Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή μου στην ΕΕΤΤ . Κάπου πρέπει να πούμε και ένα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
"Τον Οκτώβριο του 2007 αιτήθηκα στην Forthnet σύνδεση στο πακέτο Double Play στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της στην οδό Ατθιδών 5 , ΑΘΗΝΑ. Μεχρι τότε είχα τηλεφωνικό πάροχο ΟΤΕ και παροχή DSLαπό την TELLAS στο πακέτο 768 αορίστου χρόνου. Ρωτώντας σχετικά με την διαδικασία διακοπής η υπάλληλος με ενημέρωσε πως από την στιγμή που ο αριθμός μου καταργείται από τον ΟΤΕ "αυτόματα " καταργείται και από την TELLAS .
Στις 8/11/2007 συνδέομαι πλέον στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet και κάπου στα μέσα Ιανουαρίου μου έρχεται λογαριασμός της TELLAS , κανονικά σαν να μην έχει διακοπεί η σύνδεση μου. Επικοινωνώ με την TELLAS και μια υπάλληλος μου λέει κατηγορηματικά πως θα έπρεπε η Forthnet να τους είχε ενημερώσει . Επικοινωνώ με την FORTHNET η οποία είναι κατηγορηματική πως επειδή πρόκειται για περίπτωση φορητότητας γραμμής (κράτησα το αρχικό μου νούμερο) από τον ΟΤΕ στο δίκτυο της , δεν γίνεται να μην είναι ενήμερη η TELLAS .
Επικοινωνώ εκ νέου με την TELLAS , οπότε άλλος υπάλληλος, φαινομενικά πιο ενήμερος, μου λέει πως πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο και πως ο ΟΤΕ δεν τους ενημερώνει για τις φορητότητες . Μου συστήνει α) να μην πληρώσω τίποτα β) να ζητήσω μια βεβαίωση ημερομηνίας διακοπής από τον ΟΤΕ γ) να στείλω μια αίτηση διακοπής και την βεβαίωση ημερομηνίας διακοπής σε ένα φαξ της ΤΕΛΛΑΣ . Μάλιστα μου είπε πως θα πρέπει να πάρω και κάποια επιστροφή καθώς οι λογαριασμοί της ΤΕΛΛΑΣ πιστώνονται έναντι . Παίρνω την βεβαίωση από τον ΟΤΕ οπού και αναγράφεται καθαρά ότι από 8/11/2007 καταργήθηκε η γραμμή μου λόγω εξωτερικής φορητότητας , και στέλνω 22/01/2007 αίτηση οπού και αιτούμαι να ληφθεί σαν ημερομηνία διακοπής η 8/11/2007.
Σήμερα 7/3/08 λαμβάνω νέο λογαριασμό από την ΤΕΛΛΑΣ ο οποίος περιέχει κανονικά και τον προηγούμενο σαν οφειλή . Ξαναπαίρνω την ΤΕΛΛΑΣ και ο υπάλληλος με ενημερώνει πως νομικά η διακοπή ισχύει μονό με αίτηση διακοπής και ότι η ΤΕΛΛΑΣ έχει δικαίωμα να την καθυστερήσει μέχρι και 30 ημέρες . Συμφωνά με τα λεγόμενα του η αίτηση διακοπής έγινε 22/01/2007 (οπότε και έστειλα το φαξ διακοπής) και η διακοπή έγινε 25/2/07.Οποτε και είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω .
Διαβάζοντας προσεκτικά τις χρεώσεις του λογαριασμού βλέπω πως μου έχουνε χρεώσει έναντι από 16/2/08 μέχρι και 15/4/08 ενώ από 25 /2 συμφωνά με τον υπάλληλο που μίλησα έχει διακοπεί η γραμμή μου .Μιλάω ξανά με ΤΕΛΛΑΣ οπότε άλλη υπάλληλος εξετάζει εκ νέου την υπόθεση μου και μου λέει να μην πληρώσω τίποτα , πως έχω ενεργήσει ορθά και τέλος πως η ιδία θα ενημερώσει το λογιστήριο ώστε να υπολογισθεί σαν ημερομηνία διακοπής η 9/11 και να διαγραφούν τα όποια χρέη μου .
Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι στην περίπτωση μου κατά πόσον νομιμοποιείται (ακόμα και αν αναγράφεται σε κάποια δυσανάγνωστη παράγραφο του συμβολαίου) η TELLAS να αξιώνει στην περίπτωση φορητότητας αριθμού ενημέρωση και αίτηση από μένα και μάλιστα να ορίζει ημερομηνία διακοπής ένα ολόκληρο μήνα μετά συνυπολογίζοντας το διάστημα αυτό στον λογαριασμό . Άσχετα με το αν η υπάλληλος παραδέχθηκε το σφάλμα της TELLAS φοβάμαι μήπως στον επόμενο λογαριασμό έχω πάλι τα ιδία προβλήματα . Παρακαλώ ενημερώσατε με πως πρέπει να κινηθώ νομικά
στην περίπτωση που συνεχίσουν να μου έρχονται λογαριασμοί .
Ευχαριστώ "
Με λίγα λογία για να αποσυνδεθείς πρέπει να σου βγει η ψυχή .....