Σελίδα 99 από 133 ΠρώτοΠρώτο ... 4989949596979899100101102103104109 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.471 έως 1.485 από 1984

Θέμα: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ και όχι μονο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Ο προφορικός και γραπτός λόγος γυμνάζουν το μυαλό. Δημιουργούνται και εκπορεύονται από την αντίληψη του κάθε όντος σε αρχικό στάδιο αλλά διαμορφώνουν επίσης την αντίληψη στη συνέχεια. Ένα απλά παράδειγμα είναι ότι αν περιγράφαμε τον εαυτό μας σε πρώτο πληθυντικό, "εμείς είμαστε", πολύ πιθανόν να είχαμε πολλαπλές προσωπικότητες και να μην είχαμε διαμορφώσει την αντίληψη της ατομικότητας.

Τα επτάποδα δεν αντιλαμβανόντουσαν τον χρόνο όπως εμείς, γραμμικά. Για αυτό και η γραφή τους δεν ήταν γραμμική αλλά "ταυτόχρονη", δεν είχε αρχή, μέση και τέλος γιατί και η αντίληψη των επτάποδων δεν περιοριζόταν μέσα σε πεπερασμένα πλαίσια. Η γλωσσολόγος που κατάφερε να αποκωδικοποιήσει την γραφή τους, ενδέχεται να "ξεκλείδωσε" το μυαλό της λοιπόν.

Γενικά συμφωνώ.

Αλλά η ταινία με έδωσε να καταλάβω ότι ήταν το νέφος ή κάτι άλλο που της έδωσε την ικανότητα να βλέπει το μέλλον της και όχι η αποκρυπτογράφηση της εξωγήινης γλώσσας.

Σαν ταινία ήταν καλή. Λίγο αργή και με περισσότερα φλας-μπακ(φόργουορντ!!!) από ότι θα ήθελα αλλά όχι βαρετή.
    Θα την χαρακτήριζα σαν δραματικής επιστημονικής φαντασίας.
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Apache
    Για μένα ήταν βαρετό, η υπόθεση είναι πολυπαιγμένη με αυτούς τους εξωγήινους και ο κάθε σκηνοθέτης προσπαθεί να βγάλει την ξεχωριστή αντίληψή του σε ένα σενάριο πολυπαιγμένο, έχω δεί εξωγήινο σε ντουλάπι στο παιδικό δωμάτιο ενός πιτσιρικά, εχω δεί εξωγήινους που ζούν αναμεσά μας με γήινη μορφή, έχω δεί εξωγήινους με μορφή γλίτσας που κατέτρωγαν τα πάντα στο διάβα τους, τώρα είδα και εξωγήινους μαλάκια που έγραφαν με το μελάνι τους σαν τις σουπιές, αρχίζω να πιστεύω στα λόγια του Χώκινς ο οποίος λέει "ότι και να είμαστε ολομόναχοι σε ένα απέραντο σύμπαν δεν είναι παράδοξο, άλλωστε στον σύμπαν δεν υπάρχει παράδοξο αλλά ούτε αιτιολογία".
    Το επόμενο με εξωγήινους θα ήθελα πολύ περισσότερη επιστημονική εμπεριστάτωση και καινούργιες θεωρίες.

Παλαιό μέλος
    Και για μένα βαρετή και άχρωμη ταινία .ειμαι φαν της Ε.Φ απο παιδί και τα τελευταία χρόνια μια από τις καλύτερες που ειδα ηταν αυτή:
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Μασιν.jpg 
Προβολές:	166 
Μέγεθος:	54,9 KB 
ID:	378339

Χτες το βράδι είδα και το Passengers γιατί είχα δει το τρέιλερ στο σινεμά και κάτι μου έκανε, τελικά είναι ο κλασσικός χιλιοπαιγμένος πασατέμπος... Βλέπεται απλά για να περάσει η ώρα.

