Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 117

Θέμα: Κολλητήρι

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Κολλητήρι

Είναι καλά αυτά ρε σεις?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	0-02-05-9d439d65cf2d09cc7c84d29ec22d2dac67c01648269a86b7d1836108bd2965da_20692fa89e4e45.jpg 
Προβολές:	240 
Μέγεθος:	89,6 KB 
ID:	432505

Γιατί του βγήκαν τα μάτια! Πεταμένα λεφτά!

Όνομα:	0-02-05-2b8e8fffcad8522a996d419d355e00c255afe6837d4c2f7fb7ece384beb3c436_20692fa8e1b089.jpg 
Προβολές:	241 
Μέγεθος:	86,5 KB 
ID:	432506

Όνομα:	0-02-05-1fa8f76d62d80ee6534c88d4ae280d8f0a61bfc467a92b4d962305e000e8402c_20692fa8e1fc53.jpg 
Προβολές:	236 
Μέγεθος:	67,5 KB 
ID:	432507

Για πείτε τι να πάρω πριν πάρω κανένα τσεκουρι feldhoff και luckhaus.

Ρευματος, κεραμικό, στυλό, 40-50W με μύτες που αλλάζουν, (θέλω μυτερή και πλακέ). Δε θέλω με αντίσταση σύρματος, δε θέλω σταθμό, ούτε αερίου.

Δε ξέρω αν θέλω με ρυθμιστή θερμοκρασίας. Αν κρατάει πιο σταθερή θερμοκρασία ίσως να αξίζει, αλλιώς δε ξέρω που θα με ωφελήσει.
    Sent from me using a computer.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Ρώτα τον καλλίγραμο με την χοντρή, τον εκ Πάτρας ορμώμενο να σΕ πει που όλη μέρα με τέτοια δουλεύει.

Θα πάρει και την εκδίκηση του όταν σου προτείνει και σου αναλύσει....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Ρε Αποστολη λαμαρίνες κόλλαγες και το ζεματησες έτσι;
    Με τίτλο πλέον : Αρχικαταστροφεας της Βασιλικής Αυλής!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Επειδή κάνω περιστασιακή χρήση, με λίγη υπομονή κάνω τη δουλειά μου, με άσημα στυλό 60 Watt των 7€, με κωνική μύτη.

Έχω δουλέψει με σταθμό Weller των 400€ που χρησιμοποιούν τεχνικοί που κάνουν δεκάδες κολλήσεις τη μέρα και η διαφορά είναι αισθητή. Κι αυτά χαλάνε βέβαια σε επαγγελματική χρήση, ενώ τακτικά αχρηστεύονται οι μύτες.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 29/11/2021 στις 20:00.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Ersa ή τα κίτρινα antex.

Προτιμώ τα ersa.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    ΕΒΑΚ

Όνομα:	1282310362-b-kollitiria.jpg 
Προβολές:	205 
Μέγεθος:	69,7 KB 
ID:	432520

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από JNP Προβολή μηνύματος
    Ρε Αποστολη λαμαρίνες κόλλαγες και το ζεματησες έτσι;
    Με τίτλο πλέον : Αρχικαταστροφεας της Βασιλικής Αυλής!
    Όχι. Η χρήση ήταν περιστασιακή, για κανένα καλώδιο. Το πήρα μήπως το χρησιμοποιήσω σαν πυρογράφο σε δέρμα αλλά επειδή δεν κρατάει σταθερή θερμοκρασία και οι διακυμάνσεις ήταν μεγάλες, το μόνο που έκανε ήταν να κολλάει κανένα καλωδιάκι που και που.
    Τιμή κάπου στα 20 με 25 ευρώ μαζί με κάποιες έξτρα μύτες για δέρμα που ήταν άχρηστες λόγο του παραπάνω λόγου. Το μετάνιωσα την ώρα που το έβγαλα απ' το κουτί του. Το καλώδιο ήταν ελεεινό και τρισάθλιο. Θεόσκληρο που δε μαλάκωσε με τη χρήση και κάθε φορά που το έβαζα επάνω στη βάση γύρναγε και έπεφτε. Για να δουλέψεις με αυτό έπρεπε να είσαι βουδιστής μοναχός ή πολύ πιστός χριστιανός και να πηγαίνεις κάθε κυριακή εκκλησία για να μη ξεχάσεις κανένα άγιο.

