Σαββατοκύριακο Τζουμέρκα: 05-06 ΜΑΙΟΥ 2007
Μια σειρά συμπτώσεων με οδήγησε να μάθω πως μια παλιά μου φίλη συντηρεί, λέει, ένα ορειβατικό καταφύγιο στα Τζουμέρκα.
Τζουμέρκα... το άκουσμα και μόνο αυτού του ονόματος ξυπνάει εικόνες άγριας ομορφιάς. Ήθελα να επισκεφτώ αυτά τα βουνά στο νότιο άκρο της Πίνδου από τότε που μπορώ να θυμηθώ και όμως πάντα κάτι έμπαινε στη μέση. Ήταν μακριά, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος, ο καιρός δεν ήταν καλός, δεν υπήρχε παρέα... αλλά αυτό το Σ/Κ η αφύπνιση αυτής της επιθυμίας μου βρήκε ένθερμους υποστηρικτές: Η σύντροφος και συνταξιδιώτισσα Έλενα ήταν έτοιμη για δράση και ο συνοδοιπόρος zikpaul δε με άφησε να τελειώσω την πρότασή μου καλά καλά πριν αρχίσει να ρωτάει πόσο νωρίς μπορώ να είμαι Πάτρα για να φύγουμε. Οι οιωνοί λοιπόν ήταν καλοί, αν εξαιρέσουμε τη πιθανότητα βροχής που προέβλεπε το meteo.gr
Είχα αλλάξει πρόσφατα λάδια στο Vstromάκι μου οπότε δε λυπήθηκα να του πιω έτσι το αίμα... πάμε λοιπόν!
Εκκίνηση 20:22.
Πρώτη στάση στις 20:29 σε βιβλιοπωλείο για αγορά χάρτη Road Editions No.3 "Ήπειρος-Θεσσαλία" 1:250.000 με ?8.
Καύσιμα 15Lt και έλεγχος πίεσης ελαστικών στο βενζινάδικο επί της παλιάς Εθνικής Οδού μετά την παράκαμψη προς αποφυγή των διοδίων Ελευσίνας (http://www.bloka.com/content/view/219/274/)
Η δεύτερη παράκαμψη (Ζευγολατίου) δε με πήγε και τόσο καλά, ήταν σκοτεινά, την είχα κάνει μόνο άλλη μία φορά, χρμφ θα μπορούσα να σκεφτώ και άλλες δικαιολογίες, το θέμα είναι πως χάθηκα και βρέθηκα να κάνω enduro όρθιος πάνω στο Vstrom σε ένα χωματόδρομο παράλληλο με τη NEO Κορίνθου-Πατρών στις 10 το βράδυ, το οποίο το καταευχαριστήθηκα μόνο και μόνο επειδή τα φώτα του Vstrom είναι θεϊκά (αλλιώς νταμάρια και κομμένοι δρόμοι σε άγνωστη περιοχή βραδιάτικο, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο).
Πριν τα μεσάνυχτα έφτασα αισίως Πάτρα, όπου και διανυκτέρευσα.
Το επόμενο πρωί είχαμε κάποιες δουλειές που καθυστέρησαν την αναχώρηση. Το μεσημεράκι βρήκε δύο Vstrom 650 να διασχίζουν το στενό Ρίο-Αντίρριο με κατεύθυνση προς Μεσολλόγι.
Η πρώτη μεγάλη στάση έγινε στην Αμφιλοχία κατά τις 14:30.