Εντο μεταξυ AVIN/SHELL το ιδιο κ το αυτο(Β@ρδινοιωαννης).
Απλα επιλεγετε εταιρικα πρατηρια σε οποια εταιρια ειναι να βαλετε.
Μετα πανω κατω ειναι τα ιδια.
Εντο μεταξυ AVIN/SHELL το ιδιο κ το αυτο(Β@ρδινοιωαννης).
Απλα επιλεγετε εταιρικα πρατηρια σε οποια εταιρια ειναι να βαλετε.
Μετα πανω κατω ειναι τα ιδια.
Ride(s) the wind of change...
Η μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση (που είναι και η πιο απτή "βελτίωση" που μπορεί να αντιληφθεί κανείς) υπήρχε όταν πρωτοβγήκαν οι "καλές" βενζίνες πριν αρκετά χρόνια καθώς οι κανονικές είχαν ελάχιστα ή και καθόλου βελτιωτικά πρόσθετα.
Την εποχή εκείνη άξιζε πραγματικά να βάζεις την ακριβή γιατί η διαφορά ισοφαριζόταν με την καλύτερη κατανάλωση.
Τώρα που όλες οι βενζίνες έχουν πρόσθετα η διαφορά είναι μικρότερη και, ανάλογα με τη χρήση, αμελητέα, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση.
Πάντως έχω κι εγώ γνωστούς που λένε ότι βγάζουν παραπάνω 30άρες όπως ο Bowleno οπότε επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες σε μεγάλο βαθμό![]()
Βαζοντας λιγο καλυτερη ποιοτητα, κραταμε και το φιλτρο βενζινης σε καλυτερη κατασταση.
Με την shell v power και μαλιστα σε εταιρικο ειχα κακη εμπειρια... Δεν δουλευε σωστα η μηχανη, εννοειται οτι πηγε συνεργειο & μου προτειναν αλλαγη βενζινας...
Από τοτε δεν ξανα άλλαξα βενζιναδικο... και το πιο σημαντικο, δεν υπαρχει το κλασικο ''κλεψιμο'' στα λιτρα!
Η μηχανη ''αρπαζει'' πιο ευκολα και δεν εχει κομπιασματα πουθενα...!
προσέχουμε για να έχουμε!...
Εγώ έχω 2 πρατήρια σε απόσταση βολής.
Ένα ΣΕΛ και ένα ΑΒΙΝ.
Έκανα τεστ επί ένα μήνα χρησιμοποιώντας το fuelio app για να έχω εικόνα της απόδοσης. (Χιλιόμετρα / λίτρα).
Ένα μήνα αποκλειστικά από το ένα και ένα μήνα αποκλειστικά από το άλλο.
Η ΣΕΛ ήταν χειρότερη σε όλες τις μετρήσεις και την χειρότερη μέτρηση την είχε τις δύο φορές που έβαλα κατοστάρα.
Από τότε βάζω αποκλειστικά από τον άλλο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι καλύτερo ποιοτικά το καύσιμο ή αν κλέβει λιγότερο η αντλία του.
Βέβαια εντάξει, εγώ έχω και "γιαμπονέζικο" μοτόρι επιδόσεων, ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα θα μπορούσαμε να πούμε, οπότε μπορεί να παίζει και αυτό ρόλο.![]()
Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; 02/03/2023 στις 14:40.
Oldfarts never die
Δεν ξέρω πόσο πραγματικά και άμεσα χρήσιμη είναι η παράθεση μου, αφού συγκρίνει αποκλειστικά 2 πρατήρια και όχι πολλαπλά πρατήρια των υπό συζήτηση εταιριών.
Για να ήταν ολοκληρωμένη θα ήθελε άλλου τύπου προσέγγιση, οπότε μόνο ως υπόμνηση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.
Κάντε αντίστοιχα tests μόνοι σας για να είστε πιο ήσυχοι.
Το άλλο που για μένα είναι καλό με την ΑΒΙΝ, είναι πως με την κάρτα τους, έχεις επιστροφή σε καύσιμο.
Πολύ δεν είναι αλλά είναι κάτι, ειδικά σε σύγκριση με τη αντίστοιχη κάρτα της ΣΕΛ που σου δίνει έκπτωση σε κάτι μ@λακίες που πουλάνε στο μάρκετ τους, που δεν είχα ποτέ καμία πρόθεση να αγοράσω.
Oldfarts never die