Σελίδα 98 από 102 ΠρώτοΠρώτο ... 488893949596979899100101102 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.456 έως 1.470 από 1529

Θέμα: Καρυδάκια (σετ).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BUZZ Προβολή μηνύματος
    Παίδες γενικά τα toptul όσον αφορά καστανιες, καρυδακια, προεκτάσεις, μυτες, μανελες πως σας φαινονται?
    Και για να σου απαντήσω, φίλος που τα δουλεύει λέει οτι ειναι μια χαρά εργαλεία. Και τα καρυδάκια και τα γερμανοπωλύγωνα.
    Για τις καστάνιες, ότι είπες!

Αν θέλεις κοίτα και τα bahco. Κάποιες συλλογές έχουν λίγο καλύτερες καστάνιες και οι κασετίνες τους είναι ανθεκτικές.
    Sent from me using a computer.

Νέο μέλος
    Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο? Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω. Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ. Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές. Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?

Χωρίς καμία διάθεση αντιπαραθεσης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Αν καταλαβαίνω σωστά από τα λεγόμενα του Daz

2 εγαλεία σε παραπλήσια τιμή
    το 1 από τα 2 έχει καλύτερο φινίρισμα τότε το δεύτερο, συνήθως θα έχει καλύτερα υλικά κατασκευής.

Το φινίρισμα δεν είναι τσάμπα, για να το καταφέρεις θέλει budget. Άρα ή θα μειώσεις το budget στα υλικά κατασκευής ή θα ανεβάσεις την τελική τιμή του προιόντος.

Edit: Αυτό συνεπάγεται πως η ποιότητα ενός εργαλείου δεν κρίνεται από την τιμή ή το φινίρισμα.
    Τελευταία τροποποίηση από sanctusan; 06/04/2024 στις 08:30.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο? Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω. Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ. Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές. Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?

Για να μπω και εγώ σε ένα παράδειγμα που έχω
    Σετ γερμανοπολύγωνα Drop Forged noname 15€ τα 12 κλειδιά
    Γερμανοπολύφωνα Facom 5€ (τουλάχιστον) το τεμμάχιο

Το noname δείχνει μ00νάρα, κούκλα, αψαγάδιαστο. Μία που το ζόρισα και μία που το πήρα στο χέρι και άρχισα να αντικαθηστώ με Facom.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Για να μπω και εγώ σε ένα παράδειγμα που έχω
    Σετ γερμανοπολύγωνα Drop Forged noname 15€ τα 12 κλειδιά
    Γερμανοπολύφωνα Facom 5€ (τουλάχιστον) το τεμμάχιο

Το noname δείχνει μ00νάρα, κούκλα, αψαγάδιαστο. Μία που το ζόρισα και μία που το πήρα στο χέρι και άρχισα να αντικαθηστώ με Facom.
    Aν έχεις τα 440 κι αυτά αψεγαδιαστα είναι, άσε που φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα toptul

Aν έχεις τα 440 κι αυτά αψεγαδιαστα είναι, άσε που φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο με τα toptul
    Μάλλον δεν το έθεσα σωστά, σίγουρα δεν έπιασες το νόημα του παραδείγματος.

Θα μας εξηγήσει ο daz ή κάποιος άλλος με καλύτερο τρόπο.

Moderator
    Αν ένα εργαλείο δεν έχει κανένα ψεγαδι πάνω του, πχ όπως είπες χαρακιές από τα διάφορα στάδια της παραγωγής του είτε βαθουλωματα όπως πάλι είπες δε σημαίνει ότι είναι πιο προσεγμενο?
    Όχι, δε σημαίνει οτι είναι καλύτερο εργαλείο. Και σου έδωσα ένα παράδειγμα. Αν ένα εργαλείο σφυρηλατείται ζεστό θα έχει (ίσως) περισσότερα βαθουλώματα από ένα που απλά περνάει από μια πρέσα χωρίς πρώτα να πυρώσει σε βαθμό που η επιφάνειά του διαβρώνεται σε δευτερόλεπτα. Η πρώτη διαδικασία είναι ακριβότερη για πολλούς λόγους αλλά είναι καλύτερη. Εκτός απ' τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή, μόνο και μόνο το να πετύχεις ανοχές σε κάτι που όταν κρυώσει θα έχει διαφορετικές διαστάσεις, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής. Ποιο θα είναι καλύτερο όμως, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες, φθηνές και ακριβές παίρνουν τον εύκολο δρόμο. Όχι όλες, αλλά είναι κάτι που δε το γνωρίζεις. Όπως δε γνωρίζεις και όλα τα υπόλοιπα που παίζουν ρόλο στο τελικό προιόν.

Νταξει δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία στο θέμα απλά ρωτάω.
    Κανείς μας δεν έχει, μη φοβάσαι.

