Να πω την αλήθεια το έστησα το σκηνικό άψογα για να πέσω στην παγίδα μου.
Είπα να πάρω μια expert 3/8 να είναι σε ένα κουτί μαζεμένη να μη δουλεύω με τα απομεινάρια συλλογών του παρελθόντος.
Και πετάχτηκα μέχρι τον Κολλέρη που είναι κοντά μη τρέχω Σπύρου Πάτση.
Μετά με τσίμπησε ο πωλητής "τελευταία είναι" .... άνθρωπος είμαι λύγισα.
Κανα εξάμηνο πριν όλα αυτά.
Μετά πάνω που έκανα μπίλιες το sh ένιωσα ότι λείπει από το σετ μια μακριά σπαστή οπότε πήρα μια από Ιαπωνία να το συμπληρώσω.
Για τα μάτια σας μόνο (επειδή είδα ότι ανεβάσατε κατσαβίδια καστάνιας)
Ότι καλύτερο έχω πιάσει στα χέρια μου με back drag βιλούδο και απίστευτη ποιότητα στα μπιτάκια. Έξυπνος τρόπος να ανοίγει η θήκη με τις μύτες, δεν με προβλημάτισε ποτέ.
νανάκι περιοπής της Wurth. Έχει βολέψει σε στενάδια. Καλή ποιότητα εμπνέει εμπιστοσύνη.
Υπάρχει στο σπίτι κι ένα άλλο της stanley fatmax που δεν το περίμενα τόσο καλό. Έφαγε ζορια και δεν έκανε κιχ. Είναι όμως λίγο μπόλικο γιατί αποθηκεύει τις μύτες πίσω στην λαβή
![]()
το wiha το ανεβάζω παρ' όλο που δεν είναι καστάνιας γιατί έχει πανέξυπνο τρόπο που ανοίγει η θήκη με τα μπιτάκια. Επίσης δεν με προβλημάτισε ποτέ σε ζόρικες καταστάσεις δεν μπορεί να ανοίξει κατά λάθος ή από μεγάλη πίεση
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Σαν το πρώτο της Swiss Tools ειχα βρει στον Κινέζο (aka aliexpress, πού αλλού;) με κάνα 5ευρώ. Τελικά πήρα το Xiaomi.
Δε σε προβλημάτισε ποτέ το χοντρό (πιο χοντρό από το μπιτάκι) στέλεχος. Είχα πάρει το κοντό για να το δουλεύω με μακρυές μύτες για αυτό ακριβώς το λόγο. Τελικά το πούλησα γιατί δε βόλεψε γιατί άκουσα μια σουπιά εδώ μέσα, που μου είπε να μη πάρω με θήκη (όπως το δικό σου) γιατί μπορεί να σπάσει.... και τον άκουσα ο βλαξ, λες και είμαι κατσαπλιάς όπως αυτός που ηδονίζεται να τα βγάζει οφφ... Τεσπα ιναφ με το τρολαρισμα..του σουπια... Χωρίς θήκη δε βολεύουν αυτές οι μλκς γιατί πρέπει να κουβαλάς μαζί και τα μπιτάκια σε δική τους θήκη (ακούς μωρή σουπιά; ).
Σκέφτομαι να επιστρέψω στο αρχικό πλάνο, δλδ σα το δικό σου.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Έχει μια μικρή διαφορά η αλήθεια είναι. Έκλαψε η τσέπη μου κατά την αγορά του. Xiaomi πήρα το ηλεκτρικό της με μύτες ακριβείας (picofinish τα λέει η wiha) και είμαι απαγοητευμένος. Πολύ αδύναμο. Δεν μπορεί να σπασει την κόλα σπειρωμάτων που έχουν οι βίδες στα laptops, οπότε από μένα τέρμα οι πειραματισμοί κατσαβίδια από τους κατσαβιδάδες και κινητά από τους κινητάδες
Είναι κάτι που το γνωρίζεις εκ των προτέρων και θα το βάλεις να δουλέψει εκεί που οι συνθήκες το επιτρέπουν. Όταν λέω ότι δεν με προβλημάτισε εννοώ ότι δεν φοβήθηκα ποτέ να το ζορίσω ούτε άνοιξε η θήκη κατά λάθος
Από την άλλη ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις όσο κι αν αγαπάς τις σουπιές![]()
Εννοώ ότι δε χωράει αν η βίδα είναι χωμένη κάπου, πχ σε ηλεκτρικές συσκευές
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
Εγω το μόνο που είπα είναι οτι δε μ' αρέσουν εργαλεία απ' τα οποία πετάγονται διάφορα.Φυσικά είναι ιδανικά για κάποιες καταστάσεις αλλά όχι για όλες και όχι για όλους. Σε γενικές γραμμές δεν έχω καλή σχέση με το πλαστικό. Το πλαστικό είναι καλό για σε δυο πράγματα και δε σε απογοητεύει ποτέ σε κανένα απ' τα δυο. Δουλεύει για λίγο καιρό και σπάει.
