Ερωτηση δυο σκελων. Θελω να κανω την πρωτη μου αλλαγη λαδιων σε μηχανη (RC390 MY22).
1)Να το τολμησω χωρις ροποκλειδο ή να παρω και το αντιστοιχο εργαλειο; Οι ροπες ειναι 10,11 και 13 Nm.
2)Κανω αλλαγη στις 2000χλμ (ο κατασκευαστης λεει καθε 7500) γατι η μηχανη μπαινει συχνα πιστα. Να αλλαξω και τα φιλτρα ή υπερβολη; Να πω εδω οτι το σετ φιλτρων για το ΚΤΜ κανει 35€, αν ηταν το συνηθες κοστος των 7-8€ για ενα απλο HIFLO δε θα ρωτουσα καν.
Αν νομίζεις ότι το έχεις, με το χέρι, αν όχι πάρε ένα καλό ροποκλειδο.
Πολύ πιθανόν να έχει η hiflow φίλτρα, ρώτησε σε μαγαζί που τα εμπορεύεται, αν τα αλλάζεις συχνά δεν υπάρχει λόγος να βάζεις γνήσια
https://www.hiflofiltro.com/catalogue/model/7405
Έχει, έχω βάλει το τελευταίο μοντέλο, αν είναι ποίο παλιό το δικό σου μπορείς να το επιλέξεις από το μενού
Ευχαριστω για την απαντηση. Για το μηχανακι μου η ΚΤΜ δινει κιτ αλλαγης που περιλαμβανει και δυο φιλτρα/σιτες περα απο το κλασικο φιλτρο λαδιου. Αυτος ειναι ο λογος που κοιταω για το γνησιο κιτ, οχι γιατι θα ειχα θεμα να βαλω μη ΟΕΜ φιλτρο.
Βεβαια καπου εχω διαβασει οτι υπαρχουν ιδιοκτητες που αλλαζουν μονο το φιλτρο και καθαριζουν τις σιτες και τις ξαναχρησιμοποιουν. Ισως να ειναι κι αυτο μια ενδιαμεση λυση.
Στην θέση σου θα έβαζα το hiflofiltro και θα έπερνα και ένα brake cleaner να καθαρίζω τις σίτες. Τώρα αν "δεν το'χεις" ή φοβάσαι ότι "δεν το'χεις" πάρε ένα οικονομικό δυναμόκλειδο πχ force για να σου φύγει ο φόβος στην πρώτη περίπτωση ή να γλιτώσεις τα κολαούζα και τα helicoil στην δεύτερη.
Imagine life without motorcycling
now slap yourself and never do it again
Αυτό το Κιτ δίνει μαζί και τάπα λαδιού, δεν νομίζω ότι πρέπει να αλλάζουν όλα αυτά σε κάθε αλλαγή λαδιού. Ρώτα και σε ένα σέρβις κτμ τι κάνουν
Δεν ξέρω πως γίνεται η αλλαγή στο 390, στα lc8 που είχα/έχω δεν αλλάζω σίτες. Τις καθαρίζω με brake cleaner, επίσης βάζω φίλτρο λαδιού hiflo με 7€ σκάρτα.
Ροποκλειδο για 10-13nm δεν είναι τόσο απαραίτητο πιστεύω, ουσιαστικά είναι ένα καλό σφίξιμο με το χέρι, εννοείται με νορμάλ εργαλείο και όχι καμιά καστάνια 1/2. Στο 1290 που θέλει 20nm επειδή έχω το χρησιμοποιώ, στις βίδες του καπακιού φίλτρου που είναι λιγότερο τις σφίγγω με το χέρι.
Έντι: τώρα είδα το λινκ, ίδιο μοτίβο και στο 390. Πάντως, 35€ δεν είναι πολλά, ίσως κι εγώ στο επόμενο να το πάρω μιας και η μία σίτα ήταν λίγο τσακισμένη...