Τα ακριβότερα εργαλεια προφανώς και είναι καλύτερα στα μέταλλα στις ανοχές στη σχεδιαση κλπ όμως κι αυτά στο αισθητικό κομμάτι δεν έχουν χαρακιές κλπ.
    Έχουν! Όλα τα γερμανικά (παλιά καινούρια), τα παλιά φακόμ τα παλιά beta, όλα τα unior κ.α.

Για τα unior δε ξέρω πέρα από κάτι γερμανοπολυγωνα που έχω αλλά κι αυτά πάλι δεν έχουν χαρακιές.
    Χαρακιές, βαθουλώματα, στραβοχτυπημένα δαχτυλίδια, ανόμοιο τρόχισμα, γωνίες κτλ. Εύκολα!

Πάντως σε καρυδακια που συζητάμε και για να πω όσα ειχα/έχω facom φινιρισμα άριστο, koken φινιρισμα άριστο, toptul σχεδόν άριστο, force μέτριο. Είναι τυχαίο δλδ όλο αυτο?
    Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Όλα κάπου οφείλονται. Απλά δεν είναι πάντα ενδεικτικό του τι εργαλείο παίρνεις. Ατέλειες θα βρεις στα πάντα. Ακόμα και σε snap on.

Γιατί όχι ρε συ? Μόνο έτσι γίνεται συζήτηση!

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Αν καταλαβαίνω σωστά από τα λεγόμενα του Daz

2 εγαλεία σε παραπλήσια τιμή
    το 1 από τα 2 έχει καλύτερο φινίρισμα τότε το δεύτερο, συνήθως θα έχει καλύτερα υλικά κατασκευής.

Το φινίρισμα δεν είναι τσάμπα, για να το καταφέρεις θέλει budget. Άρα ή θα μειώσεις το budget στα υλικά κατασκευής ή θα ανεβάσεις την τελική τιμή του προιόντος.

Edit: Αυτό συνεπάγεται πως η ποιότητα ενός εργαλείου δεν κρίνεται από την τιμή ή το φινίρισμα.
    Είναι λίγο αφελές να το πούμε έτσι επιγραμματικά και ανώφελο να το αναλύσουμε περισσότερο γιατί είναι πολλοί οι παράγοντες που θα κρίνουν την τιμή ακόμα και ανεξάρτητοι απ' την ποιότητα. Πχ οικονομίες κλίμακας, σταμπάρισμα, τρόπος διάθεσης στην αγορά, η αγορά στην οποία απευθύνεσαι κτλ.

Τώρα αν βάλεις και το ότι το ίδιο εργαλείο φτιάχνεται από πολλούς κατασκευαστές και διατίθεται από ακόμα περισσότερους μεταπωλητές πιάσε το αυγό και...

* Οικονομίες κλίμακας είναι η μείωση του κόστους, με την αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου προιόντος.
    Όταν λέω σταμπάρισμα αναφέρομαι σε παραγγελίες όπου ο μεταπωλητής θέλει την επωνυμία του επάνω στο προιόν ή κάποια άλλη διαφοροποίηση κάτι για το οποίο χρεώνεται, ενώ το προιόν είναι ακριβώς ίδιο ποιοτικά.

Με λίγα λόγια αυτό που έχει λιγότερες ατέλειες, μπορεί να είναι χειρότερο σε άλλους τομείς Ή και όχι!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Όχι, δε σημαίνει οτι είναι καλύτερο εργαλείο. Και σου έδωσα ένα παράδειγμα. Αν ένα εργαλείο σφυρηλατείται ζεστό θα έχει (ίσως) περισσότερα βαθουλώματα από ένα που απλά περνάει από μια πρέσα χωρίς πρώτα να πυρώσει σε βαθμό που η επιφάνειά του διαβρώνεται σε δευτερόλεπτα. Η πρώτη διαδικασία είναι ακριβότερη για πολλούς λόγους αλλά είναι καλύτερη. Εκτός απ' τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή, μόνο και μόνο το να πετύχεις ανοχές σε κάτι που όταν κρυώσει θα έχει διαφορετικές διαστάσεις, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια καθ' όλη τη διάρκεια κατασκευής. Ποιο θα είναι καλύτερο όμως, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρίες, φθηνές και ακριβές παίρνουν τον εύκολο δρόμο. Όχι όλες, αλλά είναι κάτι που δε το γνωρίζεις. Όπως δε γνωρίζεις και όλα τα υπόλοιπα που παίζουν ρόλο στο τελικό προιόν.

Κανείς μας δεν έχει, μη φοβάσαι.

Έχουν! Όλα τα γερμανικά (παλιά καινούρια), τα παλιά φακόμ τα παλιά beta, όλα τα unior κ.α.

Χαρακιές, βαθουλώματα, στραβοχτυπημένα δαχτυλίδια, ανόμοιο τρόχισμα, γωνίες κτλ. Εύκολα!

Τυχαίο δεν είναι τίποτα. Όλα κάπου οφείλονται. Απλά δεν είναι πάντα ενδεικτικό του τι εργαλείο παίρνεις. Ατέλειες θα βρεις στα πάντα. Ακόμα και σε snap on.

