Αυτό θα πει νταβατζιλικι
Δηλαδή αν θες να πάρεις κάνα σοβαρό εργαλείο τύπου tiger θα θες ένα χιλιάρικο το χρόνο στο νερό. Καλή φάση.
Το αυτο.
Το 2017 Έπεσε στα χέρια μου όλως τυχαίως το ασφαλιστήριο του yaris της ζαβής (a.k.a σύζυγος ) το οποίο περιείχε καλυψη για τα πάντα και συνολική αξία 450 ευρώ για 6μηνο
Παρατηρώντας τα επί μέρους ποσά, βλέπω "ασφαλιζόμενη αξία ολικής κλοπής οχήματος 16.000 ευρώ και ποσό ασφάλισης 300 ευρώ" για όχημα 16 ετών!!!
Ευτυχώς την πρόλαβα πριν το πληρώσει, το πάω στον ασφαλιστή της ο οποίος τύχαίνε να είναι κολλητός φίλος της αδελφής της.
Του το δείχνω και ρωτάω "αν το κλέψουν θα παρει 16 χιλιάρικα κολλαριστά"; εκεί ο "φίλος" έκανε και τον Αλέκο και τον Κινέζο και τον Γερμανό σε μια έκδοση
Εεεεε, όχι μου λέει, κάπου 3,5 χιλιάρικα (τρέχουσα αξία οχήματος, λογικό) γιατί ρε τότε πληρώνει τόσα;;;;;
Το έσκισα μπροστά του και τον έστειλα με συνοπτικές για βρούβες.
Ενημέρωσα την ζαβή και την αδελφή της για το ποιόν του "φίλου" και το ασφάλισα αλλού μόνο με τις από τον νόμο υποχρεωτικές καλύψεις +οδική βοήθεια
Να προσέχετε τι και γιατί πληρώνετε....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Εγώ για την δική μου μοτο του 2023 με αξια 18,000 ευρώ με ασφάλιζαν οι AIG, Interamerican και Apeiron. Η AIG με 75% κάλυψη στην αξία του οχήματος μου κόστισε 594 ευρώ, ενώ Intermerican και Apeiron με 100% κάλυψη κεφαλαίου κόστιζαν 1,041 και 1,094 αντίστοιχα.
Αναλογικά να το πάρεις, η AIG είναι πιο οικονομική από τις άλλες, αν και το μόνο αρνητικό είναι ότι θα παίρνεις τα 3/4 της αξίας της ΜΟΤΟ.
Εμενα περυσι μου εκλεψαν ενα BMW 523i που ειχα τρεχουσας αξιας τοτε στο car.gr ~€15.000.
Ηθελα να βγαλω την ασφαλεια κλοπης για να ριξω το κοστος αλλα τελικα με επεισε ο ασφαλιστης μου και το ασφαλισας για €10.500
Το αμαξι κλαπηκε τελος Οκτωβριου.
Σε 1 εβδομαδα μου εδωσαν απο την ασφαλιστικη €1000 για "ψυχικη οδυνη" ( κατι τετοιο δεν θυμαμαι πως το ειπαν, και αυτοκινητο νοικιαρικο για 90 μερες (αν δεν βρισκοταν στο διαστημα αυτο θα με αποζημιωναν), Mercedes A160 μαλιστα, κουτα.
Τελικα, αποζημιωθηκα τελος Δεκεμβριου ( πριν τις 90 μερες) το ποσο που εγραφε το ασφαληστιριο, €9500 (+ τα €1000 που ειχα στην αρχη)
απλα εκανα και μια συμβολαιογραφικη πραξη, οτι αν βρεθει μετα, περναει στην κατοχη τους!
«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»