Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 21

Θέμα: Δικύλινδρο vs τετρακύλινδρο Vol 38

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

Δικύλινδρο vs τετρακύλινδρο Vol 38

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Αν έχεις διάθεση να πεις τους λόγους θα θελα να τους ακούσω.
    Εμένα μου φαίνονται πιο απολαυστικά τα μεγάλα δικύλινδρα όπως επίσης τα 400-600 τετρακύλινδρα.
    Επειδη πατησα vroom στο Βασιλη,να σου πω.
    Δικυλινδρα σ αυτα τα κυβικα εχεις και αποδοση και ροπη και οικονομια,αντιθετως σε ενα 400 κατα βαση 4κ εχεις φασαρια,δεν εχεις ροπη και δεν εχεις οικονομια.
    Τα μεγαλα οτι και να ειναι ειτε δικυλινδρα ειτε τετρακυλινδρα ειναι απολαυση,αλλα τα μικρα(300cc-500cc) δικυλινδρα ειναι η καλυτερη συνταγη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zephyr1 Προβολή μηνύματος
    Επειδη πατησα vroom στο Βασιλη,να σου πω.
    Δικυλινδρα σ αυτα τα κυβικα εχεις και αποδοση και ροπη και οικονομια,αντιθετως σε ενα 400 κατα βαση 4κ εχεις φασαρια,δεν εχεις ροπη και δεν εχεις οικονομια.
    Τα μεγαλα οτι και να ειναι ειτε δικυλινδρα ειτε τετρακυλινδρα ειναι απολαυση,αλλα τα μικρα(300cc-500cc) δικυλινδρα ειναι η καλυτερη συνταγη.
    Λάθος όλα όσα γράφεις, και μου κάνει εντύπωση που διαδίδονται ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ αυτοί οι μύθοι.

Ιδιου κυβισμού δικύλινδρο και τετρακύλινδρο, ίδιας ''πίεσης'' και το ένα και το άλλο, το δικύλινδρο δεν έχει ΚΑΜΙΑ τύχη απέναντι στο τετρακύλινδρο.

Ενα 400 τετρακύλινδρο χωρίς ιδιαίτερο ζορι, με γραμμικές ταχύτητες πιστονιών δεκαετίας...90, για πλάκα βγάζει 60 άλογα τροχό, και διακοσαρίζει σε χλμ/ω.

Ενα 400 δικύλινδρο, με σύχρονες τεχνολογίες σου λέω γω, άιντε να βγάζει 45 άλογα τροχό, και τα 200χμ/ω δεν τα φτάνει ποτέ.

Επειδή ακριβώς το τετρακύλινδρο είναι πιο δυνατό, ο κατασκευαστής το γραναζώνει ώστε να πιάνει την ταχύτητα που μπορεί να πιάσει, δεν το γραναζώνει όπως θα γρανάζωνε το δικύλινδρο. Αυτό ενδεχομένως δίνει την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι το τετρακύλινδρο ''δεν έχει ροπή'' (που είναι μια έκφραση χωρίς κανένα νόημα, μια και αφενός η ροπή είναι ένα φυσικό μέγεθος αλλά η ΔΥΝΑΜΗ σε επιταχύνει, αφετέρου συχνά τα διαγράμματα ροπής δεν επαληθεύουν τον μύθο). Στην πραγματικότητα, αν γραναζώναμε ένα τετρακύλινδρο σαν να ήταν δικύλινδρο, δλδ σαν παράδειγμα αν γρανάζωνες το 400 τετρακύλινδρο για 180 τελική όσο και το δικύλινδρο δλδ, αντίο δικύλινδρο αντίο.
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 01/10/2024 στις 22:52.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Λάθος όλα όσα γράφεις, και μου κάνει εντύπωση που διαδίδονται ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ αυτοί οι μύθοι.
    Όντως λάθος μου για τι ροπή ,αυτό που ήθελα να πω είναι ότι για καθημερινή χρήση η δύναμη που αποδίδει ο δικυλινδρος σ αυτά τα κυβικά είναι οικονομικός κ διασκεδαστικός, περισσότερα από τον τετρακύλινδρο που θα πρέπει να τον πηγαίνεις συνεχώς ψηλά.

