• Σας προσκαλούμε όλους στην 3η ΒΟΥΝΙΣΙΑ του moto.gr, η οποία θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 16/05/2026.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ...

Αγορα laptop / Netbook

alex14

old school gixxer
Εντάχθηκαν
27 Ιανουαρίου 2003
Πόντοι αντιδράσεων
344
Πόντοι
0
Για βοηθατε λιγο οι κατεχοντες το θεμα.
Θελω να παρω laptop ή netbook. Δεν θελω 15,6''. Απο 14'' και κατω μεχρι και 11,6''.
Οι εργασιες που θελω να κανει ειναι internet, word, excel. Παιχνιδια δεν παιζω.
Budget 500 Euro max.
Καμια προταση ?
αυτο http://www.mrcheap.gr/laptop-notebo...-11.6-celeron-n2830-win-8.1-gr-471343284.html λεει τιποτα ?

εχω ενα Acer netbook aspire ..κατι, 2-3 χρονων αλλα ειναι πιο αργο και απο την καθυστερηση.
Το word θελει 5 λεπτα να το ανοιξει. Παιζει καμια αναβαθμιση για να γλιτωσουμε τα εξοδα αγορας καινουργιου ?

εχω ενα Acer netbook aspire ..κατι, 2-3 χρονων αλλα ειναι πιο αργο και απο την καθυστερηση.
Το word θελει 5 λεπτα να το ανοιξει. Παιζει καμια αναβαθμιση για να γλιτωσουμε τα εξοδα αγορας καινουργιου ?

Δίσκος SSD.

Εχω το ίδιο netbook με windows starter και πάει καλά.Δες καλού κακού και αυτό το βίνδεον.
How To Upgrade RAM Memory to 2GB on an ACER Aspire
http://www.youtube.com/watch?v=bS4u1EjwQgw

ισχυει.Ειναι αυτο με τον intel atom?
(Δε θέλω να ξανακουσω για intel atom.)
Aσχετo.Oυτε για amd.
zήτω η Amiga 500!

Κοστος ? Εξτρα μνημη δεν θελει ?
Τωρα εχει win 7, κατι μου ειπαν οτι εαν βαλω xp θα παρει λιγο τα πανω του. Ισχυει ?

Γύρω στα 100 Ευρώ.
Μνήμη αν δεν έχεις 4GB, φτάσε το εκεί.

Τα Windows XP έχουν πεθάνει.
Εγώ στο laptop της "δουλειάς" είχα 2GB RAM, συμβατικό δίσκο και Windows XP.
Τώρα είμαι με SSD, 3GB RAM και Windows 8.1 και είναι αξιοπρεπέστατο.

ισχυει.Ειναι αυτο με τον intel atom?
(Δε θέλω να ξανακουσω για intel atom.)
Aσχετo.Oυτε για amd.
zήτω η Amiga 500!

ναι αυτο ειναι, το ιδιο εχουμε. Και σου ανοιγει το word σε λιγοτερο απο 5 λεπτα ? :lol:

Ssd

Επίσης απ'ότι μου είπε ο τεχνικός μου τα 7 "τρώνε" 2 GB RAM ενώ τα 8 1gb

Για κατεβαστήρι το χρησιμοποιώ εγω και seed.Word δεν έχω καν.Για να σου ανοίγει πιο γρήγορα πάντως, ο ssd είναι μια υπέροχη λύση.

Μόλις αγόρασα Dell Inspiron 3542 ,Intel pentium 1,7 ,4gb ram, με αναβαθμισμένο σκληρό σε 250gb ssd,win 8.1 και πάει σφαίρα.450€ . Όταν του είπα ότι θέλω κάτι μικρότερο με ίδιες δυνατότητες μου είπε ότι ξεφεύγει σε τιμή

Edit : είναι 15,6" 2,4kg κομματάκι άβολο για τσάντα μοτοσικλέτας αλλά η τιμή ήταν το ταβάνι μου

Μόλις αγόρασα Dell Inspiron 3542 ,Intel pentium 1,7 ,4gb ram, με αναβαθμισμένο σκληρό σε 250gb ssd,win 8.1 και πάει σφαίρα.450€ . Όταν του είπα ότι θέλω κάτι μικρότερο με ίδιες δυνατότητες μου είπε ότι ξεφεύγει σε τιμή

Πολυ καλο αλλα 15,6 ''.
Ταξιδευω συχνα και το 15,6 ειναι λιγο βαρυ. Γιαυτο και θελω κατι μικροτερο.
Αυτο που εβαλα στο πρωτο post λεει τιποτα ?

