Ξέρει κανείς για την παραπάνω διαδρομή ?
Είναι άσφαλτος ?
Ευχαριστώ
Ξέρει κανείς για την παραπάνω διαδρομή ?
Είναι άσφαλτος ?
Ευχαριστώ
Καλύτερα μια μέρα λύκος , παρά μιά ζωή πρόβατο.
καλημέρα.ναι είναι όλο άσφαλτο πλέον και μια απο τις καλύτερες διαδρομές της Ελλάδας
Ευχαριστώ φιλε μου. Μάλλον θα την κάνω την άλλη εβδομάδα !
Καλύτερα μια μέρα λύκος , παρά μιά ζωή πρόβατο.
Γράψε εντυπώσεις μετά. Πριν κανά-δυο χρόνια πάντως ήταν χωματόδρομος...
να την κάνεις!δεν ξέρω απο που προς που θα πας,αλλά να ξερεις ότι μετά τους καλαρυτες μπορείς να φύγεις προς ματσούκι και να βγεις στο γεφυρι της πλακας,επισης σουπερ διαδρομη αλλά λίγο χάλια το οδόστρωμα σε κάποια σημεία.
γενικά όπου και να τραβήξεις καλά θα περάσεις
Καμία δεν θα σε απογοητευσει!
Κάνε και παραπανω γυρο γυρο αν έχεις χρόνο
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Ωραία είναι παντού σαν τοπίο και σαν θέα. Οδηγικά όμως είναι σαφώς καλύτερα, από την μεριά της Θεσσαλίας, και όχι από την μεριά της Ηπείρου. Η άσφαλτος είναι πιο καλή, οι στροφές είναι πιο σταθερής καμπυλότητας, το οδόστρωμα πιο φαρδυ, δεν λείπουν κομμάτια ας πούμε. Αντίθετα από την μεριά της Ηπείρου, δεν είναι ότι δεν πας, απλά δεν τρέχεις.
Σαν θέα, το κομμάτι προς Θεσσαλία, είναι πιο δασικό, πιο πράσινο, λίγο πιο κλειστό οπτικά. Το κομμάτι προς Ηπειρο, είναι πιο ξερό, πιο γκρι-έρημο, και πολύ ανοικτό οπτικά με θέα χιλιομέτρων. Οτι αρέσει καλύτερα στον καθένα.
Στο βίντεο, δες πως είναι ας πούμε το ανέβασμα από Ματσούκι προς Πέρασμα. Ψιλό έτσι είναι και προς Καλαρίτες. Εξωγήινο τοπίο, λόγω χειμώνα εκεί δεν φυτρώνει τίποτα με ύψος άνω των 10 πόντων, σου δίνει την εντύπωση ότι έχεις φύγει από την Γη, ενώ λόγω υψομέτρου νοιώθεις σαν να πετάς πάνω από το τοπίο. Από την άλλη ο δρόμος.... Οκτώβριος του 2018 το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=synR1Kg8wPk
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Πολύ ωραίο το βίντεο. Όντως άγρια ομορφιά. Εγώ σκέφτομαι να κάνω από Ανήλιο σε Πέρασμα Μπάρου και έπειτα από εκεί για Καλαρίτες και με τερματισμό τα Ιωάννινα. Λέτε να μου την πέσουν και τίποτα τσομπανόσκυλα (θα είμαι και μόνος);
Edit: Είδα και το βίντεο σου για Νεστόριο. Η σκέψη μου είναι η επιστροφή μου την επομενη μέρα να είναι από Ιωάννινα-Κόνιτσα-Νεστόριο-Καστοριά-Θεσσαλονίκη.
Πολύ καλή διαδρομή ,μου αρέσει το ανάποδο λίγο περισσότερο δηλαδή Καλαρίτες-Μπάρος γιατί είμαι δίπλα στο γκρέμι κατά το ανέβασμα-κατέβασμα
Και η επιστροφή που σκέφτεσαι πολύ καλή .
Το νου σου μόνο γιατί σε ορισμένα σημεία θα δεις και κάτι τέτοια εδώ είναι ακριβώς μετά τον αυχένα του Μπάρου προς Χαλίκι ,μαγεία , καλή βόλτα !!!
when life gets complicated... i ride.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό