ωραίος... πολύ ωραίος... τσάκο μίαΑρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
Φίλε μου αντιφάσκεις.
Λες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Ελληνισμός (και προφανώς έχεις δίκιο) αλλά μετά αναφέρεις ότι αιτία της αλαζονείας είναι η τύχη που μας έκανε Έλληνες (άρα ο ελληνισμός). Ή μήπως άλλο ο ελληνισμός και άλλο ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον Ελληνισμό? Γιατί για εμένα το ίδιο και το αυτό είναι. Ο ελληνισμός είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως ελληνισμός γιατί αν δεν είναι αυτό τότε είναι κάτι που δεν αντιλαμβανόμαστε ή αντιλαμβανόμαστε ως κάτι άλλο οπότε καταλήγουμε σε ατόπημα.
Αν μου επιτρέπεις, Αφενώς γερμανισμός δεν υπάρχει, και Γάλλοι και Άγγλοι και Ισπανοί και Ιταλοί που είναι παρμένοι με την παρτάρα τους και την ράτσα τους, ουδέποτε συσχέτισαν τα αρνητικά της ανθρώπινης φύσης με την καταγωγή τους όπως κάνουν τόσοι Έλληνες.
Μην τρελαθούμε κιόλας. Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί και τόσοι άλλοι λαοί δεν καταδέχονται καν να μιλήσουν στην αγγλική απο κομπλεξισμό και πειραγμένο πατριωτισμό. Ο μόνος λαός που δεν τράβηξε ποτέ κανένα ζόρι με την "παγκόσμια" αγγλική είναι ο Έλληνας (γιατί την έχει χεσμένη). Και όχι μόνο λοιπόν στην πράξη σαν λαός δεν το παίζουμε καμπόσοι (παρά μόνο μεταξύ μας, στα καφενεία και στις αμπελοφιλοσοφίες) αλλά αρνούμαστε την τιμή της καταγωγής μας ακολουθώντας τα προοδευτικά πρότυπα των δυτικών λαών που όμως κάνουν ακριβώς το αντίθετο χωρίς καν να έχουν ιστορικά το δικαίωμα, αυτών που η πρόσφατη ιστορία τους είναι γεμάτη ηρωικές επεκτάσεις και εισβολές σε ξένα έθνη και εμπόριο δουλείας !!!
Ε δεν είμαστε ίσα και όμοια ρε παιδιά πως να το κάνουμε δηλαδή? Γιατί πρέπει πάντα να συγκρίνουμε και μάλιστα χωρίς γνώση? Είμαστε Έλληνες και έχουμε τα καλά μας και τα κακά μας, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι. Το να διατηρήσεις την αυθεντικότητα σου δεν είναι ελιτίστικο ούτε ρατσιστικό.
Στο σχολείο θυμάμαι εξετάστηκα για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο στον γαλλικό διαφωτισμό και την μικρασιατική καταστροφή!!!! Για σκέψου το!
Γιατί δεν διδαχθήκαμε Πλάτωνα και αριστοτέλη αλλά ρουσώ και κάντ? Ακόμα και σήμερα ο Αριστοτέλης παραμένει το ίδιο διαχρονικός και σίγουρα είναι πιο ουσιαστικός από όλους τους μετέπειτα φιλοσόφους (παγκοσμίως) και ειδικά των διαφωτιστών αφού αυτόν αναπαρήγαγαν.
και γιατί την μικρασιατική καταστροφή, την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, την μοναδική φορά που κινηθήκαμε επεκτατικά (και ορθώς και δικαίως τον εφάγαμε στον πάτο)
απο προοδευτικότητα όλα αυτά? τι καλό φέρνουν? τι κερδίζουμε εκτός από το να μαθαίνουμε, (να εκπαιδευόμαστε) να υπονομεύουμε τον ελληνισμό. Αλίμονο, αλλά νομίζω ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο απο αυτό.
κλείνω όπως άρχισες και εσύ. το πρόβλημα δεν είναι ο ελληνισμός. κακώς τον πατάμε στο σβέρκο.
![]()
![]()