Σελίδα 42 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 323738394041424344 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 616 έως 630 από 652

Θέμα: Voge 300 (loncin)

Μέτοχος ΚΤΜ
    Σχετικό- άσχετο αλλά και σε μέλος με cf σε αυτά τα χλμ περίπου άρχισαν τα παρατράγουδα. Μήπως να το ξεφορτωθείς και να πάρεις με λίγα παραπάνω ένα καινούριο πάλι;

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pehead Προβολή μηνύματος
    Ντιζα συμπλέκτη είναι ok. Thanks.
    Περίεργος είμαι για εντυπώσεις από κάποιον που έχει κάνει αρκετά χλμ..
    Ρώτα κανα fb. Εδω δεν εχει κανενας περισσότερα απο εσένα. Αν μαθεις κανε κανα update και εδω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Μπορεί να θέλει σφίξιμο ο λεβιές πάνω στο καρέ του αξονα

Νέο μέλος
    sorry δεν έχω χρόνο να μπαίνω εδώ να γράφω συχνά.
    Τον λεβιέ τον έχω σφίξει αρκετές φορές γιατί χαλάρωνε. Δεν έχει να κάνει όμως.
    Χωρίς τον λεβιέ βιδωμένο, πιάνω το καρέ με τα δάκτυλα και έχει πάρα πολύ τζόγο όσο αφορά την περιστροφή του.
    Στην πράξη λοιπόν, πχ ανεβάζω μια, και μετά πρέπει να σπρώξω τον λεβιέ λίγο προς τα κάτω. Σαν να πρέπει να "οπλίσω" αν θέλω να ανεβάσω την επόμενη. Πλάκα έχει.
    Δηλαδή σαν να μην επιστρέφει ο λεβιές στην θέση του. Με αυτή την διαπίστωση και την αναφορά του φίλου για τα ελατηριάκια στο CBX, μου ήρθε η ιδέα και έβαλα ενα ελατήριο για να επιστρέφει τον λεβιέ μετά απο κάθε αλλαγή στη θέση του. Πολύ πρόχειρα.
    Κι έτσι αλλάζει ταχύτητες τώρα κανονικά.

Το φρένο έφτιαξε μόνο του. Μάλλον επειδή ζεστάθηκε γιατί έβρισκε το μέσα τακάκι. Πάντως τώρα δουλεύει κανονικά.
    Το ρουλεμάν λαιμού μένει να αλλάξω.

Τέλος update.
    Όταν ξαναπάθει κάτι θα γράψω για να διαβάζουν τα παιδιά που έχουν λίγα χλμ ή όσοι σκέφτονται να το αγοράσουν.Συνημμένο 454411
    Εγώ μάλλον θα το κρατήσω μέχρι να διαλυθεί (δεν θα αργήσει..) και θα το πετάξω.
    Έχω κι άλλα μοτό να με παιδεύουνε.
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	lever2.jpg 
Προβολές:	303 
Μέγεθος:	69,2 KB 
ID:	454414

Χωρίς τον λεβιέ βιδωμένο, πιάνω το καρέ με τα δάκτυλα και έχει πάρα πολύ τζόγο όσο αφορά την περιστροφή του.
    Στην πράξη λοιπόν, πχ ανεβάζω μια, και μετά πρέπει να σπρώξω τον λεβιέ λίγο προς τα κάτω. Σαν να πρέπει να "οπλίσω" αν θέλω να ανεβάσω την επόμενη. Πλάκα έχει.
    Δηλαδή σαν να μην επιστρέφει ο λεβιές στην θέση του. Με αυτή την διαπίστωση και την αναφορά του φίλου για τα ελατηριάκια στο CBX, μου ήρθε η ιδέα και έβαλα ενα ελατήριο για να επιστρέφει τον λεβιέ μετά απο κάθε αλλαγή στη θέση του. Πολύ πρόχειρα.

Το φρένο έφτιαξε μόνο του. Μάλλον επειδή ζεστάθηκε γιατί έβρισκε το μέσα τακάκι. Πάντως τώρα δουλεύει κανονικά.

