οκ, το mail box μου έχει χώρο πλέονΑρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
καλησπερα προσπαθω να σου στειλω π.μ αλλα δεν, αν εχεις ακομα το πακετο, αδειασε το π.μ σου να σου στειλω την κυριακη τηλ. επικοινωνιας με τον φιλο που ενδιαφερεται!![]()
![]()
οκ, το mail box μου έχει χώρο πλέονΑρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
καλησπερα προσπαθω να σου στειλω π.μ αλλα δεν, αν εχεις ακομα το πακετο, αδειασε το π.μ σου να σου στειλω την κυριακη τηλ. επικοινωνιας με τον φιλο που ενδιαφερεται!![]()
![]()
sorry αν ξεθάβω ένα παλιό θέμα, αν και πάντα επίκαιρο.Αρχικά δημιουργήθηκε από lantz
Εγώ σκοπέυω μέσα στην εβδομάδα να πάρω την ολοκαίνουρια Fuji Finepix HS10 (είναι bridge και όχι DLSR)
τελικά την πήρες την HS10? αν ναι, έχεις να προσθέσεις κάτι απο την μέχρι τώρα χρήση της?
είμαι έτοιμος να την παραγγείλω και κάθε επιπλέον πληροφορία μετράει.
ευχαριστώ προκαταβολικά
Όχι, τελικά πήρα την canon 550D.Αρχικά δημιουργήθηκε από wannabe
sorry αν ξεθάβω ένα παλιό θέμα, αν και πάντα επίκαιρο.
τελικά την πήρες την HS10? αν ναι, έχεις να προσθέσεις κάτι απο την μέχρι τώρα χρήση της?
είμαι έτοιμος να την παραγγείλω και κάθε επιπλέον πληροφορία μετράει.
ευχαριστώ προκαταβολικά
Πάντως έχω διαβάσει αρκετά καλά σχόλια για την fuji, και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη με διαφορά στη κατηγορία της!
Αν την πάρεις από Ελλάδα, στείλε pm να σου προτείνω μαγαζί με την χαμηλότερη τιμή που έχω βρει
I consume therefore I exist
μηπως εχετε να προτεινετε καποιον καλο φακο?
εχω μια D300 ΝΙΚΟΝ αλλα με εναν αναλογικο φακο.
sigma 28-105 2.8-4 αλλα δεν κανει γι αυτη την μηχανη
σκεφτομουνα για τον 24-70 αλλα πολλα τα Ε!!!
καλό?? καλό όπως λέμε..? μεγάλο εύρος, ζουμ, ευρυγώνιο? δώσε κανα ίνφο.. για τι χρήση τον θες?Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
σκεφτομουνα για τον 24-70 αλλα πολλα τα Ε!!!![]()
ο 24-70 είναι άπαιχτος, αλλά όπως είπες.. είναι και λίγο άπιαστος.. και για μη επαγγελματική χρήση και λίγο αχρείαστος ίσως.. :a47:
![]()
"I feel like dining with hitchock every time that we fuck"
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
σκεφτομουνα για τον 24-70 αλλα πολλα τα Ε!!!
εξαρτάται τι θέλεις να φωτογραφίζεις, για γενική χρήση ένας super zoom όπως ο Nikkor 18-200 ή ο 18-105 μια χαρά είναι, απο έκει και έπειτα επειδή η D300 δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε εισαγωγική dslr, η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα αντίστοιχο φακό...κοινώς φράγκα...
καλο εννοω εναν φακο να τον εχω μονιμως
επανω
ο 18-200 δεν νομιζω να μου κανει
γιατι ειχα και τον Sigma 18-200 O.S και τον πουλησα
Δυστυχως το προβλημα με την Νικον ειναι οτι δεν
εχει πολλους φακους οπως η Cannon π.χ που με
600-700 παιρνεις καλο φακο
θελω εναν φακο λιγο πολυ να τα κανει ολα!!!
το ζουμ δεν με πολυ ενδιαφερει...
Τι λετε?αξιζει π.χ να περιμενω να παρω τον 24-70
η π.χ να παω στον 18-200 εχει μεγαλη διαφορα απο τον
sigma?
μια λυση που εχω σκεφτει ειναι ο 80-200 ο Νικον ειναι περιπου
σαν τον 70-200 αλλα μεταχειρο τον βρισκεις με 700-800!
Τι λετε?μαλλον πρεπει να βαλω βαθια το χερι ε?![]()
Μηπως να την δωσω την 300 να παρω μια 90Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
επειδή η D300 δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε εισαγωγική dslr, η αλήθεια είναι ότι θέλει και ένα αντίστοιχο φακό...κοινώς φράγκα...
