sport tourer τα λέμε πλεον. ουσιαστικα ειναι τυπικές street μοτοσυκλέτες με σχεδον τις ιδιες διαδρομες αναρτησεων με τα υπόλοιπα δρομου. τα on off, ή ψευδοεντουρο που λέγαμε καποτε, ήταν βασισμένα σε καθαροαιμα εντουρο. με την αυξηση ογκου και κυβικων τα λεμε mega on off η απλα on off μιας που τα μικρα on off δεν υπαρχουν πλεον. το 1290 adv ειναι μοντερνο ον οφφ με σχεδον διπλασιες διαδρομες αναρτησεων απο το gt.
Τελευταία τροποποίηση από Johny the Fox; 19/03/2023 στις 00:11.
κουκουρουκουκου
οχι ακριβώς.
το KDX250 ήταν ψευδοεντουρο που είχε επιρροή απο τα καθαρά ΚΧ της σειράς
το KMX200 ήταν ενα ψηλόφτερο onoff 50/50, με καμία σχέση με τα παραπάνω
άλλα παραδείγματα ψευδοεντουρο με onoff: τα CRM και τα MTX, τα XR με τα XLR. Τα WR με τα DT τα ΤΤ με τα ΧΤ. Τα RMX με τα TS και πολλά άλλα
you rise you fall you're down then you rise again
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απάντηση του τύπου, "η καλύτερη επιλογή είναι η τάδε.."
Θα κοιτάξεις την καλύτερη επιλογή για σένα!
Και αν θες, θα πειραματιστείς με "φτηνό" μηχανάκι. Στην χειρότερη θα χάσεις 1 χιλιάρικο (το πολύ)? Αν μάλιστα βρεις κάτι σε σωστή τιμή και μειώσεις τα περιθώρια χασούρας, ακόμα καλύτερα.
Μήπως σε έχει πιάσει "κρίση τιμιότητας" και θέλεις ένα "τίμιο" μηχανάκι;
Μιά χαρά είναι τα "τίμια" μηχανάκια, σε πάνε παντού, απολαμβάνεις τα τοπία, την παρέα κτλ κτλ. Αλλά,
τα "τίμια" και με αψεγάδιαστη λειτουργία μηχανάκια δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο διασκεδαστικά και γοητευτικά όσο τα "πλεονάζοντα" ή και με χαρακτήρα (χαρακτήρας=αυτά που έχουν συνήθως μιά πιο ιδιόμορφη λειτουργία, έχουν ίσως μεγαλύτερες απαιτήσεις συντήρησης και δεν είναι vfm).
Αν θέλεις να εξασκηθείς στον ασκητισμό και την εγκράτεια, ευλόγησον
![]()
Τελευταία τροποποίηση από gior-gos; 19/03/2023 στις 12:09. Αιτία: προσθήκη
μην ακους κανεναν και προχωρα,η ευχαριστηση ερχεται μ αυτα που ΕΣΥ γουσταρεις.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Endo με παπί *, αποκλείουμε το γεγονός ο θεματοθέτης ωριμάζοντας να είχε μια στιγμιαία αναλαμπή και να αποφάσισε να μετακινηθεί από την κατηγορία των μοτο-καταναλατών, που αποστηθίζουν specs, features και επιδόσεις, και να περάσει συνειδητά στην κατηγορία των χρηστών, που δεν ορίζονται από τα αντικείμενα που κατέχουν, δεν αφήνουν να αποτελέσουν αυτά προέκταση του εαυτού τους, αλλά αντίθετα επαναφέρουν στο τραπέζι την εργαλειακή σχέση με αυτά, ακόμα και αν η σχέση αυτή έχει ως μοναδικό σκοπό την διασκέδαση, αμφισβητώντας τελικά το ατομικό και κατ' επέκταση και το συλλογικό φαντασιακό;
Μήπως με μια απλή αναγωγή της αρχής του Pareto, μπορούμε να έχουμε το 80% της όποιας μοτοσυκλετιστικής ευχαρίστησης με μόλις το 20% των ακριβοθώρητων χαρακτηριστικών της μοτοσυκλέτας ή ακόμα και το 20% των χρημάτων.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι λίγο σαν τους κυνηγούς και τους ψαράδες, λένε πολλά και κάνουν σαφώς λιγότερα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατών δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τις μισές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας.
