Σελίδα 91 από 110 ΠρώτοΠρώτο ... 41818687888990919293949596101 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.351 έως 1.365 από 1637

Θέμα: Yamaha MT-09 Tracer

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ζεύκας Προβολή μηνύματος
    Δεν χρειαζονται οι ξερογκαζιες σε μοτοσυκλετες με μονόδρομο συμπλέκτη
    Ή δε χρειάζεται ο συμπλέκτης...

Νέο μέλος
    Είχα kawasaki z 1000 πριν 4 χρόνια... Ίσως γι αυτό να μου φαίνονται όλα περίεργα... Αλλά γενικά όσο το βολταρω τόσο πιο καλά τις βαζω... Καλά όχι τέλεια πάντα.. Αλλά είμαι σε καλό δρόμο.. Πήγα να βάλω και την καρινα σήμερα και το μυτακι..έχει πολύ προίκα πάνω γενικά.. Απλά πανέμορφο...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    ΟΚ, αλλά δε πρόκειται να απαλλαχτώ ποτέ από τη συνήθεια. Απορώ που διαβάζω πως κάποιοι αυτό το κάνουν ή δε το κάνουν κατά το δοκούν...

Μια χαρά εβαλαν autoblipper στο 2020 R1, πάντως... (και στα άλλα hi-end sbk τα τελευταία χρόνια)
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kemmotar
    Κ το τρεισερακι με μπλιπερ μια χαρά είναι....

Νέο μέλος
    Καλησπέρα!
    Είμαι κάτοχος ενός tracer 700 με 22.000km. Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι την μετάβαση σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε όπως πολλοί κάτοχοι 700, το πρώτο που κοίταξα ήταν η αλλαγή σε 900GT. Η προσφορά που μου έγινε από την Yamaha, είναι πολύ καλή...6.5Κ + ανταλλαγή + μπορώ να πάρω πάνω απ' το 700 συναγερμό κ βαλίτσα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είναι μια πλήρως εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα, πανέμορφη, με εξαιρετικό κινητήρα και πλέον (2018+) χωρίς θέματα αστάθειας, δύσκολα μπορείς να την απορρίψεις.
    Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
    Το ύψος μου είναι κάτι λιγότερο από 1.70. Οδήγησα το 900 (το απλό) 2 φορές. Ξεκαθαρίζω οτι το πρόβλημα δεν είναι αν πατάω κάτω καλά ή όχι μιας κ αυτό λύνεται 100% με χαμήλωμα της σέλας. Ωστόσο και στις δύο παρατήρησα οτι η στάση σώματος που θέτει το μηχανάκι είναι μια τάση να ρίχνει το σώμα μπροστά με αποτέλεσμα να ρίχνεις βάρος στο τιμόνι. Αυτό περιγράφεται και από έναν δημοσιογράφο στην παρακάτω δοκιμή.
    https://www.bike-urious.com/first-ri...-tracer-900gt/
    More bothersome was the shape of the seat, as I mentioned above. The seat is spacious, but I couldn’t move all the way back because the riding position would cant my spine forward in a manner that almost made me feel like I was going to fall forward. The only way to fix it was to scoot my butt forward, defeating the point of having extra seat space in the first place
    Από το παραπάνω συμπεραίνω πως το ένα θέμα είναι μια μικρή κατηφορική κλίση που έχει η σέλα, ενώ υποθέτω πως σε αυτό το πρόβλημα συνηγορεί και η τοποθέτηση των μαρσπιέ λίγο πιο πίσω απ' ότι σε άλλες μοτοσυκλέτες παρόμοιας στάσης σώματος. Παράλληλα, πρόβλημα είναι και το γεγονός πως το σημείο στο οποίο ακουμπάνε τα γόνατα πιο κάτω απ' το ρεζερβουρ δεν υπάρχουν γκριπ, το οποίο όμως λύνετε με τοποθέτηση αυτοκόλλητων γκριπ (π.χ.https://www.rg-racing.com/browsebike...9/#prettyPhoto[gallery1]/5/)

Ο ενδοιασμός μου λοιπόν είναι για το αν η πλήρης μορφοποίηση της σέλας (εξάλειψη της κατηφορικής κλίσης) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα μου, ώστε να μην πέφτει βάρος στο τιμόνι και οδηγώ την μοτοσυκλέτα λανθασμένα. Προφανώς ένα τέτοιο γεγονός είναι αποτρεπτικό στο να προχωρήσω με την συγκεκριμένη μηχανή, καθώς δεν θα την ευχαριστηθώ ποτέ.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το παραπάνω και αν ναι, πως το αντιμετώπισε.

