Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Ζορίζομαι να δεχθώ αυτήν την απόκλιση. Κάποιο λάθος έχει γίνει από τη πλευρά του περιοδικού, είτε στη διαδικασία είτε τυπογραφικό (ένα 214 θα ήταν ποιο εύπεπτο).
Εδώ δηλαδή η Suzuki κλέβει τον ίδιο της τον εαυτό, κάγκελα προστασίας κινητήρα και φέρινγκ ζυγίζουν 4 κιλά μόνο; Γιατί αν ζυγίζουν π.χ. 7 κιλά το βάρος της μοτοσυκλέτας θα έπρεπε να είναι μειωμένο κατά 3 κιλά από αυτό που αναφέρει η SUZUKI (δλδ 227 και όχι 230). Εκτός αν τα κάγκελα της Suzuki είναι από αλουμίνιο.
Το DE από όσο θυμάμαι ΔΕΝ έχει κεντρικό σταντ. Τα επιπλέον που έχει το Suzuki συγκρινόμενο με το Transalp 750 είναι οι χούφτες και η ποδιά, που αν τα πιάσετε με τα χέρια σας είναι εντελώς της πλάκας (αυτό δεν έχει να κάνει με τη συνολική ποιότητα της μοτοσυκλέτας, μην παρεξηγηθώ). Και τα δυο μαζί αυτά είναι δεν είναι 1,5 κιλό, άντε να δεχθώ ως πιθανό να είναι 2 κιλά. Την ποδιά την πιέζεις με το ακροδάχτυλο σου και κάμπτεται εύκολα, πρέπει να είναι λεπτότερη από 2mm.
Να πω πως έχω οδηγήσει και τις δυο μοτοσυκλέτες. Θεωρώ το 800 DE πιο ολοκληρωμένη πρόταση αλλά αυτό βασίζεται μόνο σε δυο σημαντικά στοιχεία, στην ελαφρώς καλύτερη αίσθηση στις χαμηλές στροφές (που συνάδει περισσότερο με την κατηγορία on/off) και στο ότι διαθέτει υδραυλική προφόρτιση (ευκολία προσαρμογής σε φόρτωμα). Στον αντίποδα αποκόμισα την αίσθηση πως σε ασφάλτινο ταξίδι το μοτέρ του Honda θα κρατάει ελαφρώς καλύτερες μουαγιέ.
Κατά τα άλλα το Transalp 750 έχει φάει αρκετό θάψιμο γιατί οι αντίπαλοι της είναι περισσότερο φανατικοί συγκριτικά με τους θιασώτες της.
Εγώ θα αγόραζα πάντως το SUZUKI, θεωρώ πως σε αυτά τα χρήματα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση -out of the box- και φαίνεται να είναι και πιο ευρύχωρο στο δικάβαλο.
Τελευταία τροποποίηση από STF; 22/07/2023 στις 17:26.
εντωμεταξυ τρελλο να πουλαει ακομα ετσι το dl650. πιστευω ελλαδα θα παει το ίδιο καλα με το transalp και το de. αν φερει σε καλυτερη τιμη το απλο παιζει να πουλησει και παραπανω δεδομενου οτι η χοντα πουλάει πολυ και το 500 που κλεβει πελατες απο το 750.
TOP-20 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΒΙΚΑ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΕΙΣ
1 HONDA CB500X 471 77
2 YAMAHA TRACER 9 GT 890 55
3 HONDA XL750 TRANSALP 755 50
4 SUZUKI V-STROM 650 645 47
5 DAYTONA 350T 349 38
6 VOGE 300DS 292 36
7 YAMAHA MT 07 689 34
8 HONDA Χ-ADV750 745 33
9 SYM SYMNH T 300 278 27
10 BENELLI TRK502, TRK 502 X 500 25
Καμία εντύπωση που το 650 στρομ πουλάει.
Ποιος χρειάζεται 21" στο 99% της χρησης του;
Διορθώνω: ποιος χρειάζεται 21 " στο 99% της χρήσης που κάνει;
Πολλοί.
Δεν το χρειάζονται μεν αλλά ούτε και τους νοιάζει. Μεγάλο ποσοστό απ αυτούς δεν γνωρίζουν καν τα υπέρ και τα κατά του 21" και ούτε η οδήγηση που κανουν απαιτεί 19 ή 17.Και το 21 μια χαρά είναι.
Το 21 ειναι τελειο στην πολη. Μαζι με το τακουνακι κανει τις λακουβες ισωμα. Μεγαλυτερη ανωμαλια ειναι να λεμε οτι τα 80 αλογα ειναι κομπλε στο ταξιδι παρα οτι ο μεσος ελληνας δεν θελει αναρτησαρες και 21αρι τροχο στους καροδρομους μας.
Σε καθε περίπτωση το dl650 πουλαει πααααρα πολυ. Προσωπικα θα περιμενα για το 800 το απλο ειδικα στην τιμη που εχει πλεον το 650.
Πριν δυό χρόνια καβάλησε ένας φίλος στην μηχανή, 19άρης τροχός. Ο φίλος είχε ένα αυτοκίνητο σουτζούκι βάγκον R αυτά με τους μικρούς τροχούς... έτσι όπως πηγαίναμε μπροστά είχε ένα σκάμα από τον δήμο της περιοχής, το είδα και συνέχισα χαλαρός, με το που βλέπει πως δεν με νοιάζει τον πιάνει πανικός σφίγκεται και φωνάζει "λακούβα ρεεεε".
Περάσαμε από πάνω χωρίς θέμα και έμεινε με ανοικτό το στόμα.
Ο δρομος μου με βγαζει καθημερηνα εξω απο εξουσ/νο honda.
Σημερα βλεπω δυο ΤΑ διπλα διπλα και λεω να κατεβω να χαζεψω .Το ενα ασπρο-μπλε ,το αλλο μαυρο.
Τα μηχανακια φορουσαν διαφορετικα ελαστικα .
Ηταν πριν λιγο .δηλ βραδυ και ηταν μεσα και δεν μπορουσα να διακρινω.
Το λευκο ειχε οπως το ειδα karoo street αλλα το μαυρο δεν γνωριζω ποιο.