Αυτό που έβαλες για τα λεφτά του είναι απαράδεκτο.
Προτιμότερο είναι αυτό
http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=16811
και με 70ευρώ έναν 120άρη SSD.

Αλλιώς στο υπάρχον netbook 70ευρώ για SSD και 20ευρώ για ένα dimm 2gb μαζί με φρέσκο format Windows7 ή Windows8.1

Λόγω δουλειάς θα σου δώσω μια συμβουλή. Η αγορά netbook πέθανε. Αν είσαι πολύ σφιχτά οικονομικά μην επενδύσεις σε καινούριο netbook ή laptop κάτω από 15.6 ίντσες. Έχουν δυσεύρετα ανταλλακτικά και σε πιθανή αναβάθμιση, επισκευή θα χρειαστείς αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση σε σύγκριση με την πλήρη αξία τους. Είτε λοιπόν θα αναβαθμίσεις το υπάρχον με 2gb ram και ssd, σύνολο 90ευρώ (με τον ssd να αποτελεί επένδυση και για το επόμενο μηχάνημα που θα στήσεις στο μέλλον όταν σκάσει πλέον το παλιό netbook), είτε πας σε μεταχειρισμένο laptop κάτω των 200ευρώ σε budget, είτε αν οικονομικά μπορείς να διαθέσεις ένα 400άρι ευρώ πας στο πρώτο laptop που σου έστειλα στο link και επενδύεις σε σύγχρονο μηχάνημα με τρομερή εγγύηση, και αρκετά μεγάλο περιθώριο ζωής.

Αν σε ενδιαφέρουν περισσότερα κλικ στην υπογραφή και συγγνώμη αν η έμμεση διαφήμιση ενοχλεί. :)

Βάλε εναν ssd και κάνε upgrade στη μνήμη στα 4GB.

ΜΗΝ βάλεις xp είναι πεθαμένο λειτουργικό και δεν θα δεις διαφορά στην ταχύτητα ή θα δεις ελάχιστη (με ssd είναι και χαζομάρα να βάλεις xp). Αν θες να βάλεις άλλο λειτουργικό για να είναι πιο γρήγορο μπορείς να πάς σε 8.1 που σε συνδιασμό με τον ssd και την μνημη θα είναι αξιοπρεπέστατο για αυτά που θα κάνεις

όλα τα netbook που είχαν XP όπως του φίλου δεν σηκώνουν λόγω chipset μητρικής πάνω από 2gb ram. Επίσης ο atom είναι κατηγορίας celeron και οι δίσκοι είναι οι οικονομικές σειρές χαμηλής κατανάλωσης 5400 στροφές ή και 4800. Εξ ου και το κάνει να ανοίξει το word 5 λεπτά. Προφανώς και η εγκατάσταση αν έχει κουραστεί αρκετά ή έχει κολλήσει malware ή ιούς θα ζορίζεται ακόμα περισσότερο και πιθανόν ακόμα να έχει να γίνει ανασυγκρότηση δίσκου 2-3 χρόνια ή και ποτέ.

• Μου αρέσει
Αντιδράσεις: 7Tolis
Συμφωνώ και με τους 2 από πάνω

Περιμενε λιγο μεχρι να κυκλοφορισει το Asus t200.
Ειναι ταμπλετ-pc 11αρι με Win 8.1 και προεγκατεστημενο το office.
Εγω που δουλεψα για λιγο το προηγουμενο (T100) ηταν σουπερ για την χρηση που θες.

Εφοσον κοιτάς dell, κοίτα το 5447 με καλυτερο επεξεργασστή

Ρε Γιώργο, (george_sp) έχουν πέσει τόσο οι SSD;;; 70 € τα 120 γίγα; είχα μείνει στην εποχή που κόστιζαν 250+ τα 60 γίγα....

έχω πολύ καιρό να συναρμολογήσω κανέναν υπολογιστή γμτ, όσοι συναρμολόγησα πριν 7-8 χρόνια (8 ) δουλεύουν ΟΛΟΙ άψογα!

και για να μην είμαι εκτός θέματος, ότι είπε ο Γιώργος ισχύει, και τα ΧΡ πλέον θέλουν μια αξιοπρεπή κηδεία, καθώς μέχρι την έλευση των 7, ήταν μακράν τα καλύτερα windows

(τα vista και τα 8, ούτε να τα βλέπω δεν θέλω :yuck: )

Πίσω
Μπλουζα