Όχι παιχνίδια με τον θερμοστάτη. Αν αυξήσεις τη θερμοκρασία ανοίγματος πάνω απο αυτον που έχει σχεδιαστεί, αυξάνεται και η πίεση όλου του κυκλώματος με αγνωστες συνέπειες.
Εδώ στο φόρουμ το έκανε κάποιος σουρωτήρι, αλλά πιθανόν να δημιουργεί πολλους περιεργους στροβιλισμούς με αυτή την μεθοδο
https://www.moto.gr/forums/showthrea...=1#post3140146
Απο τις φωτο που ανεβάσατε και οι 2 modders βλέπω οτι θα μπορούσε να μπει μεγαλύτερο σε διάμετρο βεντιλατέρ, να δουλευει και σε λιγότερες στροφές.
Αυτό με τη μικρή διάμετρο αναγκάζεται να δουλέυει στο τούρμπο για να ψύξει.
Επίσης αναρωτιέμαι αν θα είχε αποτελέσματα ενα κύκλωμα με ρελεδάκια που να το δουλέυει διαρκώς σε λιγότερα βόλτ/χαμηλότερες στροφές.... και φυσικά να το ανοίγει και η ECU στο φουλ όταν χρειαστεί.
Λογικά μιλώντας, θα αποφευχθεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα συνεχή on-off στο τούρμπο
μμμ ναι ειναι και το πάνω κάτω, οχι μονο το αριστερά δεξιά...
Αυτό με τη συνεχη τροφοδότηση σε χαμηλότερα βόλτ θα το ψάξω μπας και το δοκιμάσω. Αρκεί να μη κάνει ζημια στο βεντιλατέρ μακροπρόθεσμα
Imagine life without motorcycling
now slap yourself and never do it again
Οχι. Να του δίνω πχ 9volt με το άνοιγμα του διακοπτη (μαζι με τα φωτα) και να λειτουργεί σε χαμηλές στροφές, με τον χαμηλότερο θόρυβο να καλύπτεται απο τον θορυβο της μηχανής.
Να μην περιμένει να φτάσει 90φευγα για να ανάψει στις φουλ στροφές. Και φυσικά το κυκλωμα να δέχεται και τα 12volt απο την ECU όταν ξεπεράσει τους 90 (εκει που θα άνοιγε και χωρίς την παρέμβαση)
Και ίσως κάποιο override για να μην λειτουργεί με την εκκίνηση τους κρύους μήνες.
Πιθανολογώ οτι θα αργεί πολύ περισσότερο να φτάσει τους 90 το καλοκαίρι, και σε χαμηλές στροφές θα είναι ήσυχο. Αρκετές υποθέσεις....
Σίγουρα μια παράπλευρη απώλεια θα ειναι η μεγαλύτερη φθορά του βεντιλατέρ
Στο σύστημα ψυγείου-βεντιλατέρ του Voge, το βεντιλάτέρ ρουφάει τον αέρα και τον διώχνει στο κάτω μέρος. Είναι έξοδος αέρα, όχι είσοδος
Αλλιώς θα ερχόταν σε κόντρα με τη φυσική ροή του αέρα όταν το μηχανάκι κινείται
Και ακριβώς επειδή πρόκειται για κλειστό καβούκι, και όχι βραχίονες (όπως στο ΜΤ ή στην πατέντα του Lakisss), όταν δε λειτουργεί το βεντιλατέρ στην ουσία ειναι ενα τεράστιο εμπόδιο στην φυσική ψύξη
Imagine life without motorcycling
now slap yourself and never do it again
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα. Κάτοχος Symphony ST 125 υδρόψυκτου, αγορασμένο καινούριο, εδώ και 5 μήνες περίπου. Ολιγόμηνη εμπειρία με Vespa GTS 250, καθώς και καμιά δεκαριά βόλτες με Virago 400 σε επαρχιακό δίκτυο. Καλό χρυσό το σκουτεράκι, αλλά με απογοήτευσε πολύ στο θέμα της ανάρτησης, καθώς και σε ορισμένα θέματα συναρμογής. Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι την αγορά μιας μικρής μοτοσυκλέτας για 90% αστική χρήση με λίγα έξοδα. Κατέληξα στην σειρά 300 κ.εκ της Voge, συγκεκριμένα στο ACX ή στο DS 300. Διαβάζω παρόμοια specs, για τα δύο μοντέλα. Αναρωτιέμαι εάν η απόσβεση της ανάρτησης είναι στα ίδια επίπεδα και στα δύο και αν η μη ύπαρξη tubeless ελαστικών στο πρώτο είναι αποτρεπτικός παράγοντας. Επίσης για χρήση commuter, καταλαβαίνω ότι το ds θα είναι πολύ πιο άβολο για διηθήσεις, λόγω προστασίας. Θα ήθελα το καλοκαίρι να μπορώ να κινηθώ άνετα στην επαρχιακή Σιθωνίας οπού παραθερίζω συνήθως. Εν κατακλείδι, αμφιταλαντεύομαι κυρίως στο θέμα αναρτήσεων, διηθήσεων και πρακτικότητας καθώς ναι μεν το scrambler μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στην πόλη, αλλά για μένα δεν μπορεί να πάρει top case εμφανισιακά. Είμαι πολύ μπερδεμένος δηλαδή και θα ήθελα την βοήθεια σας για να καταλήξω. Σημειωτέον ότι είμαι 1,70 και 70 κιλά περίπου αν αυτό μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις DS. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και χαίρομαι που από τα topics που διάβασα καταλαβαίνω ότι το πάθος του Έλληνα για την μηχανοκίνηση παραμένει άσβεστο παρόλες τις δυσκολίες των καιρών.
DS να πάρεις είναι πιο allaround
το acx θα το πάρεις αν πάνω απο όλα βάζεις το στυλ
και τα δύο μανιτζέβελα είναι και τα ίδια κιλά, το ds έχει λίγο περισσότερο όγκο μπροστά τίποτα ασυνήθιστο, θα σε προστατεύει λίγο μέχρι να φτάσεις Σιθωνία
you rise you fall you're down then you rise again
Merkbair μιας κι εγώ το σκέφτομαι το ds, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει για τεστ (το είχα οδηγήσει), οπότε κάνε το μια βόλτα. Με 1.68 ύψος και 72kg εγώ, μου φάνηκε άνετο σε κάθε συνθήκη, μόνο τα λάστιχα γλυστρούσαν πολύ στην Εγνατία/Καραμανλή. Μπορείς να πας να το κάνεις μια βόλτα και να δεις και ο ίδιος. Το acx δεν το έχω οδηγήσει αλλά σε κουβέντα με αντιπρόσωπο Αθήνας και περιγράφοντας του την κατάσταση μου (χειρουργείο στη μέση) μου πρότεινε το ds ανάμεσα στα δυο σαν πιο άνετη θέση οδήγησης. Κι εγώ μετάβαση από σκούτερ θέλω να κάνω λόγω ανάρτησης.