Ιδιου κυβισμού δικύλινδρο και τετρακύλινδρο, ίδιας ''πίεσης'' και το ένα και το άλλο, το δικύλινδρο δεν έχει ΚΑΜΙΑ τύχη απέναντι στο τετρακύλινδρο.
    Για πες μου δυο τετοια.

Ενα 400 τετρακύλινδρο χωρίς ιδιαίτερο ζορι, με γραμμικές ταχύτητες πιστονιών δεκαετίας...90, για πλάκα βγάζει 60 άλογα τροχό, και διακοσαρίζει σε χλμ/ω.

Ενα 400 δικύλινδρο, με σύχρονες τεχνολογίες σου λέω γω, άιντε να βγάζει 45 άλογα τροχό, και τα 200χμ/ω δεν τα φτάνει ποτέ.
    Ειχα τοτε Fz400 και σημερα cbr500,επειδη κανω απο τοτε το ιδιο δρομολογιο καθημερινα 60-100 χλμ.και το κανω με διχρονα τετραχρονα μικρα μεγαλα απο 125cc εως 1000cc,και επειδη αυτο αφορα την ασφαλεια μου,την οικονομια μου και πανω απ ολα την ευχαριστηση μου,εγω θ ακουσω εμενα.

Επειδή ακριβώς το τετρακύλινδρο είναι πιο δυνατό, ο κατασκευαστής το γραναζώνει ώστε να πιάνει την ταχύτητα που μπορεί να πιάσει, δεν το γραναζώνει όπως θα γρανάζωνε το δικύλινδρο. Αυτό ενδεχομένως δίνει την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι το τετρακύλινδρο ''δεν έχει ροπή'' (που είναι μια έκφραση χωρίς κανένα νόημα, μια και αφενός η ροπή είναι ένα φυσικό μέγεθος αλλά η ΔΥΝΑΜΗ σε επιταχύνει, αφετέρου συχνά τα διαγράμματα ροπής δεν επαληθεύουν τον μύθο). Στην πραγματικότητα, αν γραναζώναμε ένα τετρακύλινδρο σαν να ήταν δικύλινδρο, δλδ σαν παράδειγμα αν γρανάζωνες το 400 τετρακύλινδρο για 180 τελική όσο και το δικύλινδρο δλδ, αντίο δικύλινδρο αντίο.
    εγω παλι δικυλινδρο θα επελεγα
    Τελευταία τροποποίηση από zephyr1; 02/10/2024 στις 00:15.

Παλαιό μέλος
    ειναι πιο ανετοι στην οδηγηση με χαλαρους ρυθμους οι 2κ αλλα αυτο με τη ροπη ειναι μυθος. δεν εχουν περισσοτερη απο 4κ απλα ειναι πιο δυσκολο να πεσεις σε λαθος σχεση στο κιβωτιο και να σου κρεμασει.

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    ειναι πιο ανετοι στην οδηγηση με χαλαρους ρυθμους οι 2κ

Αυτό είναι υπό αμφισβήτηση... εξαρτάται τι τύπος 2κ είναι.

Παλαιό μέλος
    Τα 2K μπορεί να έχουν ίδια η και παραπάνω ροπή σε σχέση με 4κ στα ίδια κυβικά..(σαν απόλυτο νούμερο μέγεθος ροπής) συνιθος αυτό συμβαίνει στις μεσαίες και χαμηλές rpm...

Δηλαδή αν ανοίξουν από στάση το 2k να είναι μπροστά μέχρι τα 100-150km/h.. η να φεύγει πολύ ποιο γρήγορα αν ανοίξουν με 4τες η 6τες..

