟ ΝΤΙΖΕΛΟΛΑΔΟ που αναφέρει ότι κάνει και για μοτοσυκλέτες (γενικά κι αόριστα):
    http://www.shell.com/home/Framework?...ellamulti.html
    το φόρουμ είναι αυτό:
    http://www.v-twinforum.com/forums/en...y-engines.html
    O MrBig κατέθεσε και την προσωπική του εμπειρία από χρήση λιπαντικού auto με το παράδειγμά του που αφορούσε μοτοσυκλέτα 20ετίας. Η κουβέντα εξελίχθηκε στο αν είναι γενικότερα οκ να χρησιμοποιούμε λάδια αυτοκινήτου αντί μοτοσυκλέτας, βάζοντας στο ίδιο "τσουβάλι" όλα τα μηχανάκια και όλα τα λάδια, κάτι για το οποίο το άρθο είναι τουλάχιστον ανεπαρκές για να στηρίξει κάτι τόσο γενικευμένο.
    Την απάντηση στο γιατί ο MrBig δεν αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά δεν στέκει στην περίπτωση μιας σύγχρονης μοτοσυκλέτας μας τη δίνει στα γρήγορα -με το επιχείρημα των στροφών που προσπαθήσαμε να προωθήσουμε κι εμείς- η shell ΕΔΩ
    Δεν λέμε για αντλητική ικανότητα, πιέσεις, δείκτες HTHS και άλλα σημαντικά που βρίσκονται στο data sheet κάθε λιπαντικού και ξεχωρίζουν το λαδάκι από τη λαδάρα.

Είδαμε και άρθρο αναλυτικότατο (thanx stefanos ) από το Sport Rider με γραφήματα και μετρήσεις το οποίο επιβεβαιώνει 2 βασικά πράγματα γνωστά στους περισσότερους και αυτά πρέπει να προσέξουμε (παράγραφος conclusions):
    http://www.sportrider.com/tech/146_0310_oil/index.html

1) ΔΕΝ είναι όλα τα λιπαντικά μοτοσυκλέτας κατάλληλα για όλες τις μοτοσυκλέτες. Πολλές φορές δεν είναι καν για μοτοσυκλέτες.
    2) Υπάρχει ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ διαφορά στη σύνθεση ενός λαδιού που προορίζεται για moto με το αντίστοιχο της ίδιας εταιριας που προορίζεται για αυτοκίνητα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις απάτης όπου η σύνθεση παραμένει ίδια και αλλάζει απλώς η ετικέτα αλλά δε συμβαίνει σε καμία (όπως δείχνει το άρθρο) από τις "μεγάλες" εταιρίες, τα "επώνυμα" που λέγαμε.
    Τέλος το άρθρο αυτό δικαιώνει με τις δυναμομετρήσεις του κάποιους που "τα χώνουν" για ακριβά επώνυμα συνθετικά λάδια, μετρώντας έως και 3,3hp περισσότερα με χρήση 100% συνθετικού λιπαντικού μοτοσυκλέτας. Τα σχόλια εδώ νομίζω περιτεύουν αφού δίνοντας 1000+ ευρώ για μια εξάτμιση ελπίζουμε να πάρουμε 5+ άλογα...
    Fun Is Not A Straight Line

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Ξέρω ότι για μιά φορά ακόμη κάνατε τα πάντα όλα-ένα.

ντηζελόλαδα, μοτο με ξεχωριστό κιβώτιο/συμπλέκτη, μοτό με κιβώτιο/συμπλέκτη υγρό, λάδια συνθετικά, ημί, τηγανόλαδα, σπορέλαια, προδιαγραφές, τρύπια κάρτερ, 3,3 άλογα+, αξιοπιστία σε εκατομύρια χλμ, θερμοκρασίες, πιέσεις, επώνυμα, ανώνυμα.

και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε...

Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κινητήρας WANKEL σε μοτό (ιστορική αναδρομή)
    από 675 στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2012, 10:25
  2. Αλλαγή μπαταρίας σε μοτό....
    από billakosthegr στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2010, 18:00
  3. Λαδια καρτερ σε κτμ 200 exc
    από zactri στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2008, 16:53
  4. Αεροσακος σε μοτο