Δλδ ανεξάρτητα απ' το ότι κάηκε σε 5λεπτη εργασία, ήταν για πέταμα από κατασκευής.

Εδιτ.. τα σημάδια που βλέπεις έγιναν για να ανοιχτεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Εβακ εχω
    Θελω καβουκι και λαμπακι
    Σκοτωνεις ανθρωπο με αυτο... .

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Επειδή κάνω περιστασιακή χρήση, με άσημα στυλό 60 Watt των 7€, με κωνική μύτη, κάνω τη δουλειά μου, με λίγη υπομονή.

Έχω δουλέψει με σταθμό Weller των 400€ που χρησιμοποιούν τεχνικοί που κάνουν δεκάδες κολλήσεις τη μέρα και η διαφορά είναι αισθητή. Κι αυτά χαλάνε βέβαια σε επαγγελματική χρήση, ενώ τακτικά αχρηστεύονται οι μύτες
    Ρε συ νεοσσέ.. Πήρα ένα φθηνό κολλητήρι που ήθελε παραπάνω από λίγη υπομονή και δούλευα με αυτό. Τώρα χάλασε και δε μπορώ να κάνω τη δουλειά ούτε με υπομονή! Και ήταν ακριβότερο απ' το δικό σου. Τώρα τι μου λες? Να πάω να πάρω με 7 ευρώ και να εξακολουθώ να δουλεύω με υπομονή μέχρι να χαλάσει πάλι ένα Σαββατο βράδυ και να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να ξαναπάρω ένα με 7 ευρώ? Αλλά ας προσπεράσουμε το γεγονός οτι χάλασε, αν και δε δικαιολογείται όταν η χρήση είναι σπάνια (ούτε καν περιστασιακή).
    Όταν κάνεις μια δουλειά, τι προσέχεις? Τη δουλειά ή να μην αρχίσει το κολλητήρι να κάνει το φίδι με την άκρη του σε περισσότερους από 400 βαθμούς κελσίου? Ήταν λες και είχε ελατήριο αντί για καλώδιο. Η σταθερότητα στη θερμοκρασία δε, ήταν το κάτι άλλο. Δε περιμένω από φθηνά κολλητήρια να έχουν καλώδια σιλικόνης και να κρατάνε θερμοκρασία όπως ένα σταθμός των 400, αλλά τουλάχιστον όταν είναι αναμμένα θέλω να κολλάνε.

Ο σταθμός εργασίας των 400ων ευρώ έχει απλά αισθητή διαφορά με ένα κολλητήρι των 7 ευρώ? Αισθητή όσο η νύχτα με τη μέρα δλδ?

Ο πυγολαμπιδας! Το avatar του/της ΟΚΤΑΝΙΟ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Είναι καλά αυτά ρε σεις?
    Τα Weller θεωρούνται από τα πολύ καλά, γιαυτό κ είναι πανάκριβα.
    Μήπως το ξεχάσεις στη πρίζα για πολλές ώρες?
    Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    ΕΒΑΚ

Όνομα:	1282310362-b-kollitiria.jpg 
Προβολές:	205 
Μέγεθος:	69,7 KB 
ID:	432520
    Δε θέλω πιστόλι. Πιστόλι θα έπαιρνα αν δούλευε το στυλό. Τώρα πρέπει να πάρω στυλό.

Μόνο πιστόλια βρίσκω ebak.

Thanks

Παλαιό μέλος
    Το Weller που έχω για περιστασιακή χρήση είναι πολύ καλύτερης ποιότητας και έχει αντέξει σε λογική χρήση μέχρι τώρα.
    Αυτό που πήρα από το λιντλ για πυρογραφία έχει δουλεψει σε ξύλο χωρίς πρόβλημα,στα 12 ευρώ.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΟΚΤΑΝΙΟ Προβολή μηνύματος
    Τα Weller θεωρούνται από τα πολύ καλά, γιαυτό κ είναι πανάκριβα.
    Μήπως το ξεχάσεις στη πρίζα για πολλές ώρες?
    5 λεπτά δούλεψε. Και θα δούλευε άλλα 5 το πολύ.