Τέλος update.
    Όταν ξαναπάθει κάτι θα γράψω για να διαβάζουν τα παιδιά που έχουν λίγα χλμ ή όσοι σκέφτονται να το αγοράσουν.Συνημμένο 454411

μηπως να το πας σε εξουσιοδοτημενο ή εξειδικευμενο να το δουν πριν το πεταξεις?? λεω εγω τωρα.

Μέλος

Τέλος update.

Τι μόντα έχεις κάνεις εκεί; Το κανονικό. Το μάτι που διαβάζει τις ταχύτητες (στο κόκκινο πλαίσιο) έβγαλε θεματάκι, μου έχανε ελάχιστο λαδάκι απο το o-ring του. Αλλάχτηκε κατευθείαν, υπόθεση λεπτών. Γενικά εμένα ήταν πολύ τίμιο, και οι ταχύτητες βούτυρο.

Όνομα:	Στιγμιότυπο οθόνης 2024-07-12 235215.jpg 
Προβολές:	295 
Μέγεθος:	66,4 KB 
ID:	454431

Νέο μέλος
    Εννοώ ότι δεν το πουλάω. Κάνω πολλά χλμ και κάποια στιγμή θα βγει blr και δεν με νοιάζει. Πάντως στα 48k χλμ θα το πάω σε εξουσιοδοτημένο έτσι κι αλλιώς.

Νέο μέλος
    Πόσα χλμ έχεις??
    Το δικό μου δεν είναι έτσι. Τι μοντέλο είναι το δικό σου? Εμένα είναι 2022.

Νέο μέλος
    Ψάχνω μανιωδώς για λάστιχα σε 300DS - με το γνωστό θέμα του ABS όταν αλλάζεις διαστάσεις - και προσπαθώ να χτενίσω τις βασικές αρχές για να μην αγοράσω στα τυφλά.

Όλοι ξέρουμε περιγραφικά οτι το ABS είναι ένα σύστημα που δεν επιτρέπει σε έναν τροχό να μπλοκάρει, απελευθερώνοντας στιγμιαία την πίεση όταν διαπιστώσει οτι υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Σε πιο τεχνικό επίπεδο, ειδικά στο ABS διπλού καναλιού (όπως αυτό του 300ds), η θεωρία λέει οτι ένας τρόπος ανίχνευσης αυτής της πιθανότητας μπλοκαρισματος, είναι η συνεχής σύγκριση των ταχυτήτων περιστροφής των 2 τροχών (μπρος και πίσω με τα τυπικά σετ δίσκου-αισθητήρα). Είναι ο πιο σωστός τρόπος, έτσι ώστε να μην απελευθερώνει λανθασμένα την πίεση όταν οι 2 τροχοί επιβραδύνουν λίγο-πολύ με τον ίδιο ρυθμό - που είναι το τυπικό σενάριο όταν δε τσαρουχώνεις φρένα ή/και όταν τα λάστιχα έχουν μεγάλη πρόσφυση.

Επιπλέον, σαν σύστημα έχει κάποιες ανοχές. Αν η διαφορά στην ταχύτητα περιστροφής των 2 τροχών είναι εντός κάποιων ορίων δεν επεμβαίνει, αλλά αν η διαφορά είναι μεγάλη (πχ το μπροστα κινείται αλλά το πίσω πάει σχεδον να σταματήσει) επεμβαίνει με το γνωστό τρόπο. Τα όρια "μη επέμβασης" είναι απαραίτητα για να λαμβάνει το σύστημα υπόψη διαφορές ταχύτητας περιστροφής λόγω προσωρινών καταστάσεων (πχ μεγαλο φόρτωμα πισω που πιέζει τα λάστιχα και αλλάζει την περίμετρο, άρα και την ταχύτητα περιστροφής).