Η δικιά μου εμπειρία σε 2 riding school, στα οποία θεωρώ ότι υπήρχε ένα τυχαίο δείγμα αναβατών και μοτοσυκλετών, μου έδειξε ότι οι πιο "κουλοί" ήταν αυτός με το γρηγορότερο και αυτός με το ακριβότερο.
Παρόμοια είναι η εμπειρία μου και από τις καρτόπιστες.
Φυσικά κατανοώ την κοινωνικά προστιθέμενη αξία, που προσθέτει ένα ακριβό αντικείμενο, πολυτελές όχημα, ακριβό ρολόι, εξωφρενικά ακριβή τσάντα (ίσως και απαραίτητο εργαλείο σε κάποιους επαγγελματικούς κλάδους (βλ.γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πολιτικάντηδες κλπ)., δεν θεωρώ όμως ότι έχει σχέση με τον μοτοσυκλετισμό, γιατί η απάντηση είναι απλή, "Πάρε το ακριβότερο που μπορείς και διαφήμισε το όσο περισσότερο μπορείς".
Για μένα, η πλέον αδιάφορη συζήτηση.
"Για να βγάζει τόσα, πρέπει να είναι καλός" ή "Για να οδηγεί τέτοιο, πρέπει να είναι τρελό χέρι".
Τέσπα, τέρμα η ανάλυση, θεωρώ ότι είμαστε πιθανότατα σε περίπτωση, "Βαρέθηκα παγωτό βανίλια, σοκολάτα και λέω να δοκιμάσω φράουλα, φιστίκι, αν και δεν τρώω φράουλες και είμαι αλλεργικός στα φυστίκια".
*Σοβαρό endo, όχι ταξί και μ@λακίες, με ταξί παν οι θειές.![]()
Τελευταία τροποποίηση από SeniorCanardo; 20/03/2023 στις 18:19.
Oldfarts never die
Είχα μπει στην διαδικασία που λες.
Θεωρώ έχω από μικρός απομυθοποιήσει κάποια πράγματα . Βέβαια είμαι ο ίδιος που κοιτάω ακριβά μοντέλα και προσπαθώ να μην το σκεφτώ λογικά υπό την αίρεση ότι έχω ακόμα μαξ 4 χρόνια ανέμελα για να ευχαριστηθώ μοτοσυκλετιστικές εμπειρίες χωρίς παιδιά και υποχρεώσεις και φόβο επιβίωσης που πιάνει τους περισσότερους μετά το πρώτο παιδί.
Ταυτόχρονα ένα άλλο κομμάτι μου θεωρεί εντελώς παράλογο να διαθέσω ένα κεφάλαιο σε ένα αντικείμενο που χάνει τόσο σύντομα αξία και να μην διαθέσω το ίδιο κεφάλαιο σε 1-2 Project Που τρέχω παράλληλα με το κύριο αντικείμενο μου.
Τέλος όμως ενώ είμαι 29 και όπως έγραψα παραπάνω ασκώ ουσιαστικά 1 επάγγελμα και διαχειρίζομαι 2 επιχειρήσεις , έχω ανάγκη να πω ότι δουλεύω σαν τρελός όλη μέρα, αλλά ρε πούστη μου αξίζει, μπορώ να πάρω το τάδε μηχανάκι.
Και ο φαύλος κύκλος ξεκινά και πάλι.
Καταλήγω , λόγω βέβαια και πολλών αιφνίδιων θανάτων γύρω μου, να ζήσω το τώρα και να προσπαθώ να χαλαρώσω με το αύριο που ούτως ή άλλως δεν είναι υπό τον έλεγχο μου .
Για αυτό και συνεχίζω να ψάχνομαι στα ακριβά παιχνίδια με λιγότερες τύψεις και περισσότερη αυτογνωσία σε σχέση με τα τελικά κίνητρα αγοράς τους.
Είπα και σήμερα τον πόνο μου, μπορώ να συνεχίσω πιο ήρεμος την εργασία μου.![]()
Ήρθα για την μηχανή μου, έμεινα για την μανούρα.