Πρώτη σκέψη η αγορά καινούριου με 250€.
Μετά είδα ότι πουλανε στρόφαλα για το lifan 110 σε τιμές από 30€ -50-70-90€ στα 30€ η 50€ θα έβγαινε πολύ φτηνά,, από ότι κατάλαβα ίσως είναι ίδια με του c90 και διαδρομή 49,5..
Μετά θυμήθηκα ότι μάλλον είχα βάλει στρόφαλο 54 σε ένα άλλο honda μοτέρ που εχω, και ανταλακτικα έχω πολλά,,
Η κεφαλή ήταν καλή, θα μπει η ίδια,, θα βρω ένα κύλινδροπιστονο( έχω σχεδόν 53 το μεγαλύτερο με πιστόνι ελαφρωμενο(είναι -10 γραμμάρια από τα άλλα) έχω 1-2 στα 52,5 που πρέπει να είναι το μαμά lifan (107cc) και 97cc στα 51mm αν θυμάμαι καλά.
Θα βελτιωθεί λίγο ο συμπλέκτης ώστε να μην πατιναρει μετά το δέσιμο και έτοιμο.. με μηδέν κόστος...
Βέβαια έχει πολύ δουλεια, κατέβασα και θα λύσω εντελος 2 μοτέρ για να φτιάξω ένα καλό, και το θέμα είναι αν ταιριάζει ο στρόφαλος..
Το lifan έχει κανονικό βολάν ενώ το honda glx με μίζα ανάποδο βολάν (τα Πηνεία είναι πάνω στο καπάκι). + Αν χωράει στο Κάρτερ,, όταν τους πάρω στο χέρι θα ξέρω,, ελπίζω να ταιριάζει.
Δλδ θα βγει 54x53
Η φούστα πιστονιού του lifan μου φάνηκε πολύ κοντή, σε σχέση με άλλα πιστόνια που έχω,, κάτι. μου λέει ότι κάνουνε αλλαγές ανά κάτι χρόνια..
Τελικά ήταν η τρόμπα λαδιού,,
Το γρανάζι τις ξεβιδωτο αλλα αυτή το προκαλεσε γιατί ήταν σφιχτή, γύριζε με μεγάλη δυσκολία και σαν να φρακαρει,, την άλλαξα με μια καλή μεταχειρισμένη..
Μετά ξεκίνησα να δένω, κόστος 5€ 2 φλάντζες που πηρα, και 6€ λάδι.
Με δυσκολεψε μια ροδέλα που έχει ένας άξονας σασμάν που όλο έφευγε αλλά οκ, ο στρόφαλος μπήκε, καθαριστικάν και ολα.
Στην κεφαλή είπα να κάνω μια ροικη.
Μεγάλωμα η τρύπα, από 20mm πήγα κάπου στα 24 αν θυμάμαι καλά, έκανα και την περιοχή κοντά στην βαλβίδα,,
Το πριν. Η εξαγωγή είχε μεγάλο σκαλοπάτι,η εισαγωγή ατελειες
Έφυγε το σκαλοπάτι, ανοιξαν και οι 2 αυλοί αρκετα
Μεγάλωσα και την εισαγωγή καρμπ να ταιριάζει.
Πατέντες για να φτιάξω τον λαιμό-εισαγωγες, αλλά βγήκε λίγο μεγάλο σε μήκος, δεν θα χωράει θα βρίσκει στο φτερό,,
το τελευταίο παπαρακι κρατάει το ράουλο καδένας μέσα στον κύλινδρο,, επιδει χάλασα το σπείρωμα στον κύλινδρο, πέρασα κολαουζο αλλά βγήκε ποιο μεγάλο σπείρωμα, βρηκα μια βίδα που βίωνε στο νέο σπείρωμα και την μετέτρεψα ίδια με το παπαρακι,, μετά από πολλές προσπάθειες,,
Επιανα την βίδα στο κολονατο δράπανο και όσο γυρνούσε την έτρωγα με χοντρό τροχό χειρός, ο οποίος επίσης περιστρεφόταν αντίθετα από το δράπανο,, με το μάτι στην αρχή,, μετά μετρησεις και δοκιμές του ραουλου,, όταν έφτανα κοντά στις διαστάσεις φάγωμα με λιμα και τέλος γυαλοχαρτο όσο περιστρέφονταν η βίδα στο δράπανο,, τελικά βγήκε ένα καλό και μπήκε...
