Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910
Προβολή αποτελεσμάτων 136 έως 144 από 144

Θέμα: Πως το κάνω μάστορα? (Συντομες ερωτήσεις how to..)

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    κρατανε και δεκα κρατανε και δυο. εξαρταται απο την συσκευη και τον χρηστη. καποιες συσκευες κοβουν το ρευμα κατω απο 3,5 ας πουμε οποτε δεν τερματιζει η μπαταρια. το ίδιο μπορει να κανει και ο χρηστης. αν τις πηγαινει συνεχως απο τερμα στο 3,1 δεν βγαζουν ουτε χρονο.
    Στο 3.1, πάνω από 5 χρόνια άσχημης χρήσης και ακόμα κρατάνε γερά.

Αλλες μπαταρίες, σε δράπανο με σκληρή χρήση, χωρίς προσοχή, αδιαφορία στην αποθήκευση (συνθήκες και φόρτιση), είναι στην 5ετία και ακόμα είναι σα καινούριες.

Το 3.1 δεν είναι καν πολύ χαμηλό. Κάποιες είναι σχεδιασμένες για να έχουν ελάχιστο κάτω από 3. Ακόμα και 2.5 (η lg he2 φτάνει μεχρι 2v). Οι περισσότερες είναι στο 2.7 με 2.9 Μάντεψε.. Καμία συσκευή δε τις φτάνει εκεί κάτω, όλες κόβουν στο 3.2 και πάνω. Ο φακός που είπε ο γαυρος, μπορεί να μη ζητάει πολλά, αλλά μπορεί να τις στραγγίξει στην κυριολεξία.
    Εχω ένα φακό που κάτω απ' το 3.5 δουλεύει direct drive και παίρνει ότι έχει η μπαταρία μέχρι να μην έχει άλλο. Εχω μια μπαταρία μέσα κάτι χρόνια. Ούτε που ξέρω τι της έχω κάνει!

Οι μπαταρίες μπορούν να φτάσουν τους κύκλους φόρτισης και να γίνεται αισθητή η αδυναμία τους μόνο σε συσκευές όπως λάπτοπ όπου μετράνε 100αδες κύκλους για πλάκα και με άσχημη χρήση (καρφωμένα συνέχεια στο ρευμα κτλ). Και πάλι, με επώνυμες μπαταρίες το πακ μου, κράτησε πάνω από 3 χρόνια.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 31/01/2025 στις 18:15.
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    C= Capacity = χωρητικότητα

Αν τραβάει πολυ ρευμα θέλουμε μπαταρίες με μικρό C. Οι μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα δε μπορούν να δώσουν πολλά Α σταθερά και αν το κάνουν θα δώσουν λιγότερα mAh απ' όσο αναγράφουν.
    Οι μπαταρίες με μικρή χωρητικότητα φορτίζουν πιο γρήγορα στον φορτιστή του εργαλείου. Αν ο φορτιστής είναι 1.5Α η μπαταρία 1500mah θα φορτίσει περίπου σε 1 ώρα (κάτι παραπάνω) ενώ μια 3000mah σε 2+ ώρες. (Για τα C φόρτισης εδώ) Παράλληλα, αυτή με το μικρότερο C θα αντέξει περισσότερους κύκλους φόρτισης.
    C discharge εχουν 10-15-20 τουλαχιστον ονομαστικα. οι μικρες 1500αρες το εχουν ευκολα το 15c για λιγο χρονο τουλχιστον. δν ξερω για το συγκεκριμενο μηχανημα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    C discharge εχουν 10-15-20 τουλαχιστον ονομαστικα. οι μικρες 1500αρες το εχουν ευκολα το 15c για λιγο χρονο τουλχιστον. δν ξερω για το συγκεκριμενο μηχανημα.
    Σωστά!
    Sent from me using a computer.

Μέλος Το avatar του/της silkman
    Ειχα γραψει καποια στιγμη για λιντλο εργαλειο που θα προσπαθουσα να αλλαξω τις μπαταριες του. Αυτό που δεν εγραψα ειναι οτι απετυχα οικτρα.

