Γιάννη, με αφορμή το σχόλιό σου, να προσθέσω ότι δυστυχώς και στη Γερμανία τα πράγματα δεν πάνε στο βιομηχανικό/τεχνικό τομέα τόσο καλά, και αν κρίνω από τα λεγόμενα Γερμανών συναδέλφων μηχανικών/τεχνικών, όπως μου μεταφέρθηκαν σε πολύ πρόσφατη (Σεπτέμβριος) επίσκεψή μου στη χώρα (στο πλαίσιο μεγάλης τεχνολογικού/τεχνικού αντικειμένου έκθεσης), έχουμε πολλά να δούμε ακόμα (προφανώς όχι αποκλειστικά στον τομέα των εργαλείων)...
Έχεις δίκιο. Ο γιος μου μένει Βερολίνο και προτιμάει ότι απλό έχει σχέση με υγεία να το κάνει εδώ, για δε τις υπηρεσίες μου λέει ότι είναι πολύ χρονοβορες και καθόλου εξυπηρετικές. Δεν τα περίμενα αυτά.
Δυστυχώς η Ευρώπη καταρρέει και δεν το πήραμε χαμπάρι. Εχθές έμαθα από συγγενή εργαζόμενο στην Shell Ολλανδίας ότι η εταιρεία κλείνει τα πάντα σε Ολλανδία και Αγγλία και φεύγει για Ινδία! Έτσι είχε φύγει πριν 50 χρόνια και η Philips...
https://www.amazon.co.jp/ko-ken-Z-EA.../dp/B079QD219K
8900 γιεν ειναι 56€
Πως θα την φερουμε Ελλάδα;;;
Σε τι τιμές τα φέρνουν ελλαδα είναι το θέμα όμως....
Παραθέτω προσφορα που πήρα πρόσφατα από πατρα για κάποια από αυτα:
1/4 set 2286z= 137.47 ( δεν έχει μυτες και spinner μέσα αυτο)
1/4 deep set Rs2300mz/12= 88.47
3/8 deep set Rs3300mz/12 = 96.63
3/8 set 3286z = 201.19
1/2 set 4285z= 294.99
3/8 καστανια σπαστη 3726zb-280 = 88.51
Οι τιμές είναι χωρίς φπα![]()
Ω ρε πράμα. Καλοδούλευτα όλα να τα χαρείς
Διαβαζα αρκετα ποστς στο garagejournal για τα μακρυα καρυδάκια. Εγω (που δεν ειμαι επαγγελματίας, το τονιζω) έχω χρησιμοποιησει ελαχιστες φορες μακρυ καρυδακι και αυτό στις ελαχιστες περιπτώσεις που έχει πραγματικα χρεαστεί, δηλ χωμένο παξιμαδι σε μακρυα βίδα.
Οι περισσότεροι επαγγελματιες χρησιμοποιούν μακρυά για τα βασικά τους καρυδάκια, δηλ το στανταρ καρυδακι ειναι το μακρυ. Εγω χρησιμοποιώ πολλές προεκτάσεις, διαφορα μήκη, με κλείδωμα ή χωρίς κλπ. Ετσι εχω μαθει να δουλευω. Εχω και κάποια μακρυα σε 1/4 (7, 10 κ 13) που ειναι τα μόνα που χρησιμοποιω αρκετα συχνά. Σε 1/2" μόνο τις ελαχιστες φορες που έχει χρειαστεί. Τα μακρυα 1/2" δεν τα εχω καν στη βασικη μου εργαλειοθήκη.
Για πείτε.
Δε κάνω διαφήμιση σε κανέναν, ούτε έχω λόγο. Ξέρω από που πήρες τις τιμές αυτές έχω ψωνίσει και εγώ από εκεί.
Ότι έχω πάρει σε koken από κολέρη ως τώρα (δεν έχω πάρει και πολλά) ήταν πιο φθηνό από το να το φέρω απ' έξω. Δε ξέρω αν και κατά πόσο έχει αλλάξει αλλά έχω πάρει και κάποια κοκέν σε εξαιρετικές τιμές. Ίσως τα δουλεύει περισσότερο και με περισσότερες εισαγωγές και μεγαλύτερη ποσότητα έχει τη δυατότητα να είνα ανταγωνιστικός. Κάνε την έρευνά σου, δεν χάνεις τίποτα. Είναι αρκετά αυτά που θέλεις να πάρεις.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 30/10/2024 στις 19:33.
Sent from me using a computer.
Εγώ έχω δύο σειρές μακρυά καρυδακια 1/4 από 4χιλ έως 13χιλ σε YATO και Bahco. Όταν χρειαστούν είναι αναντικαταστατα, κυρίως σε ηλεκτρικές συσκευές και λιγωτερο στο αυτοκίνητο. Έχω και δύο ομαδες κρουστικά μακρυά 1/2" 17,19,21, 22χιλ, η μια ήρθε πακέτο με το ροποκλειδο της Gedore 40-200 και η άλλη τριάδα με ένα ηλεκτρικό παλμικό της Parkside που είχα πάρει για γρήγορο άλλαγμα των τροχων. Βασικά το 17 χρησιμοποιώ.
Από συλλογή 3/8" της Parkside έχω και ν10, 12,14,15.
16αρι έχω από μπουζοκαρυδακι, οπότε κομπλέ.
Για δύσκολα σημεία όμως έχω και σωληνωτα κλειδιά και κλειδιά πιπας.
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 01/11/2024 στις 11:39.
Μια μικρή αγορά από Finetools. Εργαλεία που έχω πάνω μου στη δουλειά συνεχώς (μαζί με ένα Victorinox Swisstool, ένα γαλλικάκι Topman, ένα φακό Olight και ένα μέτρο).
Πήρα τη συλλογή άλλεν της Asahi μέχρι το 6 (δε μου χρειάζονται το 8 και το 10, άσε που διπλασιάζουν το βάρος), για να μην μπερδευτούν με τα άλλεν της δουλειάς (Pb Swiss, Wera). Asahi δεν έχει κανένας...
Επίσης γερμανοπολύγωνα 8,10,13 πανάλαφρα. Επίσης ένα μεγεθυντικό τσέπης γιατί τα μάτια μου δεν είναι στα καλύτερα τους. Το κλειδί για τους πίνακες το βρήκα στα εργαλεία μου, δε θυμάμαι από που το πήρα.
![]()
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.