Το μοτέρ με παιδεψε, στην αρχή πατιναρε η μανιβέλα, και δεν έπαιρνε,, ξαναελυσα καμπάνα και πρόσθεσα ακόμα ένα δίσκο,, επίσης είχαν προστεθεί και ροδελες στα εσωτερικά ελατηριακια τις καμπάνας,, για αντίσταση στο πατιναρισμα..
Μετά έγινε κανονικό σε αίσθηση μανιβέλας,,,
Για να βάλω την μεγάλη ασφάλεια πίσω από την καμπάνα που την κρατάει όλη, πάλι ζόρι..
Με 2 μεγγενες ταυτόχρονα και καρυδακια πατούσα τα δισκα ώστε να χωρέσει η ασφάλεια,, και πάλι ήθελε χτύπημα με κατσαβίδι σφυρί για να περάσει,,
+2-3 μετακινήσεις και των 2 μεγγενων..
Μετά από αυτό πήρε εύκολα μπρος και δούλεψε,, φαίνεται υποσχόμενο,, ίσως πηγαίνει καλητερα από το παλιό,,
Βέβαια το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν δουλεύει το σασμάν,, αν πατισεις μπροστά λεβιές παίρνει ταχύτητα, οριακά χωρίς αίσθηση, αν πατισεις πίσω δεν κουνιέται, μαγκωμενο, δεν κατάφερα να μετρήσω ταχύτητες,, σαν να παίρνει πρωτη,, μετά με το ζωρι να πάρει άλλη και ενδιάμεσα μπορεί να βάλει νεκρά,,
Μάλλον κάποια πατάτα έκανα με τον μύλο του σασμάν και τον επιλογέα που δεν τα πρόσεξα όσο έπρεπε,, αν και τα είχα δοκιμάσει ότι αλλάζει και τις 4,, οπότε πάλι λύσιμο συμπλέκτης
Τελευταία τροποποίηση από kostaskk; 28/02/2025 στις 17:48.
Με παιδεψε πολύ η καμπάνα,, την έλυσα-εδεσα μαζί με το καπάκι σίγουρα 5-6 φορές,, τελικά είδα βίντεο για να καταλάβω πως,,, αρχικά βάζεις το πλακάκι με τα ελατήρια(ταυτόχρονα και το κεντρικό κομμάτι,, μετά κανονικό δίσκο, μετά το δίσκο που έχει υλικό τριβής και από τις 2 μεριές, μετά πάλι κανονικό δίσκο και τέλος το πλακάκι που ασφαλίζει τα ελατήρια, +την ασφάλεια,
Το κύλινδροπιστονο shark δεν δούλεψε καλά,
Εκτός του ότι το πιστόνι δεν ανέβαινε τέρμα πάνω, άρα δεν είχε συμπίεση, έκαιγε και λάδια, αν άνοιγες τέρμα γκάζι έβγαζε καπνό.
Οπότε ξαναεβαλα τα μαμά του lifan που φορούσα πριν, αφού έστριψα λίγο το πιστόνι στο δράπανο με βουρτσα, (δοκίμασα και μεταλλική φλάντζα 2 φύλα χωρίς επιτυχία, δεν κρατούσε συμπίεση, οπότε έβαλα και τις παλιές φλάντζες..
Τελικά δούλεψε καλά χωρίς να καίει λάδια και με καλή απόδοση, δοκίμασα και το 28αρι καρμπ,και μια φτιαχτή εξάτμιση(κόλλησα 2 σωλήνες+την βάση με μια βέργα) σιγαστήρα με ότι βρήκα μπροστά μου,, το Βεντούρι στο καρμπ είναι από φίλτρο κουτί kle 500, ταιριάζει ακριβός,,, εν τέλη ξαναεβαλα τα μαμά πράγματα, δλδ μικρό καρμπ και μαμά εξάτμιση για λόγους οικονομίας και θορύβου,,
Η διαφορά με τα άλλα όμως ήταν αισθητή στην δύναμη και απόδοση, πήρε πολύ στα μεσαία και ψηλά,, τώρα είναι όπως πριν χαλάσει αλλά οκ, κάνει την δουλειά του φτηνά και καλά..