Φυσικά αν δε σε ενδιαφέρει η μακροβιότητα, αν το εργαλείο είναι φθηνό, αν η χρήση περιστασιακή το πράγμα αλλάζει.
H wiha έχει αυτούς τους φορείς, που ελάχιστοι ξέρουν πως δουλεύουν. Πολλοί νομίζουν οτι οι μύτες είναι ανάποδα και τις βάζουν σωστά.
Sent from me using a computer.
Αυτά τα ηλεκτρικά κατσαβίδια είναι για μικρές ροπές αλλά έχουν το καλό οτι δουλεύουν και με το χέρι. Δε μπορεί να σπάσει την κόλλα σπειρωμάτων? Τη σπας με το χέρι και ξεβιδώνεις ηλεκτρικά πολύ γρήγορα και εύκολα. Το ίδιο και στο βίδωμα. Βζίν μέχρι να πατήσει η βίδα και μετά μια με το χέρι μέχρι τη ροπή που θέλεις.
Φυσικά για κάτι αδύναμους σα και του λογου σου υπάρχουν λύσεις. Δε ξέρω για άλλες μάρκες γιατί δε με ενδιαφέρει (και γι' αυτή τυχαία το έμαθα) αλλά η vessel έχει βγάλει δυο μοντέλα. Ενα με γρήγορη λειτουργία και ένα με μεγάλη ροπή. Εσύ να τα πάρεις και τα δύο για να μη γκρινιάζεις. Έχουν και διαφορετικό χρώμα για να μη τα μπερδεύεις.
Που χάθηκες ρε μλκ?![]()
Μπορείς.
Εντάξει λιγερόκορμο δε το λες αλλά έχει μακριές μύτες για βίδες που είναι λίγο χωμένες και οι μύτες είναι διπλές οπότε δύσκολα να μη φτιάξεις το σετάκι που χρειάζεσαι.
https://panagiotidis-tools.gr/produc...9%ce%bc%ce%b1/
https://panagiotidis-tools.gr/produc...9%ce%bc%ce%b1/
Και είναι και klein!
edit..
Υπάρχει και μοντέλο χωρίς καστάνια με μακριές μύτες χωμένες μέσα στη λαβή χωρίς να πετάγονται πλαστικά μέρη νομίζω από milwaukee.
Όπως και αυτό που δεν αποθηκεύει τις μύτες μέσα στη λαβή αλλά είναι κοντές. (θα ζαλιστείς αλλά θα καταλάβεις πως δουλεύει)
https://panagiotidis-tools.gr/produc...cf%83%ce%b5-1/
Τελευταία τροποποίηση από daz; 06/01/2025 στις 21:07.
Δεν αξίζει τον κόπο πίστεψέ με, είναι από τις λίγες αγορές που με έχουν απαγοητεύσει. Η άλλη είναι το smart της μιλφάρας αλλά αυτή είναι παλιά αγορά και την έχω σχεδόν ξεχάσει. Δεν είναι τόσο μακρυές οι βίδες στα λάπτοπ που να εξοικονομείς χρόνο από την ταχύτητα του ηλεκτρικου αφού έχεις σπάσει την κόλλα με το χειροκίνητο. Πολύ φασαρία για το τπτ Vessel έχω ηλεκτρικό αλλά όχι για μύτες ακριβείας. Μου αρέσει ο Ιάπωνας και στο πιάσιμό του και στην ροπή του αλλά είναι πιο αδύναμος από τον Γερμανό (λέγε με Bosch Go) που φτάνει η ροπή του στα 5 Nm
Βάλε λίνκ για τα vessel που λες να δω τι θα ψωνίσω για να μπει καλά ο χρόνος