Υ.Γ. Κοίταξα και οδήγησα και το Tiger XRT 800, αλλά εκτός απ'το οτι δεν με ενθουσίασε, είναι και μηχανή διαφορετικού προσανατολισμού και 2Κ σχεδόν πιο ακριβή.

Το χεις??το χωωω.. Το avatar του/της o teos
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexT Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα!
    Είμαι κάτοχος ενός tracer 700 με 22.000km. Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι την μετάβαση σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε όπως πολλοί κάτοχοι 700, το πρώτο που κοίταξα ήταν η αλλαγή σε 900GT. Η προσφορά που μου έγινε από την Yamaha, είναι πολύ καλή...6.5Κ + ανταλλαγή + μπορώ να πάρω πάνω απ' το 700 συναγερμό κ βαλίτσα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός πως είναι μια πλήρως εξοπλισμένη μοτοσυκλέτα, πανέμορφη, με εξαιρετικό κινητήρα και πλέον (2018+) χωρίς θέματα αστάθειας, δύσκολα μπορείς να την απορρίψεις.
    Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
    Το ύψος μου είναι κάτι λιγότερο από 1.70. Οδήγησα το 900 (το απλό) 2 φορές. Ξεκαθαρίζω οτι το πρόβλημα δεν είναι αν πατάω κάτω καλά ή όχι μιας κ αυτό λύνεται 100% με χαμήλωμα της σέλας. Ωστόσο και στις δύο παρατήρησα οτι η στάση σώματος που θέτει το μηχανάκι είναι μια τάση να ρίχνει το σώμα μπροστά με αποτέλεσμα να ρίχνεις βάρος στο τιμόνι. Αυτό περιγράφεται και από έναν δημοσιογράφο στην παρακάτω δοκιμή.

Από το παραπάνω συμπεραίνω πως το ένα θέμα είναι μια μικρή κατηφορική κλίση που έχει η σέλα, ενώ υποθέτω πως σε αυτό το πρόβλημα συνηγορεί και η τοποθέτηση των μαρσπιέ λίγο πιο πίσω απ' ότι σε άλλες μοτοσυκλέτες παρόμοιας στάσης σώματος. Παράλληλα, πρόβλημα είναι και το γεγονός πως το σημείο στο οποίο ακουμπάνε τα γόνατα πιο κάτω απ' το ρεζερβουρ δεν υπάρχουν γκριπ, το οποίο όμως λύνετε με τοποθέτηση αυτοκόλλητων γκριπ (π.χ.https://www.rg-racing.com/browsebike...9/#prettyPhoto[gallery1]/5/)

Ο ενδοιασμός μου λοιπόν είναι για το αν η πλήρης μορφοποίηση της σέλας (εξάλειψη της κατηφορικής κλίσης) θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα μου, ώστε να μην πέφτει βάρος στο τιμόνι και οδηγώ την μοτοσυκλέτα λανθασμένα. Προφανώς ένα τέτοιο γεγονός είναι αποτρεπτικό στο να προχωρήσω με την συγκεκριμένη μηχανή, καθώς δεν θα την ευχαριστηθώ ποτέ.

Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το παραπάνω και αν ναι, πως το αντιμετώπισε.

