Πολυ ωραία ιδέα και ακομα καλύτερη η εκτέλεση!
Μπραβο, φαίνεται πολυ ωραιο πανω στην μηχανη.![]()
Πολυ ωραία ιδέα και ακομα καλύτερη η εκτέλεση!
Μπραβο, φαίνεται πολυ ωραιο πανω στην μηχανη.![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Γεια σας και απο μενα!Καινουριος στην ομαδα κατοχος tracer 7 του 21.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:πηγαινοντας το μηχανακι για το 1ο service (και γενικα για καθε service) πρεπει να το βαζει ο μαστορας στον υπολογιστη για καταγραφη και εκει του service,η δεν ειναι απαραιτητο;
Θα απαντήσω ανάποδα, επειδή είχα ψάξει κάποτε για μεταχειρισμένο, πήγαμε σε εξουσιοδοτημένο κ εκτός των ελέγχων μπήκαμε στον υπολογιστή κ είδαμε τα σέρβις της μηχανής κ τι είχε αλλαχθεί κάθε φορά.
Οπότε ιδανικό θα ήταν να καταγράφονται τα σέρβις
Καλησπερα σας, και εγω πλεον κατοχος καινουργιου, ακομα στα 800χλμ δεν εχω κανει πρωτο σερβις.
Παρατηρησα απο σχετικα νωρις (200χλμ περιπου) οτι μολις ζεσταθει ακουγεται ενας μηχανικος ηχος πισω αριστερα σαν να βρισκει η αλυσιδα.
Αυτο το ακουγα κυριως με 4τη ταχυτητα φορωντας το κρανος παντα οποτε δεν ειχα εικονα ακριβως για το σημειο ακριβως που ακουγεται.
Δεν εχω δοκιμασει ουτε να καθαρισω/επαναλιπανω την αλυσιδα, ουτε να την σφιξω/ξεσφιξω καθως ειμαι παντελως ασχετως και δεν θελω να κανω κατι χειροτερο. (πρωτη μηχανη, γενικα)
Χθες στην ευθεια προς το σπιτι μου 1 χλμ πριν χρειαστηκε να κανω σταση και να βγαλω κρανος για να χαιρετησω ενα φιλο και οδηγησα το υπολοιπο της διαδρομης χωρις αυτο.
Ε λοιπον το μηχανακι ακουγοταν σαν να περνουσε ο παλιατζης με αυτα τα τρικικλα τα πεθαμενα τα παπια. Ιδιαιτερα εντονος θορυβος (κλικλικλικλικλικλικι) στην 3η και 4η.
Δοκιμασα να παταω συμπλεκτη τν ωρα που το εκανε να δω αν εχει να κανει με σαζμαν αν σταματουσε δλδ ο ηχος αλλα δεν αλλαξε κατι.
Ειπα σαν πρωτη φαση να σας στειλω και σας, μιας και ειναι λιγο πεθαμενο και το θεμα, να ξεθαφτει.
Μπορεί και να θέλει σφίξιμο η αλυσίδα σου. Στο δικό μου την έσφιξαν στο πρώτο service, αλλά εγώ κάθε 500χλμ την λυπαίνω και κάθε 1000χλμ την καθαρίζω και μετά την λυπαίνω αυστηρά! Επίσης στο πρώτο service ελέγχουν για τυχόν σφυξίματα που θα χρειαστούν γενικά στην μοτό.![]()
Μπορεις επίσης να αφήνεις σιγα σιγα τον συμπλέκτη. Έτσι κουμπώνει η ταχύτητα κ συνεχίζεις να κατεβάζεις με τον ίδιο τρόπο. Εμένα τουλάχιστον δουλεύει ετσι. Ωστόσο επειδή δεν μ φαίνεται κ ο πιο σωστός τρόπος, όπως ανέφεραν κ προηγούμενοι κατεβάζω μια μια πριν φτάσω στο φανάρι κ σταματήσω.
Με πολύ χαμηλή ταχύτητα, σε χαλαρό σταμάτημα για παράδειγμα, μάλλον δεν έχει πρόβλημα αυτό που κάνεις.
Αν όμως το συζητάς για να μαζεύεις την μοτό πριν την στροφή, σίγουρα είσαι πολύ έμπειρος αλλά δεν ξέρω αν έχεις
κάποιο κέρδος χωρίς την λειτουργία slip στο συμπλέκτη.
Επίσης νομίζω πως σε αυτό τον τύπο κινητήρα με σασμάν κασέτα (; ), ότι δύναμη εφαρμόζουμε με τον τροχό
προς την πρωτεύουσα ζορίζει ιδιαίτερα την έδραση και τα γρανάζια που είναι πιο κοντά στο γρανάζι της.
Επειδη παντα μου αρεσαν να τα βλεπω, αλλα και να τα εχω, οχι 4 - 6 -8 οπως εχω δει σε αλλα μηχανακια, αλλα 2 προβολακια, πηρα την αποφαση να τα βαλω! Εκτυπωσα σε 3D printer τις βασεις τους γιατι δεν εχω καγκελα και δεν ξερω αν θα βαλω ποτε (δεν μου πολυ αρεσουν) και εφτιαξα την πλεξουδα τους με ρελε και ασφαλειες οπως πρεπει! Το αποτελεσμα στον φωτισμο πραγματικα μου αρεσει πολυ!
Οι βασεις ειναι εκτυπωμενες απο ABS και πιανουν εκει που μπαινουν τα μανιταρια. Σφιγγουν με λαστιχο το οποιο διογκωνεται σφιγκοντας την βιδα alen και στην συνεχεια βιδονεται πανω το προβολακι.