Αν βάλεις νερό όμως και αποκτήσεις απότομα διαρροή (ανοίξει κολάρο, καπάκι, τσιμούχα) στους 105°C, καταλαβαίνεις ότι θα έχεις μία μικρή "έκρηξη" εξαέρωσης. Ενώ με ψυκτικό υγρό με υψηλότερο σημείο ζέσεως, το φαινόμενο είναι πιο ήπιο, αν και πάλι θέλει προσοχή.
Η μία χημική ένωση απαιτεί πίεση για να διατηρήσει την υγρή φύση της στις παραπάνω συνθήκες, ενώ η άλλη παρέχει μία δικλείδα προστασίας εξαιτίας του αυξημένου σημείου ζέσεως.
Αν κατέβουμε πάλι σε χαμηλές θερμοκρασίες, εκεί η προστασία είναι πάλι σημαντική, διότι αν ένα υγρό παγώσει και εξακολουθήσει να ψύχεται, τότε σπάνε τοπικά οι σωληνώσεις, αντί να κατανέμεται ο αυξανόμενος όγκος στα δοχεία διαστολής. Όπως π.χ. σπάνε οι βρύσες σε κήπους όταν η θερμοκρασία τον χειμώνα πέσει στους -4°C.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 11/09/2023 στις 13:32.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Τα μαμά ελαστικά είναι "streetάδικα" κινέζικα cordial, και είναι τα παρακάτω που φαίνονται στην φωτό:
http://images.unomotos.com.ar/unomot..._id3115_19.JPG
Σκεφτόμουν για mutant για να μπορεί να πατάει και λίγο χωματόδρομο, αλλά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη φυσικά, η χρήση είναι αστική, επαρχιακές διαδρομές και ιδανικά θα ήθελα αν δω κάπου βατό χωματόδρομο, να μη το σκεφτώ και να τον διασχίσω
Νέο update σχετικά με το 300ds. Μετά από 200 χλμ από την επισκευή της αντλίας νερού, πάλι στάζει... Άντε να δούμε τι θα δούμε...
Καλησπέρα.
Παρασκευή έκανα test ride το 300 rally και το 300 DS.
Απογοητεύτηκα με το Rally λόγο κραδασμών , μπροστινού φρένου , πολύ κοντό σασμάν και σέλα που κουράζει γρήγορα.Η ανάρτηση του βέβαια κατάπινε τα πάντα .
Κατέληξα στο DS όμως λόγο καλύτερης ομοιομορφίας συνολικά της μοτοσυκλέτας και παρόλο το ίδιο μοτέρ(μόνο σασμάν είναι διαφορετικό μου ανάφεραν οι τεχνικοί) κατά μακράν πολύ λιγότεροι κραδασμοί.
Θα πρέπει να προσέξω κάτι άλλο για DS ;
Όσοι είναι κάτοχοι ας ενημερώσουν.
Και επίσης τι γρανάζια φοράει μπρος πίσω?
Ευχαριστώ.
Καλά που έπεσα από αριστερά
......χθες άλλαξα εξατμιση
Λοιπόν να εξηγήσω γιατί : έχοντας κάνει εγχείρηση αφαίρεσης δισκοκήλης έψαχνα κάτι που να είναι χαλάκι στους "χωματόδρομους" της Αθήνας.
Γι'αυτό κοίταγα το Rally , αλλά όπως έγραψα με απογοήτευσαν αρκετά πραγματάκια.
Το DS δεν το είχα καν στο πλάνο μου αλλά μιας και υπήρχε για test drive είπα δεν κάνω και αυτό μια.
Μπορώ να πω δεν το περίμενα τόσο καλό από ανάρτηση (πάντα με το πρόβλημα που έχω και με γνώμονα αυτό) και τελικά έγινε παραγγελία σήμερα.
Μήπως ξέρει κανείς και πόσα links έχει η αλυσίδα;
Καλορίζικο. Έχουν καλή ανάρτηση λόγω μοχλικού. 106 λέει εδώ. Μην αλλάξεις γρανάζια, το έκαναν και άλλοι αλλά δεν κέρδισαν κάτι. Θες να το μακρύνεις;
https://www.aliexpress.com/i/1005004764385464.html
Με το καλό να παραλάβεις. Κι εγώ μετά από χειρουργείο δισκοκήλης κατέληξα σε αυτό λόγω ανάρτησης και θέσης οδήγησης. Έχω περίπου 700 χλμ, από άνεση ανάρτησης είναι σε πολύ καλά επίπεδα, από σέλα όχι όμως, δε βοηθάει και αυτό το οβάλ σχήμα της. Σκέφτομαι να την τροποποιήσω/βελτιώσω. Τώρα είναι πάλι συνεργείο μιας και το Κιτ επισκευής της αντλίας νερού δεν φαίνεται να δουλεψε και πάλι στάζει λάδι, οπότε αναμένω να με καθοδηγήσουν στα επόμενα βήματα.
Μάλλον αρκετά συχνό εν τέλει, εντωμεταξύ την ημέρα που πήγα να το κλείσω, υπήρχε ένα ds που έσταζε λάδι από άλλο σημείο του κινητήρα, αλλά για πολύ ποσότητα, φαντάσου μια σταγόνα κάθε λίγα λεπτά. Αυτό για παράδειγμα με ενημέρωσαν ότι ήταν το πρώτο περιστατικό τους που είχαν (Αθήνα όλα αυτά, εκεί όπου την αγόρασα). Το θέμα είναι ότι στην επαρχία όπου ζω, όλα γίνονται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, και μέχρι να γίνει η διάγνωση, να έρθουν ανταλλακτικά, να να να, και σε συνδυασμό με το ότι εμένα είχε θέμα και το καντράν, έχω καταλήξει μαζί με την σημερινή επίσκεψη, να έχω πάει 6 φορές στο συνεργείο. Υπόψη, με μόλις 700 χλμ. Πήρα καινούριο μηχανάκι να γλιτώσω τα διάφορα συμμάζεματα ενός μτχ, και κατέληξε να μου έχει φάει πολύ χρόνο από τη ζωή μου με τα πέρα δώθε του συνεργείου, και βλέποντας ότι με το Κιτ επισκευής της αντλίας δεν λύθηκε, αρχίζει σιγά σιγά να εξαντλείται η υπομονή μου. Ελπίζω να είναι το τελευταίο θέμα και να λυθει οριστικά, αλλιώς δε βλέπω να συνεχίζει να μένει στα χέρια μου...