Υ.Γ. Κοίταξα και οδήγησα και το Tiger XRT 800, αλλά εκτός απ'το οτι δεν με ενθουσίασε, είναι και μηχανή διαφορετικού προσανατολισμού και 2Κ σχεδόν πιο ακριβή.
    Το να ρυθμίσεις το τιμόνι πιο κοντά σε εσένα ώστε να έχεις πιο όρθια θέση οδήγησης το σκέφτηκε κάνεις ας ουμε που είναι και το πιο απλό??προφανώς αν το τιμόνι είναι πολύ μπροστά θα πρέπει να πέσεις μπροστά για να το φτάσεις ειδικά αν έχεις κοντά χέρια....λέω εγώ μια ιδέα τώρα...
    Throttle that mysterious friend of ours

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o teos Προβολή μηνύματος
    Το να ρυθμίσεις το τιμόνι πιο κοντά σε εσένα ώστε να έχεις πιο όρθια θέση οδήγησης το σκέφτηκε κάνεις ας ουμε που είναι και το πιο απλό??προφανώς αν το τιμόνι είναι πολύ μπροστά θα πρέπει να πέσεις μπροστά για να το φτάσεις ειδικά αν έχεις κοντά χέρια....λέω εγώ μια ιδέα τώρα...
    Καλησπέρα.
    Κ αυτό στα υπόψη είναι, υπάρχουν κ γνήσια αξεσουάρ Yamaha για να γίνει αυτό.
    Ωστόσο, αν δεν διορθώσεις κάπως την κλίση της σέλας κ εξακολουθεί να σε ρίχνει μπροστά, η κατηφορική τάση του σώματος δε θα σταματήσει να υφίσταται. Άλλωστε η σέλα θα πήγαινε ούτως ή άλλως για τροποποίηση, καθώς θα ήθελα να την μειώσω κατά 2 πόντους χωρίς να χάσω πολλά από άνεση (όπως κάνει η εξτρα κοντή σέλα της yamaha).
    Έγραψα όμως εδώ γτ θα με ενδιέφερε να μάθω κ τις απόψεις παιδιών που το έχουν παρατηρήσει-αντιμετωπίσει το θέμα αυτό. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα βρήκα στο internet σχόλια για την κατηφορική κλίση της σέλας...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Πρώτον, η σέλα στο GT είναι από διαφορετικό υλικό και θα πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή πριν προχωρήσεις σε αγορά. Δεύτερον, οι σέλες στα Tracer δεν έχουν και πολύ ψωμί, να τη κόψεις/χαμηλώσεις και 2 πόντους;;; Δε θυμάμαι στην απλή έκδοση αλλά στη GT ρυθμίζεται στο ύψος, δε ξέρω αν το τέρμα χαμηλό σε ικανοποιεί.

Ο μόνος σωστός τρόπος να διορθώσεις τη κατάσταση είναι από το τιμόνι και ίσως με ρυθμιζόμενα σε ύψος μαρσπιέ.
    Αν δε σε βολεύει η μηχανή κοιτάς για άλλη, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Πρώτον, η σέλα στο GT είναι από διαφορετικό υλικό και θα πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή πριν προχωρήσεις σε αγορά. Δεύτερον, οι σέλες στα Tracer δεν έχουν και πολύ ψωμί, να τη κόψεις/χαμηλώσεις και 2 πόντους;;; Δε θυμάμαι στην απλή έκδοση αλλά στη GT ρυθμίζεται στο ύψος, δε ξέρω αν το τέρμα χαμηλό σε ικανοποιεί.

Ο μόνος σωστός τρόπος να διορθώσεις τη κατάσταση είναι από το τιμόνι και ίσως με ρυθμιζόμενα σε ύψος μαρσπιέ.
    Αν δε σε βολεύει η μηχανή κοιτάς για άλλη, με το ζόρι παντρειά δε γίνεται.
    Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται σίγουρα. Θα ήθελα όμως να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες να δω αν μπορώ να τη φέρω στα μέτρα μου. Επίσης, εκτός του ότι μ' αρέσει πολύ το 900, απ' όσο έχω ψάξει για να πας σε αντίστοιχου ύφους μοτοσυκλέτα (όρθια θέση με on-road προσανατολισμό) πρέπει να ανεβάσεις το budget πολύ (π.χ. multistrada).
    Η θέση της σέλας ρυθμίζεται και στο απλό. Κατά την διάρκεια του test ride ήταν στην χαμηλότερη θέση.
    2 πόντους θεωρώ πως μπορεί να κατέβει δεδομένου πως και η έξτρα σέλα της yamaha στα αξεσουάρ, ειναι 2 πόντους χαμηλότερη. Άλλωστε το κύριο θέμα είναι να εξαλειφθεί η κατηφορική της κλίση και όχι τόσο το ύψος (και ένας πόντος μου αρκεί).
    Δυστυχώς δεν έχουν GT να δοκιμάσω σε test ride. Το δοκίμασα μόνο στατικά σε έκθεση...

