Είχα διαβάσει ότι άλλαξαν τον χαρακτηρισμό, νομίζω το '18, κάνοντάς το kawasaki motorcycles αντί heavy intustries
που είχαν μέχρι τότε. Για κάποια αστεία τρικλοποδιά της eu και αυτό.
Πρόσφατα διάβασα ότι αγόρασαν την bimota.
Είχα διαβάσει ότι άλλαξαν τον χαρακτηρισμό, νομίζω το '18, κάνοντάς το kawasaki motorcycles αντί heavy intustries
που είχαν μέχρι τότε. Για κάποια αστεία τρικλοποδιά της eu και αυτό.
Πρόσφατα διάβασα ότι αγόρασαν την bimota.
Μόλις μια βόλτα πρόλαβα να κάνω λόγω του άστατου καιρού το ΣΚ. Θα έχω feedback σε 2 μήνες που θα έχουν μαζέψει μερικά χιλιόμετρα. Η λογική λέει πως με δείκτη Q δε θα βγάλουν χιλιόμετρα αλλά δεν είναι ο σκοπός τους αυτός κιόλας. Μάλλον θα φέρνω ένα μπροστινό να βγάζω τον χειμώνα που τα χώματα δυσκολεύουν και θα βάζω ξανα τo Anakee Adventure απο Ιούνιο και μετά.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Εγώ πάντως για ανταλλακτικά πάντα πηγαίνω Σαρακάκη και πάντα η εξυπηρέτηση είναι άψογη.
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
Πίσω δουλεύω το Mitas E07 Dakar σε διάσταση 150-70-17 ούτως ή άλλως. Αυτή τη διάσταση τη βρίσκεις όποτε θες και σε πολλά λάστιχα στην Ελλάδα. Το πρόβλημα στους 17αρηδες μπροστινούς τροχούς είναι η έλλειψη προτάσεων εκτός απο την Continental. Μου κάνει εντύπωση πως δεν έχουν ασχοληθεί να βγάλουν και άλλες εταιρείες τακουνάτα για 17αρες. Όχι ότι θα πάνε χώμα οι κάτοχοι αλλά είμαι βέβαιος πως θα το έβαζαν πάρα πολλοί για μόστρα. Πράγματι αν το παρατηρήσεις αγριεύει πολύ το σύνολο. Όποτε θες μετά από λίγο καιρό θύμησε το μου να σου πω εντυπώσεις.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Βάζουν αρκετοί αλλά ο περιορισμός στην ταχύτητα και ο ρυθμός που λιώνουν τα κάνουν για τους λίγους που τα χρειάζονται.
Δεν ξέρω αν είναι ίδια με τα TKC 80 προ δεκαετίας, τότε ήταν απολαυστικό σε μεγάλα on of.
Ειδικά για λάσπη δεν έχω κάτι άλλο υπόψιν τόσο καλό. Πριν απο αυτά στην σκληρή λάσπη ήταν σίγουρο ότι θα γλιστρούσε το μπροστινό, με αυτά
έμπαινες όρθιος έχοντας εμπιστοσύνη να πιάνει και στο πλάϊ.
Σε εμένα κράτησαν κοντά στις 12000χλμ σε gs1100.
Αυτό που γράφουν για το όριο των 140 km/h δεν το έχω δει στην πράξη. Αρκετές φορές ταξίδεψα με λίγο παραπάνω ~170km/h
προσεκτικά χωρίς να συμβεί κάτι.
ονειρικό γκαράζ άν έχεις ιδιωτική αποθήκη στο υπόγειο πολυκατοικίας!
https://www.youtube.com/watch?v=mBfE...=TahitianRider
you rise you fall you're down then you rise again
Έχε υπόψιν σου πως υπάρχει και το MICHELIN ANAKEE ADVENTURE σε 120/70-17 για μπροστινό. Δεν είναι στο επίπεδο χωμάτινης ικανότητας του TKC80 αλλά έχει χωμάτινο χαρακτήρα σε επίπεδο On/Off.
Επίσης το ίδιο ελαστικό υπάρχει και σε 150/70-17 και σε 160/60-17 όπου είσαι ακριβώς στις διαστάσεις σου. Σαν πακέτο και για απρόσκοπτη μικτή χρήση μοιάζουν να ταιριάζουν στο προφίλ χρήσης που κάνεις. Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω πως θα σου αρέσουν και το βρίσκεις και Ελλάδα (τουλάχιστον το έχει η Ελληνική σελίδα της Michelin).
1)Να τονίσουμε αρχικά πως ο δείκτης Q σημαίνει μέγιστη ταχύτητα 160km. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως αν πας με σταθερά 160-180km το λάστιχο θα ανατιναχτεί. Σημαίνει πως αν σκοτωθείς και με κάποιον τρόπο αποδειχθεί ότι πήγαινες με περισσότερα km απο αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, δεν είναι υποχρεωμένος να σε αποζημιώσει (αν δε ζεις, την οικογένειά σου). Επιπλέον, θεωρώ πως όπως γίνεται σχεδόν πάντα, το προϊόν αντέχει περισσότερο από το νούμερο που δηλώνεται.
2) Τα 170 κοντέρ που αναφέρει ο φίλος Doctor δεν είναι πραγματικά καθώς όλα κλέβουν τουλάχιστον 10km σε αυτές τις ταχύτητες.
3)Το GS1100 αν θυμάμαι καλά φορούσε 19αρα μπροστά και είναι πολύ πιθανό το Continental να είχε άλλο δείκτη ταχύτητας.
4) Το TKC 80 είναι ένα ''δρομίσιο'' τακουνάτο με μεγάλα μπλοκ. Είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα 50-50 λάστιχο, για να μην πω 60 δρόμου και 40 χώματος. Κάνει μεγάλη διαφορά στο χώμα συγκριτικά με ένα ασφάλτινο λάστιχο αλλά αν το κρίνεις σαν χωμάτινο δεν είναι φυσικά κάτι αξιόλογο καθώς υπάρχουν πιο σωστά λάστιχα για αυτή τη δουλειά με μικρά και αραιά τακούνια. Αυτό θα φανεί σε έντονες λάσπες από το πόσο εύκολα θα μπουκώσει συγκριτικά με τα υπόλοιπα που ανέφερα. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις πάντα. Τα πιο χωμάτινα λάστιχα δεν αντέχουν στην άσφαλτο και φυσικά στο βρεγμένο κάνεις την προσευχή σου ενώ με το TKC80 πας κανονικά (δοκιμάστηκε το Σάββατο).
Υ.Γ: Στέφανε αυτό φοράω μπροστά εδώ και κάποιες δεκάδες χιλιάδες km. Πράγματι πολύ καλό.