και με τον 18-105 και εναν ευρυγωνιο που εχω
βρω την υγεια μου!![]()
Πρωτα απ ολα ο 24-70 ειναι σχεδιασμενος για FF μηχανες, δηλαδη για D700 και σειρα D3. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν δουλευει καλα σε APS-C σενσορες, ωστοσο λογω του crop factor Χ 1.5 θα εχεις στη D300 ενα φακο με πραγματικο εστιακο ευρος 36-105, λιγο κουλο κατα τη γνωμη μου, αφου ουτε αρκετα ευρυγωνιο ειναι, ουτε και αρκετα tele. Ολα εξαρτωνται βεβαια απο το τι θελεις να φωτογραφιζεις, το "τα παντα" ως απαντηση ειναι καθ ολα αποδεκτο, ομως προϋποθετει και καποιους συμβιβασμους.
Ένας φακος 18-200 (+) ειναι η καλυτερη λυση, αλλα θα πρεπει να ξερεις οτι οσο μεγαλυτερο ειναι το εστιακο ευρος, τοσο χανεις σε ποιοτητα ενας φακος. Δηλαδη αν υπηρχαν υποθετικα δυο φακοι της ιδιας κλασης, ενας 18-55 και ενας 18-200, ο πρωτος θα ηταν σαφως καλυτερος σε ολα του.Αυτοι οι 18-200 (+) ειναι θεοβαροι και τεραστιοι, και το tele τους δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να χρησιμεψει, εκτος και αν φωτογραφιζει κανεις αγρια φυση, αθλητικα γεγονοτα, αεροπλανα κτλ΄-κτλ.
Με τα μισα απο τα λέφτα που θα εδινες για τον 24-70 παιρνεις εναν απο τους παρακατω πολυ καλους all-around φακους.
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC
Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF]
Nikkor AF-S 18-105mm f/3.5-5.6 G ED DX VR
Εχω την d-90 με τον φακο Tamron 17-50 που σου πε ο el_hymador![]()
Εντυπωσεις μεστη βδομαδα μιας και ειναι νεοαποκτη8εισα![]()
Καλορίζικη και καλές λήψεις.Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Εχω την d-90 με τον φακο Tamron 17-50 που σου πε ο el_hymador![]()
Εντυπωσεις μεστη βδομαδα μιας και ειναι νεοαποκτη8εισα![]()
Ευχαριστω παιδες που μοιραστηκατε τις αποψεις σας
θα δω τι μπορω να κανω!
Thanks![]()
νομίζω πρέπει να το πάρεις απόφαση..Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικe 77
Ευχαριστω παιδες που μοιραστηκατε τις αποψεις σας
θα δω τι μπορω να κανω!
Thanks![]()
πάρε CANON![]()
![]()
![]()
:wacko:
σοβαρά τώρα.. ο 18-105 που σου πε ο el_hymador είναι καλή λύση.. όπως και ο 18-135 αν τον βρεις γιατί δεν ξέρω αν κυκλοφορεί ακόμα.. οι άλλοι είναι αρκετά περιορισμένοι στο zoom.. ο 80-200 είναι φακουδάρα αλλά 80 (που στην 300 θα γίνεται 120 περίπου) είναι πολύ.. φυσικά αν δεν σε ενδιαφέρει το πιο ευρυγώνιο, και το βάρος του που νομίζω είναι μεγάλο, χτύπα τον.. είναι πολύ καλός, θα μείνεις ευχαριστημένος πιστεύω.. :wacko:
"I feel like dining with hitchock every time that we fuck"
Επειδή είμαι ένα ξιπασμένο καταναλωτικό γουρούνι, χτύπησα και μια Olympus E-620 που ήταν άλλωστε η καψούρα μου από την αρχή. Μπορεί ο μικρός αισθητήρας της να μην τα πηγαίνει καλά στα ψηλά ISO (βγάζει αρκετό θόρυβο) αλλά στο φως της ημέρας τα χρώματα της τα σπάνε και δε πα να λένε τα δικά τους η Nikon και η Canon...τώρα έχω δύο συστήματα να χτίζω...fuck!![]()
Καλορίζικη και με καλά αποτελέσματα.
καλύτερα που πήρες αυτό που σου "έκατσε" εσένα, παρά να ακολουθείς γνώμες τρίτων και βέβαια δεν τα ρίχνουμε στον καταναλωτισμό όλα. Η ενασχόληση με την φωτογραφία είναι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις παραστάσεις και εικόνες από το να βλέπεις αυτά τα χάλια στην τηλεόραση και ιδιαίτερα τα δελτία ειδήσεων.