Πάμε τώρα στο πρακτικό.
    Υπάρχουν αρκετές αναφορές για αλλαγή διάστασης μόνο μπροστα (αντί της εργοστασιακής 110/80/17), με 3 πιθανές υποπεριπτώσεις:
    1. Να δουλέυουν όλα κανονικά - εγω το εντοπισα κυρίως για την 120/70/17
    2. Να δουλευει το ABS εντός πόλης (μικρη διαδρομή, σβήσιμο ECU, ξανα μικρη διαδρομή) αλλά να βγάζει σφάλμα σε μεγάλο ταξίδι (συνεχή χλμ, όπου το σφαλμα ABS γίνεται reset αν σβήσεις τη μηχανή και ξεκινήσεις πάλι). Αυτό το αναφέρουν κυρίως όσοι έβαλαν 110/70/17
    3. Να εμφανίζει σφάλμα ακόμα και σε μικρές διαδρομές. Όπου αναφέρθηκε διάσταση, αυτή ήταν 110/70/17

Με βάση την προαναφερθείσα αρχή περι συγκρισης ταχύτητας των τροχών, και βλέποντας τις διαστάσεις που επέλεξε ο κινέζος, διαπιστώνω οτι με το σετ 110/80/17 μπροστα και 150/60/17 πίσω, το "καλιμπράρισμα" της συσχέτισης περιστροφής είναι πολύ κοντά στο 0 (-3 περιστροφές το πίσω στα 1000χλμ). --Σημείωση: Θα μπορούσε να ήταν μπροστα 19ρης και πίσω 17ρης, αλλά να είχε ορίσει το καλιμπράρισμα στο +30, οπότε όλα θα λειτουργούσαν όπως πρέπει--

Όνομα:	original.png 
Προβολές:	182 
Μέγεθος:	14,6 KB 
ID:	456539

Οπότε η ιδανική αντίστοιχη αναλογία φαίνεται να είναι το 120/80/17 μπροστά και 160/60/17 πίσω, που και πάλι η συσχέτιση είναι πολύ κοντά στο 0 (μηδέν ακριβώς μάλιστα). Οπότε παραμένει καλιμπραρισμένο όπως το έφτιαξε ο κινέζος

Όνομα:	ideal.png 
Προβολές:	182 
Μέγεθος:	12,7 KB 
ID:	456540

Με την ίδια λογική, όσοι βάλανε μόνο μπροστα την 120/70/17 διάσταση, (κρατώντας πίσω την εργοστασιακή 150/60/17) έχουν 13 περιστροφές διαφορά σε σχέση με το εργοστασιακό καλιμπράρισμα (απο -3 πάει στο +10). Που αποτι φαίνεται, οι 13 περιστροφές στο χιλιόμετρο μάλλον είναι εντός των ανοχών, οπότε δεν πολυανάβει το ABS σφαλμα.

Και όσοι βάλανε την 110/70/17 μπροστά, έχουν 20 περιστροφές διαφορά σε σχέση με το εργοστασιακό (απο -3 στο -23). Εκ των αναφορών, οι 20 περιστροφές διαφορά του πέφτουν βαριές, οπότε μπορεί να ανάψει σφάλμα ακόμα και μέσα σε μικρή διαδρομή.

Όλα τα νουμεράκια είναι απο το https://tiresize.com/calculator/, το οποίο δε μπορεί να λάβει υπόψη του αποκλίσεις ανάμεσα σε μοντέλα ελαστικών με τα ίδια νούμερα. Ίσως γι αυτό να υπάρχουν αναφορές ανθρώπων που βάλανε την "λάθος" διάσταση 110/70/17 σε Dunlop Mutant αλλά να μην έχουν θέμα.

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ή να διαψέυσει τα παραπάνω;
    Τελευταία τροποποίηση από dith; 09/10/2024 στις 15:31. Αιτία: Διόρθωση στα νούμερα

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Moderator
    δεν καταλαβαίνω γιατί να αλλάξετε τις διαστάσεις, δεν μπορώ να σου πω και κάτι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τις αλλαγές διαστάσεων.

Σίγουρα όμως οι διαστάσεις που έβαλες δεν κάνουν για 300ρι, θα μακρύνεις το βήμα (που θα πρέπει να το διορθώσεις με αλλαγή γραναζώματος) θα προσθέσεις έξτρα βάρος για αυτό το μοτέρ και το μοτερ θα χωλαίνει να τραβήξει

αν πρέπει αναγκαστικά, προτίμησε να το κάνεις με νούμερα διαστάσεων προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω

*επίσης η μπροστινή διάσταση που έβαλες είναι πισινό λάστιχο
    you rise you fall you're down then you rise again

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    δεν καταλαβαίνω γιατί να αλλάξετε τις διαστάσεις, δεν μπορώ να σου πω και κάτι για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με τις αλλαγές διαστάσεων.

