silk ο wev11-125 quick έχει όλα όσα θες.
https://www.metabohellas.gr/metabo-x...125-quick.html
Εγώ έχω τον 1500αρι. Αυτό το ζώο δεν κόβει σε τίποτα. Είναι οριακά για χρήση με το ένα χέρι (γάντι xl) και για λίγο γιατί κουράζει. Ο 11άρης δε θα έχει την ίδια δύναμη αλλά θα είναι πιο ξεκούραστος.
Αν δε δουλεύεις συρματόβουρτσες καμπάνες μη περιμένεις οτι θα σου χρειαστούν οι ρυθμιζόμενες στροφές. Οι καμπάνες θέλουν χαμηλές στροφές. Εκεί θέλεις δυνατό εργαλείο να έχει τη δύναμη σε χαμηλές στροφές αλλά και πάλι μετά από λίγο ο τροχός θα ζεσταθεί. Εγώ τον 15άρη, τον έχω νιώσει ζεστό, μόνο με μεγάλη καμπάνα σε χαμηλές στροφές. (και πάλι, στροφές δεν έκοβε).
Να δώσεις σημασία και σε κάποιες προστασίες που έχουν. Κάποιες είναι πολύ βασικές για ένα τέτοιο εργαλείο. Πχ. μια φορά μου έσπασε ο δίσκος και ο τροχός σταμάτησε. Κοκάλωσε, πριν καταλάβω τι έγινε. Με άλλο τροχό κατάλαβα ότι έσπασε από τους κραδασμούς και την κλοτσιά.
Τους bosch να τους προσέξεις γιατί το σπείρωμα είναι Μ14, αλλά είναι πιο λεπτό και πολλά βιδωτά πρόσθετα του εμπορίου δεν κάνουν. Πχ καμπάνες, τριβείο για γυαλόχαρτα. Αν έχεις πρέπει να τα αλλάξεις όλα με γνήσια bosch ή να γίνεις αποκλειστικός πελάτης της bosch. Νομίζω οι τροχοί που έχουν παξιμάδι quick έχουν πιο λεπτό σπείρωμα. Για τους άλλους δεν ξέρω. (για bosch μιλάω). Για μένα αυτό είναι μέγιστη μαλακία και λόγος επιστροφής του εργαλείου.
Αυτός που σου εβαλα παραπάνω, έχει 145 ευρώ έτσι όπως έχουν ανέβει οι τιμές. Αν δε θες μεταβλητές στροφές μπορείς να βρεις και πιο οικονομικό. Σε όλους νομίζω, το παξιμάδι quick μπορείς να το αγοράσεις και ξεχωριστά (δεν είναι πάντα πολύ φθηνό όμως και σίγουρα πρέπει να το ψάξεις πριν την αγορά).
Αυτά τα δυο, σου περιορίζουν αρκετά τις επιλογές σου.
Κάποιοι metabo (σαν τον δικό μου και τον 11άρη που σου είπα) έχουν κάποιο σύστημα για να μη μεταβάλλονται οι στροφές. Πρέπει να δεις στο σαιτ ποιοι το έχουν.
Δες και μακίτα. Εχει ωραία εργαλεία και σε χαμηλές τιμές.
Οι πολύ φθηνοί bosch εμένα δε μου αρέσουν. Προτιμώ τα εισαγωγικά μοντέλα της μακιτα. (βέβαια τα μοντέλα αλλάζουν και ίσως αναθεωρήσω αν χρησιμοποιήσω κάποιον πιο καινούριο).
Πάντως αν θέλεις δύναμη θα κοιτάξεις από 1100 και πάνω (όχι πάνω από 1500).Τα 800 και τα 900βατ είναι καλά για τροχούς 115μμ.