Μέλος Το avatar του/της giannis1070
    Ρίχνεις βάρος στο τιμόνι, χωρίς αυτό να είναι κουραστικό η αποτρεπτικός παράγοντας επιλογής μοτοσυκλέτας.
    Έχω το GT, έχω κάνει σε μια μέρα 950 χλμ με σχεδόν τα μισά Εθνικη, ουδέποτε ένιωσα σημαντική κόπωση, όχι μόνο στα χέρια, ώμους, αλλά και γενικά σε όλο το σώμα.
    Ίσως λίγο στις κλειδώσεις των γονάτων, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χιλιόμετρα.
    Το ύψος μου είναι 1,75, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα άκρα (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis1070 Προβολή μηνύματος
    Ρίχνεις βάρος στο τιμόνι, χωρίς αυτό να είναι κουραστικό η αποτρεπτικός παράγοντας επιλογής μοτοσυκλέτας.
    Έχω το GT, έχω κάνει σε μια μέρα 950 χλμ με σχεδόν τα μισά Εθνικη, ουδέποτε ένιωσα σημαντική κόπωση, όχι μόνο στα χέρια, ώμους, αλλά και γενικά σε όλο το σώμα.
    Ίσως λίγο στις κλειδώσεις των γονάτων, αλλά νομίζω είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χιλιόμετρα.
    Το ύψος μου είναι 1,75, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα άκρα (μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό
    Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει καμία αλλαγή σε σέλα, τιμόνι μαρσπιέ κλπ, σωστά;
    Η διαφορά μας στο ύψος λογικά αντισταθμίζεται πλήρως με τα έξτρα ανυψωτικά τιμονιού της Yamaha. Ωστόσο, έχεις παρατηρήσει αυτό που περιέγραψα παραπάνω για την τάση της σέλας (ή και η θέση των μαρσπιέ) να ρίχνει το σώμα μπροστά;
    https://www.yamaha-motor.eu/gr/el/pr...9-379955f05132
    Εύρος προσαρμοστικότητας: ύψος = 0 ~ 30 mm, οριζόντιος άξονας = -24 mm ~ +24 mm

Μέλος Το avatar του/της giannis1070
    Υποθέτω πως δεν έχεις κάνει καμία αλλαγή σε σέλα, τιμόνι μαρσπιέ κλπ, σωστά;
    Η διαφορά μας στο ύψος λογικά αντισταθμίζεται πλήρως με τα έξτρα ανυψωτικά τιμονιού της Yamaha. Ωστόσο, έχεις παρατηρήσει αυτό που περιέγραψα παραπάνω για την τάση της σέλας (ή και η θέση των μαρσπιέ) να ρίχνει το σώμα μπροστά;
    Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή, είναι όπως το πήρα από τον αντιπρόσωπο.
    Υπάρχει αυτή η τάση που λες, μην ξεχνάς όμως ότι η μηχανή είναι sport touring, δεν είναι on off να σε τοποθετεί με τον κορμό κάθετο.
    Επομένως εκ των πραγμάτων το σώμα γέρνει ελαφρώς μπροστά, με την γωνία των ποδιών να ακολουθούν, γι αυτό και τα μαρσπιε είναι τοποθετημένα εκεί.
    Και στο Tracer είναι καλά. Αν καβαλήσει το Tiger 1050 τελευταίας γενιάς θα νομίζεις ότι κάθεσαι σε supersport.

