Με φτιάχνεις! Μπορείς να τσεκαρεις το πλάτος της ζάντας; Είναι ανάγλυφο κάπου πάνω της.
και πως χωράει το 180ρι στην 4,5αρα
you rise you fall you're down then you rise again
Μπαίνει το 180 στην 4,5" κάποιοι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας το προτιμούν.
180 σε 4,5 ιντσων δεν κανει με τιποτα.
Εχω βαλει στο παρελθόν 170 σε 5αρα και αφού το έφαγα ξαναγύρισα στο 160.
Δεν ηταν κακό αλλα το λάστιχο ηταν ελαφρως μπαλοναρισμένο με αποτέλεσμα να μην παταει ποτέ όλο το πίσω ακόμα κι οταν εξυνε μαρσπιε το μηχανακι, ενω ταυτόχρονα επειδή το κεντρο του εγινε πιο 'μυτερο' φαγώθηκε αρκετα πιο γρήγορα απο το φυσιολογικό.
Το αποτέλεσμα ηταν οτι δεν εδωσε κανενα πλεονέκτημα ενω ειχε μειονεκτήματα.
Με 180 τα πράγματα θα ηταν σαφως χειρότερα και μιλαμε για 5αρα οχι για 4,5!
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Επειδή στο Heritage μοντέλο φοράει ΜΤ60 και όχι κάποιο καθαρά road ελαστικό, δεν ξέρουμε, μπορεί και το 4.5" να είναι σωστό. Αλλά το βλέπω μάλλον για typo.
Με χαρά διαπίστωσα ότι η νέα μου πλέον μηχανή, μετά από ένα πολύ σύντομο πέρασμα από σκούτερ, έχει το δικό της thread.
Με ακόμη μεγαλύτερη, διανύω τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί της (δικά της και δικά μου καθώς πρόσφατα έγινα κάτοχος διπλώματος) και έχω να πω ότι το ζύγισμα της, το μικρό της αναλογικά βάρος αλλά το κυριότερο η ραφιναρισμένη λειτουργία της στο eco mode, την καθιστούν πολύ καλή για 1η μηχανή (εφόσον όμως υπάρχει μια στοιχειώδης εξοικείωση με δίτροχο και αρκετή σύνεση).
Σε σύγκριση με το σκούτερ μέρα με την νύχτα και η αλήθεια είναι ότι έχω πιάσει τον εαυτό μου να οδηγεί πιο σωστά, στρωτά αλλά και να αντλώ μεγαλύτερη ευχαρίστηση, παρόλη τη χρήση της με λιγότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Είναι το ζύγισμα αλλά και ο ήχος της εθιστικός, ο οποίος με γεμίζει κάθε φορά που ανεβαίνω πάνω της με ένα διαρκή χαμόγελο.
Γεροντοερωτες θα έλεγε κανείς και όχι άδικα χαχαχα (αν και δεν είμαι τοοοσο μεγάλος)
Πόσο είμαι, ας πούμε ότι πάνω μου βρίσκει εφαρμογή ο ορισμός του εξαιρετικού τραγουδιού των jethro tull, too old to rock and roll, to young to die.
Τελευταία τροποποίηση από Dimmanoukas; 11/06/2023 στις 20:12. Αιτία: Διόρθωση ορθογραφίας
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο το εργαλείο , ήταν υποψήφια για αγορά και από μένα αλλά τελευταία στιγμή βρήκα άλλον έρωτα
Παντως μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις οδηγικά αλλά και από εξοπλισμό
Ενημέρωσε για κατανάλωση γιατί εκεί μάλλον χωλαίνει
Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ
Ναι αλλά και το sv σου είναι έρωτας και πόσο μάλλον έτσι όπως το φτιάχνεις
Για κατανάλωση θα ενημερώσω μόλις έχω σαφή εικόνα
Ακόμη δεν έχω σαφή εικόνα για την κατανάλωση καθώς ακόμη μαθαίνω τη χρήση της και γενικά τα πατήματα της.