Όσο μετράμε τις μέρες για το νέο ALIEN.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Super Moderator
    To Arrival στα χέρια ενός εμπειρότερου (ή πιο ευφάνταστου) σκηνοθέτη είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει,αλλά...
    Πολλά και χαώδη flash back σε σημείο που να χάνεις περιστασιακά τον ειρμό,καθώς και υπέρ του δέοντος χρήση ηχητικών εφέ (ειδικά στα σημεία που η γλωσσολόγος ανηφορίζει το 'τούνελ' για να απαντήσει τα όντα.

Η ουσία στο σενάριο είναι το παν,όταν αυτό είναι κούφιο δεν πας πουθενά.Όλες οι καταξιωμένες ταινίες ακόμα και αυτές του μακρυνού παρελθόντος,με απουσία CGI, πατάνε πάνω σε γερό σενάριο που το καλλιεργεί εντέχνως ο σκηνοθέτης για να βγάλει ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το μυαλό μου πάει σε μια ταινία του '79- Meteor- με τον Σων Κόννερυ και τη Νάταλι Γουντ,χαμηλού budget,άσημο σενάριο αλλά ο Ronald Neame έχει επικεντρωθεί πρωτίστως στο καλλιεργήσει ένα κλίμα μεταξύ των χαρακτήρων που να επηρρεάζει και τον θεατή: αγωνία,συγκίνηση,μίσος αλλά και χιούμορ.Μόνο τους κρυψίνοες 'πονηρούς' διαλόγους μεταξύ του Αμερικανού αστροφυσικού και του Σοβιετικού συναδέλφου του να ακούσετε θα πάθετε πλάκα! ''Theoritically δεν έχετε πυρηνικά σε τροχιά'' ''Theoritically δεν έχουμε αλλά μπορούμε να σας τα διαθέσουμε!''

Εμένα αυτό το "χαώδες" που λες στο τέλος μου άρεσε. Γιατί τελικά σε βάζει ακριβώς στο τριπάκι που είναι και η γλωσσολόγος, η οποία "ξεκλειδώνει" σιγά σιγά και δεν το ξέρει και νομίζει ότι χάνει το μυαλό της βλέποντας ασύνδετα/άσχετα πράγματα.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    O Villeneuve δεν είναι κακός σκηνοθέτης σε καμία περίπτωση. Επιμένω στο να διαβάσετε το διήγημα πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία... o σκηνοθέτης προσέθεσε δικά του στοιχεία και έφτιαξε μοναδική ατμόσφαιρα που απλά δεν περιγράφονται στις λιγοστές σελίδες του βιβλίου του Chiang.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος

Το μυαλό μου πάει σε μια ταινία του '79- Meteor- με τον Σων Κόννερυ και τη Νάταλι Γουντ,χαμηλού budget,άσημο σενάριο αλλά ο Ronald Neame έχει επικεντρωθεί πρωτίστως στο καλλιεργήσει ένα κλίμα μεταξύ των χαρακτήρων που να επηρρεάζει και τον θεατή: αγωνία,συγκίνηση,μίσος αλλά και χιούμορ.Μόνο τους κρυψίνοες 'πονηρούς' διαλόγους μεταξύ του Αμερικανού αστροφυσικού και του Σοβιετικού συναδέλφου του να ακούσετε θα πάθετε πλάκα! ''Theoritically δεν έχετε πυρηνικά σε τροχιά'' ''Theoritically δεν έχουμε αλλά μπορούμε να σας τα διαθέσουμε!''
    Ελεος ρε επικυριαρχε, όχι το "Μέτεορ"

Το είχα δει πιτσιρικας και το θεώρησα παπαρια, το ξαναειδα προσφατα και απλα δε βλέπεται.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Καλό ήταν, το ευχαριστήθηκα - αν και ο εγκωμιασμός του Χυμαδόρη με ανησύχησε πως θα είχα μεγάλες απαιτήσεις.

