Σελίδα 33 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 232829303132333435 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 481 έως 495 από 517

Θέμα: Η πρώτη μου μηχανή: VOGE 500ds

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Οχι μονο,αλλα και στα μεροκαματα.Αλλη η εργατωρα στην γερμανια,αλλο στην κινα.Και αυτο ακολουθει τα παντα,απ την κατεργασια του μεταλλου,απο την συναρμολογηση,απ την αξια του ανταλλακτικου,ολα επιβαρυνονται.Χτες που παρελαβα την μηχανη ρωτησα για την τιμη της εργατωρας που ηταν 35 ευρω χωρις φπα.Στην γερμανια ειναι η τριπλασια στα συνεργεια τουλαχιστον.Στην κινα ειναι υποδεκαπλασια της γερμανιας.
    Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε?

Η εργατοώρα είναι πολύ μικρό ποσοστό της τιμής ενός προϊόντος και δεν είναι αυτό που κάνει τα κινέζικα μηχανάκια φτηνότερα απο τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά.
    Η διαφορά έρχεται απο το πολύ μικρό κόστος R&D των Κινέζων (γιατι δεν αναπτύσσεις τίποτα απλά αντιγράφοντας) και την επιλογή φτηνών περιφερειακών και εξαρτημάτων.

Εκεί ας πούμε που η Honda αγοράζει το σώμα ψεκασμού της Continental, το οποίο κοστίζει 100€ ανα μοτοσυκλέτα, η voge αγοράζει το άλλο μοντέλο της Continental που κοστίζει 10€ ανα μοτοσυκλέτα.
    Το ένα δεν χαλάει, το άλλο χαλάει μετά απο 20Κ χιλιόμετρα.

Και μίας που στο τέλος, το περιθώριο κέρδους της Voge, είναι 5 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Honda, η οποία έχει βάλει τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί στο τελικό της προιόν, σου αλλάζει σώμα ψεκασμού 10 φορές μέσα στα 2 χρόνια της εγγύησης και πάλι έχει τρελό κέρδος.
    Και μόλις βγεί απο την εγγύηση, πληρώνεις το σώμα ψεκασμού 200€ και βγάζει κανα 100άρικο και απο εκεί...

Μία εταιρία της οποίας το κόστος των εργατικών είναι παραπάνω απο το 20% του κόστους του προιόντος, σύντομα θα βγεί εκτός ανταγωνισμού, γιατι η αντίπαλη εταιρία της, θα φτιάξει το ίδιο πράγμα και θα πουλάει σε τιμή χοντρικής 10-15% κάτω, σε μία φτηνότερη χώρα.

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Πάλι την ίδια κουβέντα θα κάνουμε?

Η εργατοώρα είναι πολύ μικρό ποσοστό της τιμής ενός προϊόντος και δεν είναι αυτό που κάνει τα κινέζικα μηχανάκια φτηνότερα απο τα γιαπωνέζικα ή τα ευρωπαϊκά.
    Η διαφορά έρχεται απο το πολύ μικρό κόστος R&D των Κινέζων (γιατι δεν αναπτύσσεις τίποτα απλά αντιγράφοντας) και την επιλογή φτηνών περιφερειακών και εξαρτημάτων.

Εκεί ας πούμε που η Honda αγοράζει το σώμα ψεκασμού της Continental, το οποίο κοστίζει 100€ ανα μοτοσυκλέτα, η voge αγοράζει το άλλο μοντέλο της Continental που κοστίζει 10€ ανα μοτοσυκλέτα.
    Το ένα δεν χαλάει, το άλλο χαλάει μετά απο 20Κ χιλιόμετρα.

Και μίας που στο τέλος, το περιθώριο κέρδους της Voge, είναι 5 φορές μεγαλύτερο απο αυτό της Honda, η οποία έχει βάλει τη χαμηλότερη τιμή που μπορεί στο τελικό της προιόν, σου αλλάζει σώμα ψεκασμού 10 φορές μέσα στα 2 χρόνια της εγγύησης και πάλι έχει τρελό κέρδος.
    Και μόλις βγεί απο την εγγύηση, πληρώνεις το σώμα ψεκασμού 200€ και βγάζει κανα 100άρικο και απο εκεί...