Χθες μόλις ενεργοποίησα δειλά την λειτουργία sport όπου πραγματικά μεταμορφώνεται σε τελείως διαφορετική μηχανή. (και όπου πρώτη φορά με "στοίχειωσε" ως αίσθηση, φόβος και συγκίνηση μαζί).
Είναι όμως τρομερό feature να μπορείς με το πάτημα ενός κουμπιού να έχεις δύο διαφορετικές μηχανές.
Στο eco μια λειτουργία στρωτή, σαν ένα μόνιμο traction όπου συγχωρεί λάθη και δεν είναι τόσο αυστηρή στην απόκριση του γκαζιού...σε βάζει σε μια νωχελική διάθεση και απολαμβάνεις ένα χαρακτήρα λειτουργίας και χροιάς κάπως πιο old school τσοπεροειδη κατάστασης (ας μου επιτραπεί), και με τόση όση ροπή χρειάζεται για να κινείσαι στρωτά αλλά ταυτόχρονα σχετικά γρήγορα.
Στο sport, νευρική στα χαμηλά, με την αίσθηση ότι απαιτεί συνεχή συμπλεκταρισματα στην κίνηση, αλλά μόλις οι στροφές ανέβουν εκεί μετά τις πέντε το πράγμα σοβαρευει, ενώ μετά τις εφτά γίνεται κωμικοτραγικό.
Εκεί που νομίζεις ότι κάπως θα κρεμάσει, έρχεται ένα χαστούκι ένα ξέσπασμα όπου ξυπνάει τον κάφρο μέσα σου, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί μεγάλη σύνεση, για να μην κάνεις τον Σούπερμαν ή γίνεις ένα με κανένα προπορευόμενο Πορτ μπαγκαζ.
Έχω δρόμο ακόμη στο να μάθω να την οδηγώ σε αυτό το mode σωστά.
Σήμερα έγινε και η πρώτη μικρή εξόρμηση ή πιο σωστά μίνι ταξίδι...πήγαινε έλα για τη δουλειά από μεταμόρφωση Ερέτρια και πάλι πίσω.
Πολύ στρωτή οδήγηση, με 4,5 έως 6 χιλ στροφές που μεταφράζεται σε 100 έως 130 χλμ/ώρα στην εθνική με περίπου 70 στο επαρχιακό (από Χαλκίδα έως Ερέτρια).
161 χλμ διαδρομής στο κοντέρ, έφυγα γεμάτος, γύρισα με λαμπάκι (αν και από ότι κατάλαβα είναι τελείως κουκουρούκου η ένδειξη) και με το που φουλαρα πήρε 7,6 λίτρα.
Άρα εάν δεν κάνω λάθος βγαίνει περίπου 4,75 lt/100 χλμ.
Επαγωγικά σε κίνηση πιστεύω με άνεση θα πιάνουμε τα 7
Χθες αν και δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες από ζέστη έγινε και η δεύτερη μικρή εξόρμηση προς Κάλαμο και Βαρνάβα.
Η ένδειξη στο καντράν από κίνηση στο πήγαινε και από εντός πόλης από τις προηγούμενες ημέρες ήταν στα 6lt / 100 πριν το μηδενίσω και στην επιστροφή 4,7lt /100.
Όλα με πολύ στρωτή οδήγηση καθώς η βόλτα έγινε με συνάδελφο που στρώνει το 650 dsx.
Η αίσθηση οδήγησης πολύ καλή αν και ακόμη έχω πολλά να μάθω, αλλά το ζύγισμα της και ο τρόπος που στρίβει για τα δικά μου δεδομένα εξαιρετικός.
Επίσης είναι πολύ ερεθιστικός και ο ήχος από το φίλτρο και την εξάτμιση, όχι υπερβολικός αλλά σε καμία περίπτωση φιμωμενος.