Γενικά το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που υποστηρίζει ότι κάτι συμβαίνει κι όχι το αντίθετο. Ειδικά, λολ, μου κάνει την ίδια εντύπωση κάποιος που φοράει ρόλεξ με κάποιον που φοράει μικρό μου πόνι.
Γενικά το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που υποστηρίζει ότι κάτι συμβαίνει κι όχι το αντίθετο. Ειδικά, λολ, μου κάνει την ίδια εντύπωση κάποιος που φοράει ρόλεξ με κάποιον που φοράει μικρό μου πόνι.
Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι κούκλε.και δεν μιλάω μόνο για τα ρόλεξ αλλά γενικά για την ανθρώπινη φύση που έχει μέσα την απληστία και πως όλοι γουσταρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο.και ίσως και το εντυπωσιακότερο.
Να αποδείξω τι?οποιοσδήποτε από μας αν ξαφνικά γινόταν πολύ πολύ πλούσιος θα συνέχιζε να έχει τις ίδιες συνήθειες?θα οδηγούσε το ίδιο αμάξι?το ίδιο μηχανάκι?θα έμενε στο ιδιο σπίτι?θα φορούσε το ίδιο ρολόι και ρούχα?θα πήγαινε στα ίδια ξενοδοχεία και μέρη διακοπές??
Όποιος πει ναι λέει ψέμματα.το έχω δεί να συμβαίνει αργά ή γρήγορα.αντίθετα δεν έχω δεί ποτέ κάτι διαφορετικό.
Είναι πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
επειδή μιλάμε υποθετικά, εγώ πιστεύω πως ναι, ιδεολογικά θα υπήρχαν άνθρωποι που θα αντιδρούσαν αποτρεπτικά προς την απληστία / ασυδοσία και εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης που προάγει ο οικονομικός πλούτος
Τι ποσοστο ανα την γη δεν ξέρω, σίγουρα δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάσουμε. Ενώ θα ήταν αυτοί που θα έλαμπαν ως φάρος ελπίδας για τους υπόλοιπους.
IHMO
![]()
you rise you fall you're down then you rise again
Μμ άλλο η απληστία και το εντυπωσιακότερο, κι άλλο το "καλύτερο και ποιοτικότερο". Σαφώς το οικονομικό επηρεάζει τις συνήθειές μας και τον τρόπο ζωής μας, αλλά δεν αλλάζει - απαραίτητα - την προσωπικότητα κάποιου. Δε θα φοράω ρόλεξ και γκούτσι αν παίρνω περισσότερα χρήματα. Δε θα αγοράσω μπεμβέ ή απλ. Δεν απέχω από αυτά επειδή δεν μπορώ να τα αγοράσω, αλλά απλά επειδή δε μου αρέσουν και αυτό που αντιπροσωπεύουν. Φυσικά δε σκέφτονται όλοι έτσι, αλλά σίγουρα δεν είμαι ο μοναδικός. Και αυτό ακριβώς ήθελε να πει και ο Σινιγκάμης (θεωρώ).
Ναι, είναι "πολύ λάθος να κρίνουμε αρνητικά κάτι που θα γουστάραμε αλλά ζηλέυουμε καταβάθος που δεν έχουμε", αλλά υπάρχουν άνθρωποι που απλά δε θα γούσταραν να το έχουν, δεν το ζηλεύουν, και το κατακρίνουν για πραγματικούς λόγους.![]()
Life begins at 45°.
Πολύ σωστή η παρατήρηση για την ανθρώπινη φύση αλλά τα "θέλω" και το "καλύτερο" και το "ποιοτικότερο" του κάθε ανθρώπου διαφέρει ανάλογα με την παιδεία και την αντίληψη του.
Οπότε ουσιαστικά δεν μπορείς να ορίσεις τι ποθεί ο καθένας να αποκτήσει, ούτε πόσο εκτιμά ο καθένας συγκεκριμένες καταναλωτικές συνήθειες.
Σίγουρα όλοι μας αν γινόμασταν πλουσιότεροι θα μας άρεζε η περισσότερη άνεση και ευκολία στην ζωή μας.Προσωπικά όσα φράγκα και να είχα ρολεξ δεν θα έπερνα,διότι δεν φοράω καν ρολόι,πλεον το θεωρώ περιττό,βλέπω την ώρα στο κινητό μου
Με όλο το θάρρος κολοκύθια τούμπανα.όλοι γουστάρουμε τη σπιτάρα με την κηπάρα και την πισίνα να γουστάρουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Ας τα είχες να σου τρέχουν και μετά από λίγο καιρό(ίσως όχι αμέσως) θα βλέπαμε.στη θεωρία όλοι επαναστάτες και ιδεολόγοι το παίζουμε.
Σας πειράζει που λέω την πικρή αλήθεια?
Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 30/12/2022 στις 13:02.
Σύμφωνοι.απλά όταν αποκτάς μεγάλη οικονομική ευχέρεια αυξάνονται οι επιλογές.αλλάζουν πολλές συνήθειες και αργά ή γρήγορα με το μιμητισμό ανακαλύπτεις πως ξαφνικά σου αρέσουν και χαζεύεις πράγματα που παλιά πιθανά ούτε τα γνώριζες ούτε σε ενδιέφεραν γιατί ξαφνικά τα βλέπεις γύρω σου και μπορείς να τα αποκτήσεις.γνώμη μου.
Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 30/12/2022 στις 11:38.
Εντάξει μη τα ισοπεδώνουμε και όλα , υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους , έχουν μία ολιγάρκεια στο χαρακτήρα τους και μόλις τα καταφέρουν μένουν εκεί και τα χαίρονται (είναι και οι ποιο ευτυχισμένοι) άσχετα αν μεγαλώνει η περιουσία τους και άλλο . Γνωρίζω τέτοιους ανθρώπους . Επίσης γνωρίζω πολύ ισχυρούς ανθρώπους που αρέσκονται στα λίγα (τα πολλά έχουν και σκοτούρες)
Θα μου πείς σπανίζουν , θα συμφωνήσω .
Επαθα παλι το ιδιο πραγμα.
Εγραψα ενα ολοκληρο κατεβατο για να εκθεσω τις αποψεις μου αλλα μολις το τελειωσα το διεγραψα γιατι συνειδητοποιησα οτι εαν χρειαζεται να σου εξηγησω κατι για να το καταλαβεις τοτε και να στο εξηγησω δεν θα το καταλαβεις.Οποτε δεν εχει νοημα να σπαταλησω τον χρονο σου και τον δικο μου.
Μονο ενα πραμα.Κανε την χαρη στον εαυτο σου και μην χρησιμοποιησεις τετοιου ειδους επιχειρηματα για να πεισεις για την θεση σου.Νομιζω δεν συναδουν με την ηλικια σου.