Μία εταιρία της οποίας το κόστος των εργατικών είναι παραπάνω απο το 20% του κόστους του προιόντος, σύντομα θα βγεί εκτός ανταγωνισμού, γιατι η αντίπαλη εταιρία της, θα φτιάξει το ίδιο πράγμα και θα πουλάει σε τιμή χοντρικής 10-15% κάτω, σε μία φτηνότερη χώρα.
    Λογικά για να ανταγωνιστούν τις τιμές των Κινέζων οι Ευρωπαίοι θα φτιάξουν Isengard στην Πολωνία .
    The Dirty Harry

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Και εγω την ιδια μηχανη με τον παναβούρη έχω. Αλλωστε το θεμα εγω το άνοιξα. Με 30000 χλμ η μηχανή δεν με άφησε ποτέ και το μονο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το ίδιο με του παναβουρ (αναβε συνέχεια το λαμπάκι του check engine). Πολλή αρχή ομως. Πρώτα 10Κ περίπου.
    Mου αλλάξαν και εμενα το συστημα ψεκασμου (αν θυμαμαι καλά - το εχω ξαναγράψει). Εγω δεν ειμαι τοσο αναλυτικός όσο ο παναβουρ. Μου ειπαν θα το αλλάξουμε και τους ειπα αλλάξτε το.

Εγω δυστυχως ειμαι πλέον εκτός εγγύησης. Βλέπουμε.

Ιν λαβ με βογκάρα

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Λογικά για να ανταγωνιστούν τις τιμές των Κινέζων οι Ευρωπαίοι θα φτιάξουν Isengard στην Πολωνία .
    Βρήκαν κατι καλύτερο. Θα κλεισουν 3 εργοστάσια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    υ.γ. Οι γερμανοί πάντως σίγουρα θα φτιάξουν ένα Plug and play σύστημα ψεκασμού.
    Μην αγχώνεσαι κάποια στιγμή θα το αλλάζεις όσο εύκολα αλλάζεις μπαταρία .
    Γιατί τώρα τι κάνουν? (στην Κίνα βέβαια)

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dr.Monty Προβολή μηνύματος
    Βρήκαν κατι καλύτερο. Θα κλεισουν 3 εργοστάσια.
    Επόμενη τέλεια κίνηση είναι η νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας.

Ανοίξτε Sweatshops επιτέλους στην Ευρώπη .

Να τους ανταγωνιστούμε παντού!
    The Dirty Harry

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Ενδιαφερον και αξιοσημειωτον ειναι οτι ο συγκεκριμμενος αισθητηρας ειναι μαρκας της γερμανικης CONTINENTAL
    Ακόμα πιο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο, γιατί δεν τον αντικαθιστούν με αισθητήρα της κινεζικής Wenzhou, της κινεζικής Qingdao, της κινεζικής Huiguan...

Είναι κρίμα από έναν γερμανικό αισθητήρα, μιας γερμανικής εταιρείας, που βρίσκεται στην γερμανική επικράτεια, που μιλούν γερμανικά, για ένα γερμανικό εξάρτημα, να αμαυρώνεται η εικόνα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dr.Monty Προβολή μηνύματος
    Και εγω την ιδια μηχανη με τον παναβούρη έχω. Αλλωστε το θεμα εγω το άνοιξα. Με 30000 χλμ η μηχανή δεν με άφησε ποτέ και το μονο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν το ίδιο με του παναβουρ (αναβε συνέχεια το λαμπάκι του check engine). Πολλή αρχή ομως. Πρώτα 10Κ περίπου.
    Mου αλλάξαν και εμενα το συστημα ψεκασμου (αν θυμαμαι καλά - το εχω ξαναγράψει). Εγω δεν ειμαι τοσο αναλυτικός όσο ο παναβουρ. Μου ειπαν θα το αλλάξουμε και τους ειπα αλλάξτε το.