Σίγουρα όμως οι διαστάσεις που έβαλες δεν κάνουν για 300ρι, θα μακρύνεις το βήμα (που θα πρέπει να το διορθώσεις με αλλαγή γραναζώματος) θα προσθέσεις έξτρα βάρος για αυτό το μοτέρ και το μοτερ θα χωλαίνει να τραβήξει

αν πρέπει αναγκαστικά, προτίμησε να το κάνεις με νούμερα διαστάσεων προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω

*επίσης η μπροστινή διάσταση που έβαλες είναι πισινό λάστιχο
    Η 120/70/17 που αναφέρομαι, πουλιέται παντού ώς μπροστινό λάστιχο. Μήπως έχεις διαβάσει κάτι λάθος;
    Τελευταία τροποποίηση από dith; 09/10/2024 στις 15:33. Αιτία: Διόρθωση στα νούμερα και κείμενο

Μέλος
    Θα γονατίσει δικάβαλο με ένα δόντι μεγαλύτερο μπροστά. Αν φαρδύνεις και τα λάστιχα ακόμα χειρότερα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lakisss Προβολή μηνύματος
    Θα γονατίσει δικάβαλο με ένα δόντι μεγαλύτερο μπροστά. Αν φαρδύνεις και τα λάστιχα ακόμα χειρότερα.
    Καταρχήν θα κάνω 1 απο τα 2. Ή τα λάστιχα ή το γρανάζι. Το γρανάζι το μπροστά ειναι φτηνή και γρήγορη λύση και έχει επιστροφή αν δε παει καλά.

Για τη θεωρία με το ABS καμια γνώμη;;; Εγώ πιστέυω οτι αυτός ειναι ο αλγόριθμός του.
    Αν βάλω και μπρος και πίσω ελαστικά με μεγαλύτερη περίμετρο - αλλα με την ίδια αναλογία που καλιμπραρισε ο κινέζος - τοτε το ABS δε θα πρέπει να έχει θεματα.
    Απλά θα νομίζει οτι πας πιο αργα... οχι οτι πάει να μπλοκάρει κάποιος τροχός. Δεν έχει τρόπο να το καταλάβει, πέραν του να λαμβάνει υπόψη του τη μέτρηση της ταχύτητας κοντέρ - το οποίο ακόμα κι αν ισχύει θα έχει μεγάλες ανοχές.
    Τελευταία τροποποίηση από dith; 09/10/2024 στις 15:33. Αιτία: Διόρθωση στα νούμερα και κείμενο

Νέο μέλος
    Η μισή συζήτηση για τα νούμερα πάει στον κάδο, μιας και 120/80/17 δεν βγαίνει σε μοντέλα ελαστικών - είναι μόνο στη φαντασία μου.
    Έκανα τις διορθώσεις μη διαβάζει κανας άνθρωπος άσκοπα.

Οι επιλογές είναι ανάμεσα σε 120/70/17 και 110/70/17, με το πρώτο να υπερτερεί στην θεωρία περι συσχέτισης γωνιακής ταχύτητας του ABS.
    Τώρα που μίλησα με κατάστημα με γείωσε όμως, οτι στην ζάντα 2,75 το 120ρι είναι πρόβλημα....

Νέο μέλος
    Καλησπέρα, έχω το 300DS του 2024, έχει κάποιος άλλο πρόβλημα με τα προστατευτικά κάγκελα να τρίζουν;
    Συμβαίνει γύρω στις 6000 στροφές περίπου και φαίνεται να συγχρονίζουν τα κάγκελα με αποτέλεσμα να κάνει εκνευριστικό θόρυβο.
    Τι λέτε να κάνω, έχω δοκιμάσει να τα σφίξω και δεν είδα βελτίωση, θα δοκιμάσω να βάλω πλαστικά λαστιχάκια, προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Παρόμοια θέματα

1. Voge 300 Rally
    από lleonidas στο forum Voge
    Απαντήσεις: 84
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2024, 17:47
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2024, 16:29
  3. Ελαστικά για Voge 300 ACX
    από Lakisss στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2023, 17:59
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/06/2022, 23:08
  5. voge 300 (loncin)
    από panavour στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 28/01/2021, 00:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