Στη θέση σου, αν η θέση του κορμού δεν ήταν αποδεκτή, τότε μαζί με τους αποστάτες τιμονιού που έβαλες, θα άλλαξα και το σχήμα της σέλας κάνοντας τη πιο επιπεδη.
    Επειδή έχω αποστάτες στην άλλη μου μότο (990 Adv) να ξέρεις ότι θα αλλάξει η γεωμετρία της, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αστάθεια στις πολύ υψηλές ταχύτητες και θα γίνει πιο άμεση στις επιτοπιες μανούβρες και στο πολύ κλειστό στροφιλικι.
    Οπότε καλύτερα ξεκίνα από τη σέλα και αν δε σε καλύπτει προχώρας με τους αποστάτες.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από giannis1070 Προβολή μηνύματος
    Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή, είναι όπως το πήρα από τον αντιπρόσωπο.
    Υπάρχει αυτή η τάση που λες, μην ξεχνάς όμως ότι η μηχανή είναι sport touring, δεν είναι on off να σε τοποθετεί με τον κορμό κάθετο.
    Επομένως εκ των πραγμάτων το σώμα γέρνει ελαφρώς μπροστά, με την γωνία των ποδιών να ακολουθούν, γι αυτό και τα μαρσπιε είναι τοποθετημένα εκεί.
    Και στο Tracer είναι καλά. Αν καβαλήσει το Tiger 1050 τελευταίας γενιάς θα νομίζεις ότι κάθεσαι σε supersport.

Στη θέση σου, αν η θέση του κορμού δεν ήταν αποδεκτή, τότε μαζί με τους αποστάτες τιμονιού που έβαλες, θα άλλαξα και το σχήμα της σέλας κάνοντας τη πιο επιπεδη.
    Επειδή έχω αποστάτες στην άλλη μου μότο (990 Adv) να ξέρεις ότι θα αλλάξει η γεωμετρία της, θα αποκτήσει μεγαλύτερη αστάθεια στις πολύ υψηλές ταχύτητες και θα γίνει πιο άμεση στις επιτοπιες μανούβρες και στο πολύ κλειστό στροφιλικι.
    Οπότε καλύτερα ξεκίνα από τη σέλα και αν δε σε καλύπτει προχώρας με τους αποστάτες.
    Ναι το έχω κατά νου αυτό. Προτεραιότητα έχει η ρύθμιση της σέλας. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να βρω κάποιον που να έχει την κοντή σέλα (ή να την έχει διαμορφώσει πιο κοντή) ώστε να μπορέσω να την δοκιμάσω προτού προβώ σε αγορά.

Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται σίγουρα. Θα ήθελα όμως να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες να δω αν μπορώ να τη φέρω στα μέτρα μου. Επίσης, εκτός του ότι μ' αρέσει πολύ το 900, απ' όσο έχω ψάξει για να πας σε αντίστοιχου ύφους μοτοσυκλέτα (όρθια θέση με on-road προσανατολισμό) πρέπει να ανεβάσεις το budget πολύ (π.χ. multistrada).
    Η θέση της σέλας ρυθμίζεται και στο απλό. Κατά την διάρκεια του test ride ήταν στην χαμηλότερη θέση.
    2 πόντους θεωρώ πως μπορεί να κατέβει δεδομένου πως και η έξτρα σέλα της yamaha στα αξεσουάρ, ειναι 2 πόντους χαμηλότερη. Άλλωστε το κύριο θέμα είναι να εξαλειφθεί η κατηφορική της κλίση και όχι τόσο το ύψος (και ένας πόντος μου αρκεί).
    Δυστυχώς δεν έχουν GT να δοκιμάσω σε test ride. Το δοκίμασα μόνο στατικά σε έκθεση...
    Και εμενα αρχικα η θεση στο GT καπως με ξενιζε-κουραζε. Την ενιωθα κατηφορικη προς τα εμπρος και καπου αρχισε το σωμα μου να αισθανεται ενοχλησεις.
    Σιγουρα ειναι σκληρη αλλα με τα χιλιομετρα (3500 εχω μη νομιζεις) βελτιωνεται είτε συνηθιζουν τα κωλομαγουλα σου.
    Παντως δοκιμασε να κατσεις πιο μπροστα στη σελα ακομη. Σε καποιο σημειο θα δεις οτι παύεις να νιωθεις την κατηφορικη της κληση και τα καλαμπαλικια σου θα αρχισουν να καθονται στο μπροστα μερος της σελας που σηκωνεται οπου και εκει θα δεις οτι βολευεσαι καλυτερα.

Παρόμοια θέματα

1. Ανάκληση μοτοσικλετών Yamaha MT-09
    από McGyver στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2014, 13:22
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2014, 07:46
  3. Yamaha MT-09 Adventure...?
    από Juohmaru! στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2014, 20:28
  4. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  5. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •