εχω μια ερωτηση που εχει να κανει με τα φωτα.εχω βαλει μπροστα λαμπα 30 watt απο 25 που εχει εργοστασιακα αλλα επειδη ψιλοκιτρινιζει λιγο δεν φωτιζει καλα.αν βαλω καμια απο αυτες τις αλογονου-ιωδιου στα 30-35 watt θα δουλεψει η θα ζεσταινει περισσοτερο και θα δημιουργησει προβλημα στον καθρεφτη-πλαστικο του φαναριου;
Να βάλεις αλογόνου στα watt που λέει ο κατασκευαστής. Έχει λόγο που λέει "τόσα watt" δεν νομίζεις; αλλιώς όλοι θα βάζαμε ότι μεγαλύτερο χωράει για να "βλέπουμε".
Δεν είναι τόσο ο καθρέφτης του προβολέα (είναι μικρή η διαφορά στην θερμότητα για να τον επηρεάσει) όσο η μακροπρόθεσμη ζημιά που θα προκληθεί σε πηνία, ανορθωτή κ.λ.π.
Το ηλεκτρικό σύστημα του κάθε οχήματος έχει σχεδιαστεί να σηκώνει συγκεκριμένες καταναλώσεις.
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
δεν λεω οτι εχεις αδικο.δοκιμες κανω για να δω αν μπορω να βελτιωσω εστω και λιγο την φωτεινοτητα. εχει δοκιμασει κανεις και να εχει καταληξει σε καποια λαμπα led; ειχα δοκιμασει μια παλιοτερα αλλα ηταν σχετικα μακρια και το φως δεν επιανε καθολου στον καφρεφτη οποτε δεν φωτιζε σχεδον καθολου
Λογικό, ο προβολέας είναι σχεδιασμένος για λάμπα πυρακτώσεως, όταν βγήκε αυτό το παπί οι led υπήρχαν (αν κιόλας) μόνο σε μεγάλες και ακριβές μηχανές. Κάνε αυτό που είπα πιο πάνω, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις, τουλάχιστον όχι χωρίς να ρισκάρεις την υγεία του κυκλώματος...
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Υπάρχουν λάμπες led που ρυθμίζεται η θέση τους μπροστά - πίσω. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να εστιάσεις την δέσμη και να εκμεταλλευτείς
τον καθρέπτη που έχεις.
Αν ολόκληρο το εσωτερικό του φαναριού σου υπάρχει με καθρέπτη για led μπορείς να το αλλάξεις με μεγαλύτερο κόστος από της λάμπας.
Το καλύτερο θα ήταν να βρεις στο νούμερο σου εσωτερικό για led που αλλάζει η λάμπα.
στο crypton της γυναικας που ειναι ηδη 16 χρονων εβαλα μια led η οποια ειναι οπως στη φωτογραφια και φωτιζει μια χαρα.υποθετω οτι επειδη το φως βγαινει μεσα απο το κρυσταλο που εχει μπροστα δεν χρησιμοποιει τον καθρεφτη.ψαχνω αλλα δεν εχω βρει για το honda κατι παρομοιο.απο αγγλια εχω πετυχει κατι αλλα δεν συμφερει καθολου οικονομικα.
![]()
επανερχομαι στο θεμα του φωτισμου.τοποθετησα την παρακατω λαμπα και βελτιωθηκαν πολυ τα φωτα της παπιας.το μονο θεμα ειναι οτι η μεγαλη σκαλα φεγγει πολυ ψηλα νομιζω (δεν εχω δοκιμασει σε σκοτεινο δρομο να δω γι`αυτο και λεω νομιζω).δεν ρυθμιζει ιδιαιτερως η δεσμη αφου το φως διαχεεται απ`ευθειας απο τον καθρεφτη της λαμπας παρακαμπτοντας τον καθρεφτη του φαναριου.η μικρη σκαλα φωτιζει μια χαρα και δεν σκοτεινιαζει στο κλεισιμο του γκαζιου πλεον.εχω βεβαια παραγγειλει αλλη μια στο ιδιο στυλ αλλα με επιπλεον led περιμετρικα του κορμου της λαμπας για να δοκιμασω μηπως το φως τους εκμπεταλευτει τον καφρεφτη του φαναριου επιπλεον.οταν παραλαβω θα κανω τη δοκιμη.
το κακο σε αυτη τα λαμπα ειναι οτι η μικρη σκαλα εχει κιτρινο φως και η μεγαλη ασπρο