Η ατμόσφαιρα εκπληκτική, το συναίσθημα του γονιού αυθεντικό - και όσο περνούσε η ώρα και καταλάβαινες
    ότι επρόκειτο για το μέλλον, ακόμη πιο δυνατό.

Η ιδέα οπωσδήποτε έξυπνη.

Το διήγημα νομίζω πως είναι ξεχωριστό, θα το διαβάσω κάποια στιγμή, αλλά δεν μου δώθηκε η εντύπωση
    πως η ταινία άφησε κάτι (ουσιαστικό) δυσνόητο.

Για όλους μας, ο γραμμικός χρόνος είναι κάτι (όχι απλά δύσκολο) σχεδόν αδύνατο να αποβάλλουμε από το πως προσεγγίζουμε οτιδήποτε.
    Η ταινία έχω την αίσθηση πως μας έβαλε στο τρυπάκι πάρα πολύ καλά.
    Αλλά για να μπεις στο τρυπάκι, πρέπει κυρίως να θες, αλλά και να έχεις ορθάνοιχτο μυαλό.

Η "αβίαστη" γραφή ήταν αποκάλυψη για εμένα.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Είδα το Passengers... όταν λέω "είδα" βέβαια, το εννοώ κάπως καταχρηστικά, αφού στο τέταρτο είχα αρχίσει να γλαρώνω. Με λίγα λόγια... μάπα. Eκτός από 2-3 ωραίες σκηνές και την Lawrence, όλο το υπόλοιπο είναι τέλειο παράδειγμα κακοδιαχείρισης ιδέας, υλικού, σεναρίου και budget. Ιστορία αγάπης στο διάστημα... τι άλλο θα δούμε ρε πο*στη μου... με αυτές τις μαλακίες ετοιμαστείτε για space κομεντί με Adam Sandler και Jennifer Aniston...

Ε προσφέρεται για παρωδία...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Όσο μετράμε τις μέρες για το νέο ALIEN.
    +955

Και το νεο Bladerunner

Και οσο μετραμε μηνες ως το Δεκέμβριο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    +955

Και το νεο Bladerunner

Και οσο μετραμε μηνες ως το Δεκέμβριο
    ...και το Dune από Denis Villeneuve...

Είδα το Passengers... όταν λέω "είδα" βέβαια, το εννοώ κάπως καταχρηστικά, αφού στο τέταρτο είχα αρχίσει να γλαρώνω. Με λίγα λόγια... μάπα. Eκτός από 2-3 ωραίες σκηνές και την Lawrence, όλο το υπόλοιπο είναι τέλειο παράδειγμα κακοδιαχείρισης ιδέας, υλικού, σεναρίου και budget. Ιστορία αγάπης στο διάστημα... τι άλλο θα δούμε ρε πο*στη μου... με αυτές τις μαλακίες ετοιμαστείτε για space κομεντί με Adam Sandler και Jennifer Aniston...
    Εμένα (που το είδα το Σαββατόβραδο) με κράτησε καμμιά ώρα, αλλά ευτυχώς ο Μορφέας με άφησε πριν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοπροσώπως.

Αλήθεια, ο Κάπτεν στο τέλος, δεν ήταν φτυστός ο Γκαρσία;

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ιστορία αγάπης στο διάστημα... τι άλλο θα δούμε ρε πο*στη μου... με αυτές τις μαλακίες ετοιμαστείτε για space κομεντί με Adam Sandler και Jennifer Aniston...
    Περίμενες κάτι διαφορετικό με τη Lawrence στο cast;
    Life begins at 45°.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2015, 16:16
  2. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/05/2005, 14:27
  3. ΟνΟφαδικη και ΟΧΙ μονο ... για την ΚΥ 29/05/05
    από crs-k στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2005, 00:19
  4. Και ΣυνεΧιζω Με Μπλουζακια Και ΟΧι Μονο....
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2005, 12:17
  5. Για στριφτερους και οχι μονο....
    από Runner Ducati στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 18:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας