Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να αγοράσω μηχανάκι και σαφώς με προβληματίζει το ενδεχόμενο κλοπής. Συγκεκριμένα, θέλω να αγοράσω αυτό εδώ
https://daytona-electric.gr/model/elektra-l-50/ το οποίο είναι πολύ ελαφρύ (55 κιλά χωρίς τη μπαταρία) οπότε και σηκωτό το παίρνουν πολύ εύκολα. Ωστόσο έχει συναγερμό.
Οι απορίες μου είναι οι εξής :
1. Το μηχανάκι δεν λειτουργεί με συμβατικό κλειδί αλλά με "έξυπνο κλειδί" (κάτι σαν "τηλεκοντρόλ" υποθέτω). Αποτελεί αυτό αποτρεπτικό παράγοντα; Φαντάζομαι δεν είναι και τόσο εύκολο να το βάλει μπρος αυτός που θα το κλέψει.
2. Επίσης, είναι αποθαρρυντικό για τυχόν κλέφτες το ότι πάει μέχρι 25kmh max; Ή απλά θα ξηλώσουν ότι υπάρχει επάνω (καθρέφτες, σέλες κτλ);
3. Δεν υπάρχει κάπου κοντά στο σπίτι μου κάποιο ασφαλές σημείο για να το δέσω. Αν το πάω όμως πιο μακριά ίσως να μην ακούσω τον συναγερμό. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; Το κρατάω χωρίς αλυσίδα κάπου κοντά ή το δένω κάπου έστω λίγο πιο μακριά;
4. Λουκέτα από αυτά που μπαίνουν στα δισκόφρενα αξίζουν; Δεδομένου πάντα ότι μπορεί κάποιος ξαναλέω να το πάρει σηκωτό.
5. Πόσο μπορώ να βασίζομαι σε ένα gps tracker; Υπάρχει κάποιο καλό για το οποίο να μην χρειάζεται να δώσω κανένα τεράστιο ποσό;