Ενω το εχω ξανακανει με μπαταριες 18650 (με κολλητηρι, οχι spot welder), η λιντλομπαταρια επαιρνε ΑΑ. Εκτος του ότι δεν κόλλαγαν με τιποτα τα αλουμινακια, καπως το "κεφαλακι" στο + της λιντλομπαταριας ΑΑ ελειπε με αποτελεσμα 2 μπαταριες στη σειρα να ειναι αρκετα πιο μακρυες και να μην κλεινει το pack. Καπως το εκλεισα, δουλεψε για λίγο το ανοιξα και εκαψα τα χερια μου. 2-3 μπαταριες καινουριες (ΙΚΕΑ, οι ακριβες) ειχαν σκάσει. Τζαμπα τα 15€ και ολα (μαζι με το λιντλοεργαλειο) πηγαν στα σκουπιδια.

Θελει spot welder δυστυχως, εστω κ φτηνο κινεζικο για να αλλαξεις μπαταριες σε εργαλειο.

Παλαιό μέλος
    Silkman, χωρίς παρεξήγηση, προφανώς όταν μιλάμε για αντικατάσταση μπαταριών σε pack εργαλείων, η ενδεδειγμένη και ορθή μέθοδος γεφύρωσης των στοιχείων είναι με spot welder (ασχέτως αν και με πολλή προσοχή και ίσως και κάποια τύχη θα μπορούσε να επιτευχθεί και με κοινό κολλητήρι, προσωπικά δε θα το τολμούσα και δεν θα το συνιστούσα).
    Εξάλλου αν κάποιος σκοπεύει να κάνει σχετικά συχνά τη διαδικασία, το κόστος ενός τέτοιου εργαλείου για ερασιτεχνική χρήση παίζει κάπου στα 40-50 ευρώ, οπότε νομίζω ότι αξίζει η σχετική "επένδυση".

Παλαιό μέλος
    Κοίταγα τιμές για αγορά καινούργιας τέτοιας μπαταρίας και παίζει με μεταφορικά από ebay στα 40+ ευρώ. Αν εχεις και άλλα τέτοια εργαλεια μπαταρίας που θα χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρίες κάποια στιγμή, τότε μάλλον αξίζει η αγορά του spot welder.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Σουπιά, καλα τα λες αλλα μπερδευεις τον κοσμο..

Αλλο η ικανοτητα αποδοσης μεγιστου ρεύματος και αλλο η διαρκεια αυτης της αποδοσης..

Για να μη μπλεξουμε με διαγραμματα και αλγοριθμους εκφορτισης, τα πραγματα (πααααρα πολυ απλοποιημένα) έχουν ως εξης:

Η μικρης χωρητικότητας μπορεί να δώσει μεγαλυτερο ρευμα γιατι απλα ξεφορτίζεται πιο εύκολα/γρήγορα..!!
    (δεν προλαβαίνει να ζεσταθει σημαντικά, πραγμα που το παθαίνει η μεγαλης χωρητικότητας, ωστε να αυξηθει η εσωτερική της αντισταση με αποτελεσμα την πτωση τασης στα ακρα της, αρα μικροτερη παροχή ισχυος..)

Υ.Γ.
    Το παραπανω τεκμηριωνεται με την θεώρηση της μπαταρίας σαν πηγή ΤΑΣΗΣ..
    (εσωτερική αντισταση σε σειρα με το εξωτερικο κύκλωμα..)
    Αν την θεωρήσουμε πηγη ΡΕΥΜΑΤΟΣ (πράγμα που δεν ισχύει), η εσωτερική της αντίσταση μπαίνει παραλληλα με το εξωτερικο κύκλωμα και μειώνεται με την θερμανση..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από silkman Προβολή μηνύματος
    Ειχα γραψει καποια στιγμη για λιντλο εργαλειο που θα προσπαθουσα να αλλαξω τις μπαταριες του. Αυτό που δεν εγραψα ειναι οτι απετυχα οικτρα.

