όσοι έχετε κάγκελα, μανιτάρια κ.λ.π. βγάλτε τα.
Είναι προτιμότερο να σπάσει κανένα πλαστικό, καμιά μανέτα, παρά να πάει για ολική το μηχανάκι.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν πλέον επαγγελματίες να ασχολούνται αλλά μια χαρά ισιώνουν κολλάνε και γίνονται καινούργια.
Πολύ συνηθισμένο παλιότερα.
Μόνο εγώ βλέπω παράξενη την κουβέντα σχετικά με τα κάγκελα;
Τόσο εύκολα παίρνουν τα πλαίσια; γιατί να πάει για ολική το μηχανάκι;
Τα κάγκελα προορίζονται για μια συγκεκριμένη δουλειά, την προστασία του μοτέρ (καπάκια συμπλέκτη-βολάν κλπ) από πτώσεις και συρσίματα και αν, μάλιστα, είναι τα εργοστασιακά τότε ακόμα καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι η διάμετρος της βίδας, η αντοχη της καθως και τα σημεία που αυτες τα δένουν πάνω στο μοτέρ είναι μελετημένα ώστε να κρατάνε μεν αλλά αν η πτώση είναι ισχυρή να υποχωρήσουν πριν βλάψουν το πλαίσιο.
Έχω φάει 2-3 στατικές πτώσεις με τα gs και τα κάγκελα συμπεριφερθηκαν άψογα. Με το προηγούμενο δε, μια γερή στουκα, παραβίασε η άλλη το κόκκινο με κοπάνησε στο πλάι και καταλήξαμε άνθρωπος και μηχανή στο απέναντι πεζοδρόμιο. Το δεξί κάγκελο αρχικά στράβωσε και στη συνέχεια υποχώρησαν τα σπείρωματα που τα κράταγανε στο μοτερ, χωρίς αυτό να πάθει το παραμικρό.
Για μένα βρείτε μεν ένα τρόπο να μην τρίζουν (λαστιχάκια πχ) αλλά μην τα βγάζετε εντελώς.
Εγω παντως ταβγαλα μετα το τρακαρισμα με τα αγριογουρουνα και ησυχασα. (ειχαν στραβωσει αλλωστε) και τα καινουργια τα εργοστασιακα εχουν 150 ευρω.ΔΕΝ εσωσαν το αριστερο φλας (δεν μπορουσαν αλλωστε) ,κοστος 22 ευρω,ενω το πλαινο πλαστικο εχει κανα 35 αρι (που σωθηκε απ την πτωση λογω καγκελων).Επισης εκτος απ τον σκελετο μια βιδα του καγκελου στηριζεται στο μπλοκ του κινητηρα.Καθ υποδειξιν λοιπον του παλιου μου μηχανικου (45 χρονια εμπειρια) και του μηχανικου του εξειδικευμενου voge που το παω,τα εβγαλα και ησυχασα.Η μηχανη εγινε γλυκυτερη ,σε κραδασμους,και λιγωτερο θορυβωδης γενικωτερα.ΙΔΩΜΕΝ.
Τελευταία τροποποίηση από panavour; 04/11/2024 στις 16:41.
Παντως μιας και ειμαστε στο θεμα του 300, νομιζω πως και η παραμετρος βαρος ειναι σημαντικη. Στο GS δεν κανει καποια ιδιαιτερη διαφορα να κουβαλας αυτο το βαρος αλλα για το μικρο ειναι μια σοβαρη επιβαρυνση.
Αμα εχει και τριγμους εγω μαλλον θα τα ξεφορτωνομουν.
Λίγο ήρεμα ρε παίδες. Είπαμε ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι όλα καλά
Ασχετο δεν θα το έλεγα, σκωπτικό όμως ναι, γιατί παραδέχεσαι ότι ένας έμπειρος μάστορας,
αλλά και δυό τρείς απλοί οδηγοί, χρήστες, της εν λόγω μοτοσυκλέττας, είδαν κατάλαβαν και διόρθωσαν,
αυτό που οι φασονάδες κινέζοι αντέγραψαν μεν αλλά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ή δεν τους
ενδιέφερε να φτιάξουν σωστά.
Στην φρενίτιδα να πουλήσουν, πήραν έναν κουρμπαδόρο, μιά ηλεκτροκόλληση, τρία μέτρα σωλήνα,
και έτοιμα τα προστατευτικά κάγκελα, που ούτε προστατεύουν ούτε λειτουργούν σωστά, μιάς και
πλαίσια θα στραβώσουν και συντονίζουν σ' ενοχλητικό βαθμό.
Γιά να διορθωθούν αυτά ήθελαν κατ' αρχήν γνώση, και μετά μελετη, δοκιμές, εφαρμογή που οι
κινέζοι δεν έκαναν.....
Α, και όπως είδες δεν έσβησα εγώ το μήνυμά σου......
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"