Έχω ένα πρόβλημα.
Έχω πάρει μία αλυσίδα και μια U-lock της ABUS για να δένω τη μηχανή το βράδυ.
Κανένα όμως από αυτά τα δύο δεν είναι εύκολα φορητό ώστε να το παίρνω μαζί μου όταν πηγαίνω κάπου.
Όταν παίρνω σακίδιο πλάτης μπορώ να κουβαλάω το U-lock, όταν όμως δεν το παίρνω, παίρνω τον μπούλο ή στην καλύτερη (χειρότερη) περίπτωση βάζω το U-lock μέσα από το μπουφάν στο στήθος μου, κάτι που δεν προτείνεται ιδιαίτερα ούτε από θέμα ασφάλειας, αλλά ούτε και άνεσης.
Έτσι, ψάχνω να βρω μια μικρή αλλά και αξιόπιστη κλειδαριά δισκόφρενου για το CBFάκι μας.
Οι κλειδαριές για δισκόφρενα με το στρογγυλό κλειδάκι αποκλείονται, το ίδιο και οι "χειροβομβίδες στυλ" της ABUS.
Οι κλειδαριές ΧΕΝΑ με το συναγερμό δοκιμάστηκαν και δεν μπορούν να πιάσουν λόγω μικρής τρύπας και μεγάλου φάρδους της δισκόπλακας. Μόνο οι πολύ μικρές μπορούν να περάσουν από τις τρύπες αλλά αυτές είναι για παπιά και scooter. Από την άλλη δεν χρειάζομαι επιπλέον συναγερμό μιας και ήδη έχει η μηχανή.
Έχετε βρει ρε παιδιά κάτι που να ανταποκρίνεται στις παραπάνω απαιτήσεις μου;
Και αν ναι, πώς το κουβαλάτε; το στηρίζετε κάπου στη μηχανή (πχ στο μικρό πλαίσιο πίσω από το μασπιέ του συνεπιβάτη) ή το βάζετε σε τσέπη;
Τι να κάνω; Μήπως είναι πιο εύκολο να αλλάξω δισκόπλακα;