Η ώρα που όλοι περιμένατε έφτασε.

Καθώς, ουσιαστικά, όλο αυτό ανήκει σε ΕΣΑΣ, θεώρησα σωστό να ανοιχτεί ένα νήμα για να ανακοινωθεί έστω το τελικό ποσό, αν και το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό, και ίσως είναι καλύτερα να διαγραφεί σε 5, 10, 20 μέρες (στην κρίση της Διαχείρισης). Να ξέρετε ότι το φόρουμ αυτή τη στιγμή (και για αρκετό καιρό ακόμα) είναι ζωντανό χάρη σε ΕΣΑΣ.
Κατ'αρχάς, καθώς αρκετοί δεν ήθελαν να δημοσιευτούν τα "ονόματά" τους, και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλοι που δεν είχαν ιδέα ότι θα δημοσιεύονταν στοιχεία τους, αποφάσισα να μη δημοσιεύσω κανένα. Θα δώσω μερικές πληροφορίες, για να έχετε μια γενική ιδέα του τι συνέβη, αλλά οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες θα απουσιάζουν.
Επιπλέον, το ξαναγράφω εδώ για όσους δεν το είδαν,
όσοι ρυθμίσατε ΑΥΤΟΜΑΤΗ πληρωμή (κάθε μήνα δηλαδή) στο PayPal, ακυρώστε τη, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τον λογαριασμό του φόρουμ. Είναι κρίμα να πηγαίνουν τα χρήματά σας στον κάδο. Πάμε στο ζουμί.
Η συμμετοχή ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Από ανθρώπους που έχουν μόλις μερικούς μήνες στο φόρουμ, έως ανθρώπους που συμμετέχουν ελάχιστα ή καθόλου εδώ και πολλά χρόνια. Κάποιους προσπάθησα να τους αποτρέψω, δεν ήθελα να ξοδευτούν: ανθρώπους που φαινόταν ότι δεν έχουν την οικονομική άνεση ή κατοίκους εξωτερικού που θα χρεώνονταν δυσανάλογη προμήθεια ή κάποιους που ήθελαν να προσφέρουν ένα ποσό αρκετά πάνω από τον μέσο όρο. Δεν τα κατάφερνα πάντα. Τόση είναι η αγάπη κάποιων για το φόρουμ, τόσο νιώθουν ότι τους έχει προσφέρει, και έχει προσφέρει στο σύνολο των Ελλήνων μοτοσικλετιστών, που δε δίστασαν ούτε στιγμή.
Δεν έχει σημασία τι προσέφερε ο καθένας. Όσο ένιωθε, όσο μπορούσε. Και γι'αυτό δε θα αναφέρω κανένα συγκεκριμένο ποσό (εκτός του συνολικού), αν και, αρχικά, είχα σκοπό να ανακοινώσω το εύρος μέσα στο οποίο κινήθηκαν όλες οι προσφορές. Όχι, δε θα το κάνω, ώστε να νιώθουν όλοι ότι βοήθησαν εξίσου. Σημασία έχει ότι η αποστολή εξετελέσθη, και με το παραπάνω. Και ακόμα περισσότερο από αυτό. Θα γράψω μόνο ότι συνεισέφεραν περισσότερα από 70 άτομα! Κι όλα αυτά μέσα σε λιγότερες από 10 ημέρες, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς κάτι επίσημο.
Ο αρχικός στόχος ήταν να μαζευτούν χρήματα για τα έξοδα ενός έτους, δηλαδή περίπου 330€. Τις πρώτες μέρες, όπως έδειχναν τα πράγματα, υπήρχε μια ανησυχία ότι ΟΥΤΕ αυτό θα καταφέρουμε. Βρίσκομαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή το ταμείο μετράει... περίπου 3 φορές τον αρχικό στόχο:
967,79€.
Τι θα συμβεί με αυτά τα χρήματα; Έχω καταθέσει ήδη τα 403,50€ ($450, με ισοτιμία PayPal, από κει γίνονται οι πληρωμές) στον λογαριασμό του hosting του forum, απ'όπου αφαιρούνται $31 κάθε μήνα (έξοδα hosting + backup service). Χρωστούσαμε $15 από την τελευταία χρέωση πριν το suspend (Σεπτεμβρίου), οπότε ουσιαστικά έμειναν $435, αρκετά έως και το τέλος του 2021. Για τα παραπάνω έχω ενημερώσει τη Διαχείριση, με "αποδείξεις". Τα υπόλοιπα
564,29€ προς το παρόν παραμένουν σε λογαριασμό μου, απ'όπου θα πραγματοποιώ μια πληρωμή ανά έτος, για 12 μήνες, μέχρι να τελειώσουν. ΔΕΝ καταθέτω όλα τα χρήματα στον λογαριασμό του host, διότι αν για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσει το φόρουμ να αλλάξει host ή συμβεί οτιδήποτε που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα, δε νομίζω ότι θα τα πάρουμε πίσω. Φυσικά, αν η Διαχείριση κρίνει ότι είναι προτιμότερο να βρίσκεται όλο το ποσό εκεί, θα το κάνω, κανένα πρόβλημα.
Τέλος, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους προσωπικά για τη συγκινητική κινητοποίηση. Και αφού τέλειωσε και αυτό, θα χαθώ ξανά στο πλήθος
και τα λέμε στα γνωστά μέρη.