Εγω δυστυχως ειμαι πλέον εκτός εγγύησης. Βλέπουμε.

Ιν λαβ με βογκάρα
    Ε αμα μας ξαναναψει ,θα τ αφησουμε αναμμενο και δεν θα ξαναασχοληθουμε,κι ασε τους υπολοιπους να σχολιαζουν.Η πλακα εδω μεσα ειναι οτι οι πλειοψηφια αυτων που σχολιαζουν,δεν τολμουν οι ιδιοι να γραψουν για τα μηχανακια τους,και κανενας δεν εχει αγορασει (η ετσι νομιζει)κινεζικο.Δεν πειραζει ,εμεις μοιραζομαστε την εμπειρια μας με τους κατοχους βογκ,κι ασε τους υπολοιπους να βουρλίζονται.Κι ας μην παρουν ποτε κινεζικο,ουτως η αλλως ΔΕΝ φτανουν για ολους,ουτε μπορουν ολοι να ξεφυγουν απο τις φοβιες και τις αναστολες τους.Τολμησαμε εμεις,που τις ιδιες φοβιες και αναστολες ειχαμε,και μεταδιδουμε τις εμπειριες μας στους νεωτερους.Παρακαλω λοιπον τους ''αξιοτιμους'' διαχειριστες ,να μεταφερουν απο δω και περα τα οποια σχολια ''ενθεν και κειθεν'' οπου αλλου νομιζουν,διοτι το θεμα εχει εξανληθει,τουλαχιστον απο μενα,που δεν θα απαντησω περαιτερω.Οτι αλλο θελετε οι κατοχοι ή οι ευελπισθουντες μελλοντικοι κατοχοι για την συγκεκριμμενη μηχανη ρωτηστε με.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 30/10/2024 στις 17:26.

...και καλη τυχη μάγκες Το avatar του/της bulmont
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Ακόμα πιο ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο, γιατί δεν τον αντικαθιστούν με αισθητήρα της κινεζικής Wenzhou, της κινεζικής Qingdao, της κινεζικής Huiguan...

Είναι κρίμα από έναν γερμανικό αισθητήρα, μιας γερμανικής εταιρείας, που βρίσκεται στην γερμανική επικράτεια, που μιλούν γερμανικά, για ένα γερμανικό εξάρτημα, να αμαυρώνεται η εικόνα.
    Δεν μιλάς όμορφα......................

"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Αφού στην Γερμανία δεν φτιάχνονται ρε παιδιά τα περιφερειακά τους? Τι μεροκάματα και κόστη ενέργειας λέτε? Μισό γερμανικό (το προβληματικό μέρος) και μισό κινέζικο (το απροβλημάτιστο μέρος) και με Ιαπωνικό σχεδιασμό είναι το μηχανάκι με τούτα και με κείνα , κάνουμε τον σταυρό μας που όταν παίρνει μπρος δεν γαυγίζει ... Μπορεί να είχε και κανένα λαμπραντόρ ο σχεδιαστής της Voge εκεί δίπλα και να λέγαμε ότι είναι φιλικό και με τα παιδιά.
    Μιλάω συνολικότερα για την τελική τιμή. Όχι μόνο τα περιφερειακά. Είναι πολλοί παράγοντες, πχ το κόστος του R&D που είπε ο Volpad, marketing, η οικονομία κάθε χώρας, κτλ, κτλ. Όλα αυτά που ξέρουμε.

