η παραγγελία έγινε. αρχές της άλλης εβδομάδας θα είναι εδώ.
ευχαριστώ makis206
ευχαριστώ makis206
Mε το καλόοοοοοοο!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από p8denu
ευχαριστώ makis206
Να ξανακανονίσουμε το πιπινομίτινγκ ε!![]()
![]()
![]()
άντε να δω και εγώ το ξανθουλι στου γρηγορη. μόλις έρθει θα σας πω εντυπώσεις αν και με μια βόλτα που του έκανα έχω τις καλύτερες.:wacko:
Λοιπόν μόλις επέστρεψα από δοκιμαστικά (του κράνουςΑρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Eύχομαι να πάνε όλα καλά και να το χαρείς το καινούργιο σου κράνος παρά τις πρώτες αρνητικές εντυπώσεις που σου άφησε, συμβουλέψου ξανά το βιντεάκι και πιστεύω ότι δεν θ'αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα στο να το καταφέρεις σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο. Θυμήσου να βρεις ένα κέρμα που να χώνεται σωστά στα βιδάκια για να μην τα πληγώσει (αν θυμάμαι καλά το δίλεπτο είναι ότι πρέπει), ξεβίδωσέ τις λίγο και εφάρμοσε τη ζελατίνα στη θέση που επιθυμείς.
Καλοφόρετο, αγρατζούνιστο και προπαντός αχρείαστο να είναι!
![]()
) XR1000
1) Με σφίξιμο του ιμάντα περιορίζονται αισθητά φαινόμενα "κουνήματος".
2) Βάζοντας κασκώλ σφιχτά στο λαιμό να εφάπτεται στο κράνος ο θόρυβος περιορίζεται πάρα πολύ. Μάλλον πάω για το whisper kit!
Γιάννη μετά απ'αυτό αρχίζω να φοβάμαι ότι το κράνος ή σου πέφτει μεγάλο ή δεν κάθεται ομοιόμορφα στο κεφάλι σου.. είσαι βέβαιος ότι είναι στο νούμερό σου; Αγκαλιάζει σωστά και σφικτά -ειδικά τώρα που είναι καινούργιο- όλο σου το κεφάλι περιμετρικά; Μήπως υπάρχουν σημεία που "πλέει" πάνω σου; Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τη γνώση σου στα κράνη γι'αυτό υποθέτω και σε ρωτώ.Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
1) Με αρκετό σφίξιμο του ιμάντα περιορίζονται αισθητά τα φαινόμενα "κουνήματος". Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω, είναι σαν να είναι λίγο μεγάλο και το τραβάει προς τα πάνω και πίσω ο αέρας καθώς επιταχύνω μετά τα 70. Ολίγον φοβιστικό...![]()
Με την ευκαιρία χρόνια σου πολλά κιόλας, πάντα χαρούμενος, υγιής και όρθιος να είσαι!
![]()
![]()
Γιάννη ΚΑΙ εγώ υποψιάζομαι λάθος νούμερο .........
Κάνε το εξής .......
Φόρα το κράνος και δοκίμασε να μασίσεις τσίχλα ........ πρέπει να δαγκώνεις τα μάγουλά σου όταν το προσπαθείς ...........
Επίσης κάνε το εξής ......... στάσου όρθιος και βάλε κάποιον να κουνήσει με δύναμη το κράνος πάνω - κάτω κρατόντας το από την "μπάρα" μπροστά ........... δεν πρέπει να κουνάει σε σχέση με το κεφάλι σου ........
Επανέλαβέ το για δεξιά αριστερά .........
Επίσης με μιά μεζούρα, μέτρα την περιφέρεια του κεφαλιού σου 2-3 εκ πάνω από τα φρύδια ...... γράψε μας πόσο είναι και τι νούμερο κράνος έχεις πάρει .......
![]()
και χρόνια πολλά .........
Ευχαριστώ πολύ!
57,5 εκ κεφάλι. Medium έχω πάρει.
Εκανα το τεστ της τσίχλαςΠράγματι δαγκώνω τα μάγουλά μου!
Δεξιά-αριστερά δεν κουνάει χιλιοστό.
Πάνω-κάτω κουνάει κάπως με λυμένο ιμάντα. Με δεμένο δεν κουνάει καθόλου.
