Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις τώρα...
Τέσπα.
Αρκεί να είσαι σίγουρος ότι σε έχουν εγκλωβίσει.
Όπως επίσης κι ότι σκοπεύουν να σε στείλουν στο χώμα ή στο κέντρο αποκατάστασης αναπήρων.
Γιατί πολλοί έχουν δει φαντάσματα και έχουν περάσει χυμούς αμίτα για κοκτέηλ μολότωφ.
Η μόνη διαφορά, αν εσένα όντως σε στριμώξουν μπορείς να το βγάλεις και να ρίξεις δις στον αέρα κλπ.
Αν εμένα με στριμώξεις το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αρχίσω πυροβολάω με το δάχτυλό μου τον ουρανό.
Τι θέλω να πω?
Το όπλο έκανε τη μολότωφ.
Όχι η μολότωφ τ'όπλο.
Απλά και νέτα...
Λάθος κάνεις.
Οι χαρακτηρισμοί προς τα σώματα "ασφαλείας" δεν υπονοούν μεταλλάξεις τύπου x-men.
Επίσης όταν βλέπεις έναν μπάτσο στα κυβικά του Πάγκαλου λογικό είναι να αναρωτιέσαι πώς θα σταματήσει τον κλέφτη, πρεζέμπορα, εγκληματία, αν με το "ακίνητος!" ο άλλος προτιμήσει να τρέξει.
Νομίζω είναι δικαίωμα του καθενός να δίνει δίκιο σε όποιον θέλει και να θεωρεί παπαριά ό,τι θέλει.
Ναι....
Το νομικό πλαίσιο ορθώς υπάρχει και πλαισιώνει... γενικώωως...
Γιατί το τί θα σου πετάξω εγώ (που λέει ο λόγος) και το αν θα σου απειλήσει όντως τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα πρέπει να πατήσεις pause να πας κοντά στο αντικείμενο την ώρα που ίπταται να δείς τί είναι, με τί ταχύτητα σου'ρχεται, πού θα σου προσγειωθεί, κι αφού τελειώσεις τους υπολογισμούς, να ξαναπατήσεις play και να με μπιστολιάσεις πριν φας το αντικείμενο.
Επίσης, αν δεν κάνω κάποιο τεράστιο λάθος, το νομικό πλαίσιο προβλέπει τη χρήση γκλοπ σε περιοχές που δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές/μόνιμες σωματικές βλάβες ή ακόμα και το θάνατο. Πιο συγκεκριμένα κεφάλι, λαιμό, στήθος, αυχένα, βουβωνική χώρα, και δε θυμάμαι τί άλλο.
Όπως είπες (και δεν το αμφισβητώ) δεν έχεις κάνει στα ΜΑΤ, αλλά δε νομίζω να πιστεύεις ότι τηρείται όντως κάτι τέτοιο.
Και για να μην τρέφουμε αυταπάτες, ΑΠΑΞ και είναι να δείρεις, και είσαι φορτωμένος σαν τον αστακό μέσα στον πανικό, ούτε εγώ περιμένω να σημαδέψεις με το γκλοπ πού ακριβώς θα χτυπήσεις.
Τονίζω το ΑΠΑΞ. Το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιήσεις καν.
Αυτό που θέλω να πω λοιπόν, είναι ότι το γεγονός ότι το πλαίσιο περί χρήσης όπλου είναι για τον πέο καβάλα και μέσες άκρες σου λέει "Άμα νομίζεις ότι κινδυνεύεις ρίξε" κι αφήνει σε σένα και στον καθένα χύμα να κρίνει πότε θα το χρησιμοποιήσει και στην ουσία όμως ξέρεις ότι έτσι και ρίξεις μετά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις, αν όντως περάσεις από ΕΔΕ κλπ, δε σημαίνει ότι ο Ελληνας αστυνομικός κατέχει καλά το θέμα χρήση όπλου.
Αυτό που κατέχει καλά, είναι να προσέχει τί κάνει μην τυχόν και βρει κανά μπελά από κει που δεν το περιμένει.
Γιατί το "άμα κινδυνεύεις ρίξε" μετά έχει τσουβάλια γραφειοκρατίας και ιστορίας για αγρίους.
Άμα δεν είχε τότε τα λέγαμε.
Ο νόμος που είναι γάμα τα και τα κενά του είναι που εμποδίζει τον κάθε τσέο από το να τραβάει κουμπούρι αλά Αμέρικα, γιατί δεν ξέρει τί τον περιμένει μετά.
Μπορεί και τίποτα, μπορεί και κρέμασμα.
Όχι η συνείδησή του, ή το ότι είναι ατρόμητος.
ΥΓ. Αυτό με τον πολιτικό προϊστάμενο που το λέτε και το ξαναλέτε, με όλα τα στραβά που μπορεί σαφώς να έχει, έχετε καθήσει ποτέ αλήθεια να σκεφτείτε ΣΟΒΑΡΑ τί θα μπορούσε να γίνει αν ήταν τα πράγματα όπως θα τα θέλατε?
Για ζυγίστε τα λιγάκι ξανάμανά......