Επειδή μου φάνηκε λίγο αργό ξαναεβαλα πάνω τα πράγματα, η εξάτμιση κοντινε αρκετά,
Μπήκε λαιμός μεγαλύτερος,
Τα μπουζί όμως βγαίνουν κατάμαυρα και στα πολύ ψηλά συνιθος με 4η κάνει ένα μπέρδεμα.
Κάποιες φορές είδα και μαύρο καπνό κατά την εκκίνηση, ακόμα και έτσι είναι καλητερο ποιο δυνατό..
Όμως είναι σίγουρα πολύ πλούσιο,
Το καρμπ αυτό φοράει ζιγκλερ 110(αν είναι στις σωστές διαστάσεις γιατί κινεζος)
Βρήκα ένα 105 όχι εξάγωνο από kawasaki παλιό και το έβαλα,, έγινε λίγο καλητερο αλλά ακόμα είναι πλούσιο πολύ, το θέμα με αυτό το ζιγκλερ είναι ότι δεν μπορώ να ρυθμίσω το ρελαντί.
Με την ασφάλεια από την μέση και κάτω δλδ προς το πλούσιο όλα καλά,, μπορώ να ρυθμίσω κανονικά το ρελαντί από την βίδα και ακούει και η βίδα του αέρα,, όμως είναι πλούσιο..
Με την ασφάλεια από την μέση και πάνω, δλδ προς το φτωχό δεν ακούει τίποτα και το ρελαντί ξεφεύγει, ανεβάζει πολλές στροφές, και δεν μπορείς με τίποτα να το ρίξεις..
Με την ασφάλεια στην μέση όπως το έχω τωρα τα πράγματα είναι οριακά, κρατεί λίγο υψηλό ρελαντί και αυτό με την βίδα του αέρα τέρμα βιδωμενη και η βίδα του ρελαντί δεν μπορεί να το ρίξει,,
Στον δρόμο είναι λίγο θέμα γιατί κάποιες φορές προχωράει λίγο μόνο του, με ξερογκαζιες ξαναπέφτει,, στάσιμο απλά έχει λιγο αυξημένο και ακανόνιστο, αλλά όχι σε υπερβολικό επίπεδο.
Υποψιάζομαι ότι το ζιγκλερ είναι λίγο ποιο κοντό η ψηλό και η βελόνα βρίσκει πάνω του, ειδικά όταν την κατεβάσεις και για αυτό δεν κρατάει-ρυθμιζει σωστά το ρελαντί,,,
Λογικά θα αγοράσω ένα σωστό ζιγκλερ,, μάλλον νούμερο 100, ίσως και 95, αν κάποιος έχει εμπειρία από τετεια καρμπ ας πει..
Στα μεσαία δουλεύει πολύ καλά παντός..
Τελευταία τροποποίηση από kostaskk; 16/03/2025 στις 20:49.
Μπήκε κανονικό ζιγκλερ 95 νούμερο(φορούσε 110 το καρμπ) το μπουζί πλέων έχει καλό χρώμα και η κατανάλωση είναι σε κανονικά επίπεδα,
Το ρελαντί ρυθμίζει μια χαρά.
Το πρόβλημα όμως παραμένει..
Τα μπερδέματα στα ψηλά,,
Η θα είναι επειδή το κάρμπ είναι μεγάλο για τα 110cc η υποπτεύομαι ότι ο αέρας που χτυπάει το καρμπ δημιουργεί το πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι ποιο έντονο με μεγάλες ταχύτητες και σήμερα που είχε πολύ αέρα ήταν χειρότερο.. μάλλον χτυπάει ο αέρας απευθείας στο καρμπυρατέρ, θα δοκιμαστεί σωλήνας με στροφή 90 μοίρες και η χοάνη όπως το παλιό..