Ενω το εχω ξανακανει με μπαταριες 18650 (με κολλητηρι, οχι spot welder), η λιντλομπαταρια επαιρνε ΑΑ. Εκτος του ότι δεν κόλλαγαν με τιποτα τα αλουμινακια, καπως το "κεφαλακι" στο + της λιντλομπαταριας ΑΑ ελειπε με αποτελεσμα 2 μπαταριες στη σειρα να ειναι αρκετα πιο μακρυες και να μην κλεινει το pack. Καπως το εκλεισα, δουλεψε για λίγο το ανοιξα και εκαψα τα χερια μου. 2-3 μπαταριες καινουριες (ΙΚΕΑ, οι ακριβες) ειχαν σκάσει. Τζαμπα τα 15€ και ολα (μαζι με το λιντλοεργαλειο) πηγαν στα σκουπιδια.

Θελει spot welder δυστυχως, εστω κ φτηνο κινεζικο για να αλλαξεις μπαταριες σε εργαλειο.
    Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lazarefa Προβολή μηνύματος
    Silkman, χωρίς παρεξήγηση, προφανώς όταν μιλάμε για αντικατάσταση μπαταριών σε pack εργαλείων, η ενδεδειγμένη και ορθή μέθοδος γεφύρωσης των στοιχείων είναι με spot welder (ασχέτως αν και με πολλή προσοχή και ίσως και κάποια τύχη θα μπορούσε να επιτευχθεί και με κοινό κολλητήρι, προσωπικά δε θα το τολμούσα και δεν θα το συνιστούσα).
    Εξάλλου αν κάποιος σκοπεύει να κάνει σχετικά συχνά τη διαδικασία, το κόστος ενός τέτοιου εργαλείου για ερασιτεχνική χρήση παίζει κάπου στα 40-50 ευρώ, οπότε νομίζω ότι αξίζει η σχετική "επένδυση".
    Αν κι έχω spot welder έτσι για το γαμώ το έφτιαξα με απλό κολλητήρι 2 packs με 12 στοιχεία το καθ' ένα εδώ και 2 χρόνια και ακόμα δουλεύουν. Αν κάνεις πειραματισμούς και στρώσεις το χέρι σου ακόμα και η θερμική καταπόνηση (που γλυτώνεις εντελώς με το spot welder) είναι πολύ μικρή. Η πρώτη μου προσπάθεια απέτυχε το ίδιο και η δεύτερη. Από κει και μετά το βρήκα και το πηγαίνω "μαρούλι"
    Στην πρώτη δεν έκλεινε το pack από τις γαϊδουροκολλήσεις που είχα κάνει
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Μέλος Το avatar του/της silkman
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

Αν κι έχω spot welder έτσι για το γαμώ το έφτιαξα με απλό κολλητήρι 2 packs με 12 στοιχεία το καθ' ένα εδώ και 2 χρόνια και ακόμα δουλεύουν. Αν κάνεις πειραματισμούς και στρώσεις το χέρι σου ακόμα και η θερμική καταπόνηση (που γλυτώνεις εντελώς με το spot welder) είναι πολύ μικρή. Η πρώτη μου προσπάθεια απέτυχε το ίδιο και η δεύτερη. Από κει και μετά το βρήκα και το πηγαίνω "μαρούλι"
    Στην πρώτη δεν έκλεινε το pack από τις γαϊδουροκολλήσεις που είχα κάνει
    Η πρωτη φορα ειχε παει ανελπιστα καλά, η τυχη του πρωταρη μαλλον. Απο παλια μπαταρια λαπτοπ πηρα 3χ18650 που μπηκαν σε μπαταρια λιντλοεργαλειου που ακομα δουλευει μια χαρα.

Στη δευτερη τα εκανα σκ@τ@

Σελίδα 10 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 5678910

Παρόμοια θέματα

1. To σκέφτηκα αλλά πλέον θα το κάνω...
    από Gandalf dr685sm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2010, 16:08
  2. Ηλεκτρικά Dt-200 πώς να κάνω το τρικ?
    από johnpan στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2010, 06:52
  3. Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2005, 10:35
  4. FAQ's and How To's
    από gcrook στο forum Suzuki V2's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 26/05/2005, 00:33
  5. How To Fry Eggs In Dubai
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3