Δεν είναι όλα τα weller πανάκριβα. Σου βρίσκω και luckhaus με 7 ευρώ. Ούτε παίζει ρόλο αν είναι weller όταν είναι φθηνό.
    Το φθηνό είναι φθηνό ότι μάρκα και να είναι. Και η φθήνια δε φαίνεται μόνο στην αντοχή του εργαλείου αλλά και στη λειτουργία και σε όλα. Τα οποία τα παρέβλεπα γιατί το χρησιμοποιούσα σπάνια.

Αυτό είχε αντίσταση σύρματος που είναι πιο φθηνή σαν κατασκευή απ' την κεραμική. Σίγουρα ένα weller με κεραμική αντίσταση θα είναι καλύτερο απ' αυτό και θα αντέχει και περισσότερο. Αλλά τσιγκουνεύτηκα.

Τώρα να πάρω ένα ersa ή να πάρω ένα weller με κεραμική με τα μισά λεφτά?

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Λοιπόν.

Έχω ένα ersa 60αρι (πολύ περιστασιακή χρήση)
    Ένα ersa 25αρι (αυτό το χρησιμοποιώ αρκετά και μπορεί να μείνει στην πρίζα για πάνω από 2 ώρες κάθε φορα)
    Ένα antex μπλε 100αρι (για πολύ χοντρές κολλήσεις, σπάνια χρηση)
    Ένα antex κίτρινο 30αρι νομίζω (αυτό χρησιμοποιώ συχνότερα. Είναι το 2ο σε 6 χρονια)

Έχουν περάσει και φτηνά κολλητήρια από τα χέρια μου. Κανένα τους δεν άντεξε πάνω από 1 χρόνο.

Το 25αρι ersa είναι το πρώτο μου κολλητήρι. Το πήρα το 2008. Κατά την άποψή μου είναι το καλύτερο από όλα. Ζεσταίνεται γρηγορότερα από όλα και δεν παθαίνει τίποτα έχοντας το στη πρίζα για μεγάλα διαστήματα χωρίς να κάνεις κολλήσεις.

Τα antex τα έχω πάρει στη δουλειά. Το μικρό είναι αυτό που χρησιμοποιούμε συχνότερα από όλα. Κάπου στα 4 χρόνια χάλασε, αλλά επειδή δεν το χρησιμοποιώ μόνο εγώ, αλλά και άλλοι που είναι τέρμα ατσουμπαλοι, δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι καλό ή δεν αντέχει... μετά την 100στη φορά που τους έπεσε κάτω, απλά σταμάτησε να ζεσταίνεται...
    Πήρα ένα ίδιο.
    Και αυτό, όπως το ersa, μπορεί να το αφήσουμε στη πρίζα για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να κολλάμε και δε δείχνει κανένα ίχνος "κουρασης".
    Ζεσταίνεται αρκετά γρήγορα (οχι όσο το ersa), και δεν πέφτει καθόλου η θερμοκρασία του όσο κολλάς (όπως και στο ersa).

Με τα 2 μικρά, έχω κάνει και κολλήσεις σε καλώδια αρκετά χοντρά (μετάξι τους, όχι σε πλακέτα), που κανονικά ήθελαν μεγαλύτερο κολλητήρι.
    Μπορεί να πέφτει λίγο η θερμοκρασία και να ζοριζεσαι, αλλά τα καταφέρνουν στο τέλος.

Στη δουλειά, πήρα antex και όχι ersa, γιατί δεν είχε κανένα μαγαζί εκεί κοντά. Θέλω αμα χαλάσει το κολλητήρι, να μπορώ να στείλω έναν μηχανικό και να πάρει ένα καινούριο άμεσα. Δεν θέλω να περιμένουν πότε θα πάω εγώ στη δουλειά για να παραγγείλω...

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Ersa ή τα κίτρινα antex.

Προτιμώ τα ersa.
    Αυτό?

https://www.pilianidis.gr/el/kolliti...ti-032kd-24479

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε