Αυτό λεει κι η δικη μου εμπειρία.
Ειχα παλια εναν της πλάκας και δεν ειχα ποτέ πρόβλημα μεχρι που τον δάνεισα και ο φιλος τον χρησιμοποιησε για καποια εργασία περαν των δυνατοτητων του και τον κατεστρεψε.
Τωρα εδω και κατι χρόνια εχω παλι εναν της πλάκας και με την σπανια χρήση που κανω δεν εχει παθει τιποτα.
Στην χειρότερη αλλαζεις καρβουνακια και συνεχίζεις.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Ο τροχός "αναπνέει" αυτά που κόβει. Ειδικά όταν τρίβει! Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά σε περιστασιακή χρήση για κανένα κόψιμο και λίγο τρίψιμο, δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη.
Πέρα απ' αυτό, θα χαλάσει αν ζοριστει και υπερθερμανθεί ή αν βουλωσουν οι εισαγωγές αέρα πχ από σκόνη ξύλου κατά το τρίψιμο.
Οι καμπάνες ζοριζουν και το μοτέρ και την μετάδοση και οι κραδασμοί που προκαλούν δοκιμάζουν όλη την συναρμολόγηση.
Οι ακριβοί έχουν καλύτερο μοτέρ και καλύτερα προστατευμένο, καλύτερα μέταλλα στην μετάδοση, καλύτερη συναρμολόγηση, ανθεκτικότερα στις πτώσεις πλαστικά, περισσότερες προστασίες, μέχρι και μακρύτερο καλώδιο καλύτερης ποιότητας και πιο ανθεκτικούς διακόπτες.
Ένας φθηνός μια χαρά θα δουλέψει σε μη απαιτητικές εργασίες ακόμα και σε πολύ τακτική βάση.
Κάποιες όμως εργασίες μπορεί να τον στείλουν σκουπιδοτενεκέ ανεξάρτητα πόσο έχει δουλέψει.
Είναι όντως τόσο άθλια τα Smirdex; Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από την εταιρεία, έχω ακούσει από αρκετούς επαγγελματίες (και ερασιτέχνες) πολύ καλά σχόλια για τα προιόντα της εν γένει (δεν αναφέρομαι ειδικά σε πολύπτερους δίσκους, σαν αυτό που ανέφερε ο Silkman).
Τελευταία τροποποίηση από lazarefa; 06/04/2023 στις 19:11.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Καλορίζικος! Αν διακρίνω σωστά είναι Einhell; Μοντέλο; Τιμή αγοράς;
TH-XG 75 120W EINHELL και τιμή στα 79 ευρώ από πρακτικερ αλλού τον έχουν έως και 10 ευρώ φτηνότερα αλλά αφενός ήταν δίπλα μου και τα 10 ευρώ θα πήγαιναν σε βενζίνη για να τον πάρω από αλλού +τον χρόνο....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Επανέρχομαι για τρίψιμο με μεγάλο 230αρη τροχο.
Βρηκα πολύφτερο δίσκο 180αρη 100grit στον Στρίγγο και έκανα έτσι την περισσότερη δουλεια σε κάθετους μεγάλους κοιλοδοκούς (αφαιρεση παλιας μπογιάς κ ξεσκούριασμα). Πρεπει να εισαι σουγκλάκος για να τα δουλέψεις ορθιο αυτο το πράγμα, παρότι τα καθάριζε με ένα πέρασμα, είναι πολύ κουραστικό να το δουλευεις κάθετα στον αέρα. Προφανώς και αξίζει τον κόπο κ βγαζει δουλεια αν μιλάμε για να καθαρίσεις σίδερα κάτω, ή για να γυαλίσεις / καθαρίσεις πχ μάρμαρο.
Πρώτα θέλει αυτό ξεσκουριασμα!
Τι διάμετρο έχει το τσοκ;