Δεν αισθάνομαι ότι κάπου πατάει περισσότερο και κάπου όχι. Καλά κάθεται (όταν είμαι στον καναπέ... )
Εμπειρία σε "σύγχρονα" κράνη δεν έχω μεγάλη. Φοράω όμως κράνη (καλά) από το 1980. Τότε είχα ένα πανάκριβο στην εποχή του MPA! (Είχε ζελατίνα διπλή με πλαίσιο και εκπληκτική ποιότητα κατασκευής. )
ΟΚ. Ευχαριστώ.Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Παρατήρησε λίγο καλύτερα τα σημεία που σου έχω βάλει σε κόκκινο τετράγωνο στη φωτό (δεν είναι και πολύ εύκολο να τα δει το μάτι, ειδικά στο κάτω μέρος). Συνήθως εκεί υπάρχει ένα μικρό κενό το οποίο ευθύνεται κιόλας για το φύσημα/σφύριγμα του αέρα όταν σκύβεις το κεφάλι ή όταν κοιτάς δεξιά κι αριστερά.:
Ουσιαστικά πρέπει να εφάπτεται το πλαινό της τσιμούχας με το εσωτερικό μέρος της ζελατίνας κι όσο καλύτερα καταφέρεις να βολέψεις το κάτω χειλάκι της τσιμούχας με το κάτω μέρος της ζελατίνας (το χειλάκι υπάρχει για να πατάει κατά κάποιο τρόπο η ζελατίνα πάνω τουΑρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
Επίσης δεν ξέρω για το κάτω μέρος. Η ζελατίνα πρέπει να εφάπτεται στο κάτω ή στο πλάι της τσιμούχας (εννοώ στην πατούρα που σχηματίζει σαν ανάποδο Γ η τσιμούχα κάτω) ;) τόσο καλύτερα έχεις πετύχει και την ηχομόνωση που μπορεί να προσφέρει το όλο σύστημα! Τέλειο πάντως δεν κατάφερα ούτε εγώ να το κάνω ούτε στο XR-1000 αλλά ούτε και στο XR-1100 ενώ αντίθετα στο X-Spirit έκατσε κουτί.
Και στο XR-1100 χρειάστηκε να γίνει η διαδικασία παρόλο που υπάρχει ο μηχανισμός να την τραβάει προς τα μέσα, εγώ που είμαι και λίγο τελειομανής έκατσα και παιδεύτηκα ενώ κάποιος άλλος ίσως να μην έδεινε ποτέ σημασία. Με το που το παράλαβα έπιασα τα κατσαβίδια (οι βάσεις του 1100 έχουν κανονικές βίδεςΑρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
Προφανώς αυτά τα προβλήματα έλυσαν με τη νέα ζελατίνα του 1100!
*Τα arai έχουν λίγο διαφορετικό μηχανισμό και μπορείς να τα ρυθμίσεις εύκολα με τη ζελατίνα πάνω όπως δείχνει το βιντεο.) πριν κάνω καν την πρώτη βόλτα μαζί του!
![]()
*Το κακό με τα Shoei είναι η πάνω βίδα συγκράτησης της βάσης, σε αναγκάζει να βγάλεις τη ζελατίνα για να την ακουμπήσεις ενώ στο Arai ήταν όντως πιο απλό το όλο σύστημα.
![]()
Επίσης δοκίμασα κάτι που έγραφε κάποιος παλιά. Οτι δηλαδή όταν ανασήκωνε τους ώμους του ο θόρυβος σταμάταγε διότι έκλεινε ουσιαστικά σαν το whisper kit το κενό.
Ε λοιπόν το 90% του θορύβου εξαφανίζεται έτσι!
ΡΕ 'ΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ@ΜΗΔΙ ΤΟ WHISPER STRIP KIT ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ RAIDII ΚΑΙ ΤΟ XR-1000 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ XR-1100;;;
Αυτή η γραμματοσειρά μάλλον εμένα φωνάζει...Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
ΡΕ 'ΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ Γ@ΜΗΔΙ ΤΟ WHISPER STRIP KIT ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ RAIDII ΚΑΙ ΤΟ XR-1000 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ XR-1100;;;![]()
Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει το whisper kit στο XR-1100 όμως φαντάζομαι πως όχι αφού τα μαξιλαράκια και τα κουμπώματα του XR-1100 μοιάζουν αρκετά με του X-Spirit.. απ'την άλλη δεν γνωρίζω αν αυτό το kit έμπαινε στο X-Spirit, δεν τό'χω δει και ποτέ από κοντά να δω πως "φωλιάζει" εκεί μέσα.
Θωμά αν βρεις ένα X-Spirit να το δοκιμάσεις θα είναι ότι καλύτερο, το πιθανότερο είναι ότι θα μπαίνει και στο 1100άρι..
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ!!![]()
Μισές δουλειές ρε μπούστη μου...Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Αυτή η γραμματοσειρά μάλλον εμένα φωνάζει...![]()
Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν μπορεί να μπει το whisper kit στο XR-1100 όμως φαντάζομαι πως όχι αφού τα μαξιλαράκια και τα κουμπώματα του XR-1100 μοιάζουν αρκετά με του X-Spirit.. απ'την άλλη δεν γνωρίζω αν αυτό το kit έμπαινε στο X-Spirit, δεν τό'χω δει και ποτέ από κοντά να δω πως "φωλιάζει" εκεί μέσα.
Θωμά αν βρεις ένα X-Spirit να το δοκιμάσεις θα είναι ότι καλύτερο, το πιθανότερο είναι ότι θα μπαίνει και στο 1100άρι..
Τες πα, δε γ@μιέται, πάω να πάρω το 1100 κι άμα μπαίνει το whisper kit που έχω μπήκε...
Γιατί δεν παίρνεις το whisper kit μαζί σου να το δοκιμάσεις ωρέ;;;Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Μισές δουλειές ρε μπούστη μου...
Τες πα, δε γ@μιέται, πάω να πάρω το 1100 κι άμα μπαίνει το whisper kit που έχω μπήκε...![]()
Θωμά κάνει δουλειά πιστεύεις αυτό το κιτ;