Πανουλη, απο το manual της παπιας ειναι το παραπανω..??
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Εγώ κάθε 1.000 άλλαζω μάστορα, ότι και να λένε τα κορίτσα
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Μην ενοχλείτε το Μπάκλη με μλκιες ,προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το μωράκι με το καθηλωτικό βλέμμα ...
Και μην τολμήσει κανένας κανίβαλος να γράψει για άλλα γυναικεία ανατομικά σημεία.
Ναι! Τι πάει να πει εμπειρικά?
Κάνω παράθεση το παραπάνω αλλά απαντώ στο σύνολο, όπως και σε άλλες απόψεις που διατυπώθηκαν περί "παρόμοιων" κινητήρων με διαφορετικά διαστήματα σέρβις κτλ.
Ο κατασκευαστής βγάζει τα διαστήματα αυτά με βάση πολλές παραμέτρους. Οι δυο πιο κύριες είναι..
α. Η ποσότητα του λαδιού που χωράει ένας κινητήρας.
β. Οι μέγιστες στροφές που ανεβάζει το μοτόρι.
Αν πάρουμε έναν αγωνιάρικο μονοκύλινδρο κινητήρα που ανεβάζει 10.000στροφές, με 1,5 λίτρο λάδι και και βάλουμε κόφτη στις 7,500 και με δεύτερο ψυγείο λαδιού του ανεβάσουμε τη συνολική χωρητικότητα στα 3,5 λίτρα, χωρίς καμία άλλη αλλαγή μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές στις 5000 ή και σε περισσότερα χλμ. αντί κάθε 1000 που ήθελε αρχικά.
Οπότε ένας κινητήρας μπορεί να είναι "σχεδόν" ίδιος με έναν άλλο αλλά πολύ σωστά να έχει τα διπλάσια διαστήματα σέρβις! Καθόλου περίεργο.
Για το Χτ η yamaha σε όλο τον κόσμο προτείνει αλλαγές κάθε 10.000 χλμ. Μόνο η Ελληνική αντιπροσωπεία, αναφέρει οτι "για τις Ελληνικές συνθήκες προτείνεται αλλαγή κάθε 5.000χλμ". Και εσύ τα αλλάζεις κάθε 2.500 επειδή εμπειρικά έχεις δει οτι τα λαδια θέλουν πέταμα σε αυτά τα χλμ.
Αλλάζεις λάδια 4 φορές πιο γρήγορα απ' ότι προτείνει ο κατασκευαστής και 2 φορές πιο γρήγορα απ' ότι προτείνει η ελληνική αντιπροσωπεία. Στο 1/4 της συχνότητας που προτείνει ο κατασκευαστής!!! Αν κάνεις 10.000 χλμ το χρόνο αλλάζεις λάδια 4 φορές αντί για μία ή δύο (το πολύ). Δλδ αντι για 50 ευρώ δίνεις 200. Αλλά όταν σου λέει ο κατασκευαστής οτι στο χρόνο θέλουν πέταμα ακόμα και αν έχουν 1500 χλμ το θεωρείς υπερβολή! Πεταμένο 50ρικο! Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον άλλα 1000 χλμ πριν τα αλλάξουμε! Σωστά? Ναι ε?
Αλλάζεις λάδια κάθε 2500χλμ (γιατί έτσι σου αρέσει και καλά κάνεις, γούστο σου και καπέλο σου) σε ένα μηχανάκι που παίρνει περίπου 3 λίτρα λάδι στα κάρτερ και έχει τον κόφτη στις μεσαίες! Αλλά είναι υπερβολή να αλλάζει καποιος λάδια με μόλις 1000 χλμ λιγότερα, μετά από 1 ολοκληρο χρόνο!
Εγώ δεν κάνω τίποτε απ' αυτά που κάνεις εσύ και το μηχανάκι μου είναι επίσης χαρτί.
Sent from me using a computer.
Αφού ως γνωστόν η διαδρομή σπιτι-δουλεια-φροντιστηριο-ταβερνα-μπαρ γίνεται σε ποιοτητα ασφαλτου Αττικής Οδού και οι αναβάτες είναι συγκεντρωμένοι ΟΛΗ την ώρα στο 101% των δυνατοτήτων τους.
Το θέμα είναι πως γίνονται τα χλμ. Πιέζεται το μηχανάκι και το λάδι του χαλαει πιο γρήγορα. Νιώθω μια αυξημένη κατά πολύ θερμοκρασία κινητήρα μετά από αυτά τα χλμ, κι εγώ στον νου μου είχα να τα αλλάζω βάσει manual, αλλά αφού εμπειρικά δεν λειτουργεί αυτό, ξαναρωτάω χωρίς να περιμένω απάντηση, να τα αφήσω μέσα;
Το θέμα είναι ότι συχνότερες αλλαγές δεν πρόκειται να κάνουν ζημιά στον κινητήρα, αλλά αραιότερες, είναι πολύ πιθανό.
Life begins at 45°.
Σίγουρα, απλα εφόσον δεν έχει ημερολόγιο το λάδι να ξέρει ότι στον ένα χρόνο χάλασε, όλο και λίγη ακόμα ζωή θα έχει. Δεν το λέω για τα 50 ευρώ, για την σπατάλη ενός καλού λαδιού το λέω.