Γιατί όχι ρε συ? Μόνο έτσι γίνεται συζήτηση!
    OK λοιπόν θα είναι στα υπόψιν.
    Για τα wurth zebra έχεις αποψη?
    Ταϊβάν μου φαίνονται

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ρε παιδιά, με το συμπαθειο πάντα, ρωτάτε κατά καιρούς για την τάδε και την δείνα μάρκα, με τι σκοπό;
    Ακαδημαϊκά και για το μουχαμπετι;
    Με σκοπό να δείτε τι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα;
    Εχετε σκοπό να πάρετε κάτι;
    απλά το ψάχνετε για να φτάσετε στην σωστότερη απόφαση;

Είναι πολλές φορές που μου δίνεται η αίσθηση ότι μιλάμε/ρωτάμε απλά για να βρισκόμαστε σε δουλειά.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά, με το συμπαθειο πάντα, ρωτάτε κατά καιρούς για την τάδε και την δείνα μάρκα, με τι σκοπό;
    Ακαδημαϊκά και για το μουχαμπετι;
    Με σκοπό να δείτε τι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα;
    Εχετε σκοπό να πάρετε κάτι;
    απλά το ψάχνετε για να φτάσετε στην σωστότερη απόφαση;

Είναι πολλές φορές που μου δίνεται η αίσθηση ότι μιλάμε/ρωτάμε απλά για να βρισκόμαστε σε δουλειά.
    Αυτός δεν είναι ο σκοπός των φορουμ, να ανταλλάσουμε αποψεις?

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ναι ρε παιδί μου αλλά εν προκειμένω δε μιλάμε για ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θα ενέπλεκε τον παράγοντα "γούστο"/"προτίμηση", αλλά για χρηστικά αντικείμενα, για αυτό και (μου) δίνεται αυτή η αίσθηση.
    Don't mind me πάντως.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Ναι ρε παιδί μου αλλά εν προκειμένω δε μιλάμε για ρούχα ή οτιδήποτε άλλο θα ενέπλεκε τον παράγοντα "γούστο"/"προτίμηση", αλλά για χρηστικά αντικείμενα, για αυτό και (μου) δίνεται αυτή η αίσθηση.
    Don't mind me πάντως.
    Kαποιοι το βλέπουν έτσι ότι είναι χρηστικά αντικείμενα για κάποιους άλλους περα από αυτό είναι και ασχολία η χόμπι το να κάνεις κάποια συλλογή εργαλείων. Προσωπικά τείνω στη δεύτερη κατηγορία για αυτό και ρωτάω γιατί βλέπω ότι 3-4 δω μέσα το έχουν ψάξει πολύ το θέμα και από δίπλα μαθαίνουμε κι οι υπολοιποι

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Kαποιοι το βλέπουν έτσι ότι είναι χρηστικά αντικείμενα για κάποιους άλλους περα από αυτό είναι και ασχολία η χόμπι το να κάνεις κάποια συλλογή εργαλείων. Προσωπικά τείνω στη δεύτερη κατηγορία για αυτό και ρωτάω γιατί βλέπω ότι 3-4 δω μέσα το έχουν ψάξει πολύ το θέμα και από δίπλα μαθαίνουμε κι οι υπολοιποι
    Σήμερα χρησιμοποιούσα την facom καστανια σα σφυρί στην λαβή της καστανιας milwaukee για να λύσει μια βιδα, γιατί βαριόμουν να μπω στο σπίτι να βρω μια σωλήνα ή να πάρω τη ματσόλα...
    Και σκεφτόμουν, ότι αν ήξερε η γυναίκα μου, που με κοιτούσε, πόσο έχουν αυτά που κοπανάω το ένα με το άλλο, θα έπαιρνε τη βαριά και θα μου κοπανάνε το κεφάλι....

Τα εργαλεία είναι εργαλεία. Πρέπει να είναι βρώμικα και λαδωμένα, χτυπημένα και με γραμμένες λαβές.

Ακόμα και συλλογή εργαλείων να κάνεις, πρέπει να είναι έτσι.

Σπαμ ον .

Αν ηξεραν οι γυναικες μας ποσο κανουν καποια πραγματα που βαζουμε πανω στα μηχανακια και πολλες φορες δεν φαινονται κιολας , θα μας ειχαν βγαλει εξω απο το σπιτι.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2022, 12:44
  2. [ΠΩΛΕΙΤΑΙ] Σετ Καστάνιες & Καρυδάκια HAZET 854-2
    από dimitrisinside στο forum Αγγελίες ποικίλης ύλης
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2020, 09:12
  3. Σετ καρυδάκια - καστάνια μέχρι 100 ευρώ (1/2")
    από Takata Dome στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2016, 19:39
  4. Σετ εργαλείων???
    από Kizoku στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 10:34
  5. σετ εργαλείων
    από christos34 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:17

Κανόνες δημοσιεύσεων