Καλώς ή κακώς οι Κινέζοι έχουν φτιάξει μια αυτοκρατορία (και με ευθύνη των Δυτικών) που κατασκευάζει τα πάντα σε οποιαδήποτε ποιότητα και απίστευτες τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο τέλος της ημέρας ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Πχ προσωπικά αποφάσισα να χαμηλώσω το budget και να πάρω μεταχειρισμένο Γιαπωνέζικο με τις προδιαγραφές που είχα θέσει (500-600cc, ABS, injection, κτλ) αντί κάποιου καινούργιου Κινέζικου ή Ινδικού. Γιατί για καινουργιο (Γιαπωνέζικο ή Ευρωπαϊκό, ακόμα και Κινεζο-Ινδό με τις παραπάνω προδιαγραφές) δεν έπαιζε με την καμία.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    H συγκεκριμμενη αντιπροσωπεια εισαγωγης των VOGE τηρουμενων των συνθηκων της εποχης, αλλα και των οικων που αντιπροσωπευει , καταβαλλει φιλοτιμες και ειλικρινεις προσπαθειες,να εξυπηρετησει τον πελατη της.Εχει ομως και περιθωρια βελτιωσης ,κυριως στους χρονους αφιξης των ανταλλακτικων,ΑΝ και δεν ειμαι σιγουρος απολυτα γι αυτο που λεω λογω της παγκοσμιας εφοδιαστικης αλυσιδας στους καιρους που ζουμε.
    Δεν είναι θέμα της Voge, η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα βασίζεται σε αναξιόπιστα γερμανικά πλοία, αναξιόπιστων γερμανικών επιχειρήσεων, που έχουν κατασκευαστεί στα αναξιόπιστα γερμανικά ναυπηγεία Blohm und Voss και Schiffswerft Diedrich GmbH.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Super Moderator
    Τι λέτε,το σταματάμε εδώ?

Παλαιό μέλος
    Eγώ να πω ένα μπράβο στον Panavour που λέει τα πράγματα με ειλικρίνεια ως έχουν. Όχι σαν κάτι ομάδες στο FB που μόλις ανέβει σοβαρή βλάβη, την ανάρτηση την τρώει η μαύρη μαρμάγκα. Διαβάζω για κομμένες ντίζες κάθε 1.000 χλμ, ABS που λειτουργούν κατά το δοκούν, οθόνες να αναβοσβήνουν σαν φωτορυθμικά, φώτα σε adventure μοτοσυκλέτα χειρότερα από το εντουροφάναρο του TT, κραδασμούς να φτιάξεις φραπέ, ψεκασμούς με χρονοκαθυστέρηση, αλυσίδες να είναι για πέταμα στα 3.000 χλμ και άλλα τέτοια όμορφα. Γενικά βλάβες που δίνουν την εντύπωση ότι αυτός που έφτιαξε την μοτοσυκλέτα, δεν την πήγε μία βόλτα από την δουλειά στο σπίτι του, να δει αν όλα επάνω είναι εντάξει. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το αν μία τέτοια αγορά αξίζει ή όχι.

Μέλος
    Panavour εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
    Λάδια βάζεις της εταιρίας και πόσο μαλακό είναι το κιβώτιο; Τα τακάκια πόσο σου κρατάνε; Ακούω ότι είναι μαλακά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lakisss Προβολή μηνύματος
    Panavour εύχομαι καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
    Λάδια βάζεις της εταιρίας και πόσο μαλακό είναι το κιβώτιο; Τα τακάκια πόσο σου κρατάνε; Ακούω ότι είναι μαλακά.
    Ευχαριστώ και αντευχομαι
    Λάδια βάζω όχι της εταιρίας (silkolene 10-40,) γιατί είναι 30% ακριβότερα από τα bel ray 10/40 που βάζω εδώ και 40 χρόνια στα τετράχρονα μηχανάκια που έχω. και είμαι πάντα ικανοποιημένος(πριν είχα δίχρονα μηχανάκια).Το κιβώτιο είναι μαλακό,αλλά δεν είναι Χόντα.Τακακια δεν έχω αλλάξει ακόμα στα χιλιόμετρα που αναφέρω,αλλά δεν είμαι και ορμητικός οδηγός για να τα φθείρω.Γενικα είμαι "βουτυρενιος" οδηγός και δεν φθείρω,φρένα , κιβώτιο,και αλυσίδα.

Παρόμοια θέματα

1. η πρωτη μου μηχανη...ποια???
    από nirvana_g1 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/07/2009, 21:54
  2. Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2008, 07:33
  3. βοηθεια... Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ..............
    από giannikos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 20/10/2008, 21:30
  4. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2008, 11:27
  5. Η πρώτη μου μηχανή?
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2008, 19:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •