Καλησπέρα καβαλάρηδες.
Είμαι άπειρος οδηγός, οι περισσότεροι που με ξέρουν αν με ξέρουν θα με έχουν δει να ψάχνω για συμβουλές αγοράς εξοπλισμού εδώ στο forum. Έχω αγοράσει μια Yamaha Fz6 S2 το γυμνό του 2008 τον περασμένο ιουνιο και πριν απο αυτήν δεν ειχα καμια καμία εμπειρία με μηχανή πέρα απο το GSR600 (απίσης γυμνό) της σχολής οδήγησης. Ουτε καν με 50ράκι. Μετά απο ενα 6μηνο συμβίωσης με την μηχανή αυτή και λόγω οτι έχω παρέες ψημένους μηχανόβιους μπορώ να πώ οτι εχω μπει σε καλό δρόμο για να μάθω σωστά.
Τις προάλλες πηγαμε για Uphill σε ενα πολύ ομορφο μέρος που συνηθίζουμε να πηγαίνουμε με τους φιλους μηχανόβιους με μπόλικες στροφές και αρκετά πλαγιάσματα. Σε κάποιο σημείο μου προτεινε ένας απο τους φίλους ο οποίος έχει μια Kawasaki ZX-9R να παρω την δική του μηχανή να δω διαφορές στην συμπεριφορά και τον τρόπο οδηγησης. Ανεβαίνω λοιπόν επάνω, βαζω μπροστά και περιτό να σας πω οτι εκανα 3! μέτρα πριν βγώ απο τον δρόμο!
Τι πήγε στραβά; πολλά! καταρχάς το τιμονι είχε διαφορετική κλίση απο το δικό μου και δεν μπορούσα να καταλάβω πως να το πιάσω. Δεύτερον το Fairing με μπέρδευε διότι έχω συνηθήσει να βλέπω το τιμόνι και το φανάρι να γυρίζουν μαζί και το fairing που παραμένει σταθερό με αποσυντόνισε εντελώς. επειτα επειδή ειμαι και 1,87 σε ύψος η θέση οδήγησης της SS μηχανής που φάνηκε άβολη.
Το θέμα ειναι οτι αργότερα (αυριο μεθαύριο που λεμε) θα ήθελα να παρω μια Supersport μηχανή. Μου αρέσουν σαν Design αλλά αν είναι να πάθω πολιτισμικό ΣΟΚ απο την αλλαγή...το ξανασκέφτομαι.
Ηθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου αυτην μαζί σας και πολύ θα ήθελα να ακουσω τις τοποθετήσεις σας επι του θέματος καθώς και αν το αντιμετώπισε και κάποιος απο εσάς αυτό το πρόβλημα