Μετά από αρκετό καιρό είχε έρθει η ώρα να ανέβω σε μια κορυφή βουνού. Η Μαδάρα είναι ένα κατάφυτο βουνό του νομού Λακωνίας με απέραντη θέα στο Μυρτώο πέλαγος. Τον Απρίλιο που είχα κατέβει στον όρμο του Δρίμισκου, είχα πετύχει έναν βοσκό ο οποίος μόλις του είπα εν τάχει τι κάνω τόσα χρόνια, μου πρότεινε να ανέβω στα Πήλιουρα. Φυσικά η τοποθεσία ήταν παντελώς άγνωστη σε μένα, παρόλο που ουσιαστικά έχω περάσει εκατοντάδες φορές σχεδόν δίπλα αλλά κάποιες εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από εκεί. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή που είχα χρόνο έψαξα την τοποθεσία στον χάρτη, βρήκα τον χωματόδρομο που ανέβαινε εκεί και συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για ένα μεγάλο οροπέδιο στο όρος Μαδάρα. Τη Μαδάρα μέχρι εκείνη τη στιγμή τη θεωρούσα ως μια απόληξη της οροσειράς του Πάρνωνα, όμως τελικά είναι ένα αυτόνομο βουνό με μέγιστο υψόμετρο 1.326m. Χωματόδρομος που ανεβαίνει σχεδόν στα 1000m, θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας πάνω σε ένα καταπράσινο βουνό. Ήταν πολλά τα κουτάκια που τικάριζε αυτό το βουνό μέσα στον εγκέφαλό μου οπότε σχεδίασα την εξόρμηση με κεντρικό πυρήνα τη Μαδάρα.
Σύντομη στάση λίγο πριν το Άστρος. Ο καιρός ιδανικός αν εξαιρέσεις τα αρκετά μποφόρ, που όμως τελικά μου χάρισαν μερικές μοναδικές εικόνες αργότερα.
Το αγαπημένο μου Λεωνίδιο!
Συνέχεια προς Φωκιανό
Λίγο πριν το Κυπαρίσσι από τον παραλιακό δρόμο.
Ακριβώς πριν το Κυπαρίσσι στον οικισμό της Μητρόπολης μπήκα σε έναν πολύ ανηφορικό και σαθρό χωματόδρομο ο οποίος με ανέβασε στο οροπέδιο των Πήλιουρων. Η θέα ήταν καταπληκτική από την αρχή μέχρι το τέλος!
Σε αυτό το σημείο σταμάτησα καθώς από εδώ θα συνέχιζα με τα πόδια για την κορυφή η οποία βρίσκεται κάπου χωμένη ψηλά στη νοητή ευθεία από τη θέση μου.
Συνεχίζοντας λίγο προς τα αριστερά από το σημείο που σταμάτησα ώστε να συναντήσω ένα σημείο του βουνού που στον χάρτη φαινόταν πιο ήπιο.
Βρήκα ένα σημείο στο οποίο έχουν τοποθετηθεί αυτοσχέδια φράγματα. Σε τι εξυπηρετούν άραγε? Ίσως με αυτόν τον τρόπο να μειώνουν τη φόρα που κατεβαίνει το νερό από το ρέμα σε περίπτωση δυνατών βροχών?
Τα Πήλιουρα από ψηλά
Και φυσικά τα εκθέματα που προσφέρει δωρεάν το βουνό.
![]()