Αλλαγή τις θέσης των καλωδίων πηνίων.
Ίσως εκεί έχουν καλητερη ψύξη, δεν είναι χωμένα πίσω από το μοτέρ χωρίς αέρα να ερχεται+την ζέστη του μοτέρ.
Περισσότερη ασφάλεια γιατί δεν περνάνε κοντά από σωλήνα καυσίμου πλέων και άλλων καλωδιων
ποιο εύκολη πρόσβαση,δεν χρειάζεται να σηκώσω ντεπόζιτο πλέων. Αν γίνει κάτι, συνιθος καίγονται και χαλάνε οι συνδέσεις,
Εδω και καιρό έχω αλλάξει το βολτόμετρο σε πάλι κινέζικο μπας και δείχνει ποιο κοντά στα πραγματικά, το καινούριο έχει και ένδειξη για ampere που δεν έχω συνδέσει, αλλά πάλι τα ίδια, δείχνει 13,7 μέγιστο που σε πολύμετρο είναι 14,3.
Τώρα με τις ζεστές παρατήρησα ότι η μπαταρία ζεσταίνεται πολύ, λιθίου, και μάλλον δεν κάνει να ζεσταίνονται αυτές. Περνάει ο σωλήνας εξάτμισης εκεί κοντά που θα μπορούσα να μονώσω πολύ καλητερα σε αυτό το σημείο..
Άλλη λύση είναι τρύπα στο πλαστικό για να παίρνει αέρα η μπαταρία κάθος είναι κλειστό από παντου
Καλωδιώσεις, διακόπτες, κλειδαριά, έχουν μια κάποια αντίσταση. Όσο περισσότερες καταναλώσεις έχουμε, τόσο μικραίνει η αντίσταση του υπόλοιπου κυκλώματος.
Όταν έχουμε το βολτόμετρο να παίρνει + π.χ. μετά την κλειδαριά, τότε η τάση του συστήματος μοιράζεται ανάλογα των αντιστάσεων αυτών.
Αν για παράδειγμα μέχρι την κλειδαριά έχουμε μισό Ω αντίσταση και το υπόλοιπο κύκλωμα έχει 10 Ω αντίσταση, τότε τα π.χ. 14 βόλτ της μπαταρίας θα μοιραστούν ως 1 βολτ μέχρι την κλειδαριά και 13 από κει και μετά.
Σε αυτήν την περίπτωση το βολτομετρο θα δείξει 13.
Αν ανάψουμε και τα φώτα, τότε τα 10Ω του μετά την κλειδιαριά, θα γίνουν ξερωγω 8Ω, οπότε η τάση θα μοιραστεί ακόμα περισσότερο σε π.χ. 2 βολτ ως την κλειδαριά και 12 μετά. Το βολτόμετρο θα δείχνει 12.
Σε όλες τις περιπτώσεις η τάση της μπαταρίας ήταν 14 και δεν φταίει το βολτομετρο, αλλά η συνδεσμολογία που το έχουμε βαλει
Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 18/07/2024 στις 21:22.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Μου αρέσουν αυτα να είμαι ειλικρινής. Τύλιγμα στην εξάτμιση και αυτοκόλλητο θερμοπροστασίας στην πλευρά της θήκης που βλέπει
την εξάτμιση πιστεύω θα σε καλύψουν.
Μόνο αν δεις θερμοκρασία και με αυτά θα πρέπει να σκεφτείς τρυπίτσες.
Οι τρυπίτσες θέλουν καλή μόνωση στους πόλους, τρυπα νεροχύτη, τρύπα εισοδου, τρύπα εξόδου και καλό θα είναι να μην είναι στρόγγυλές οι δύο του αέρα.
Νομίζω είχα διαβάσει πάνω στην μπαταρία ότι δεν κάνει να ζεσταίνεται (ίσως πάνω από 60-70 βαθμούς) μειώνεται η ζωή της και ίσως κίνδυνος φωτιάς,, αν πας μεγάλη βόλτα με τις ζεστές τώρα και ποιασεις την μπαταρία ψιλοζεματαει, ίσως φτάνει κοντά στους 60 βαθμούς..
Ίσως θα πρέπει να κάνω το σχέδιο τελικό dominator (200€) + αφαίρεση καταλύτη+ καλό τύλιγμα με λωριδα θερμομόνωσης του σωλήνα από το υψως του μοχλικου μέχρι το τελικό
Και αν συνεχίσει τις τρύπες στο πλαστικό