Από εκεί και πάνω το 4k θα εξαφανιστεί, στα ψηλά δηλαδή,,

Γραναζωμα δεν έχει νόημα, οι κατασκευαστές βάζουν ότι πιστεύουν καλητερο,, στα 2κ βάζουν ποιο μακρύ για να εκμεταλλευτούν την παραπάνω ροπή (αφού τραβάει μακραίνω) και να καλύψουν το μειωνεκτημα τις τελικής ταχύτητας (να την αυξήσουν) για να φτάσει ποιο κοντά στα 4κ.

Στα 4κ κοντενουν το γραναζωμα για να μειώσουν το μειωνεκτημα τις μικρής ροπής στα μεσαία, για να έχει καλητερη επιτάχυνση -ροπη στα χαμηλά και να πλησιάσει αυτή των 2κ,,, επίσης ποιο γρήγορο στροφαρισμα, πάει ποιο γρήγορα στα ψηλά που εκεί δουλεύει καλά..

Για τον ίδιο λόγο κάτι δίχρονα 50αρια αγωνιστικά του 1960 με 160+km τελική και στροφαρισμα κοντά 17.000 rpm είχαν σασμάν με 16+ σχέσεις..
    Το φάσμα ροπής ήταν τόσο μικρό (500 στροφές) και ψηλά, που χρειάζονταν πολύ κοντό σασμάν με 16 σχέσεις για να μένει στην ροπή και να έχει κάποια επιτάχυνση,, σε μηχανάκια που έχουν άφθονη ροπή (cb1300) βάζουν μακρυά σασμάν, ακόμα και με 5 ταχύτητες..

Παλαιό μέλος
    https://motostatz.com/how-fast-will-...n-a-ninja-400/

Εδώ μια καλή σύγκριση 2κ, 4κ

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	lumonite.png 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	15,3 KB 
ID:	456291
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 02/10/2024 στις 08:29. Αιτία: photo attachment

270° firing order
    Εγώ βλέπω πως ένα Kawasaki Z400 έχει 37nm/8000rpm και ένα Honda 400sf μοντέλο 90ς έχει 40nm/7500 άρα δεν υπάρχει
    ροπή των 2 κυλίνδρων εκτός και αν μιλάμε για V Κινητήρα που ανεβάζει με το ζόρι μέχρι 5-6Κ rpm οπότε ναι,έχει ροπή πολύ χαμηλά και όχι
    απαραίτητα ''πολύ''.

Επίσης σε βόλτες που κάνω με φίλο με Honda 400 διαπίστωσα πως μέσα στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες ,με το δικό μου 2κ των 850κ.ε
    πρέπει να αλλάζω πολύ συχνά ταχύτητες 1-2 ενώ το 400ρακι χρουτσου χρουτσου τσουλούσε όμορφα με την ίδια σχέση στο κιβώτιο

Για περισσότερα κυβικά δεν το συζητάμε(1000+), στον 4Κ απλά ανοίγεις το γκάζι με 5η-6η χωρίς σκορτσαρίσματα ,τα racing οχήματα των 600 κ.ε είναι άλλο καπέλο,
    πολύ λογικό αν θέλεις 250+ χιλιόμετρα τελικής από ένα 600ρακι να πρέπει να ανεβάζει πολλές στροφές.
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    https://youtu.be/lARPU2KbyiM

δεν ξέρω αν μπορούν να βγούν συμπεράσματα
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Εγώ βλέπω πως ένα Kawasaki Z400 έχει 37nm/8000rpm και ένα Honda 400sf μοντέλο 90ς έχει 40nm/7500 άρα δεν υπάρχει
    ροπή των 2 κυλίνδρων εκτός και αν μιλάμε για V Κινητήρα που ανεβάζει με το ζόρι μέχρι 5-6Κ rpm οπότε ναι,έχει ροπή πολύ χαμηλά και όχι
    απαραίτητα ''πολύ''.

Επίσης σε βόλτες που κάνω με φίλο με Honda 400 διαπίστωσα πως μέσα στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες ,με το δικό μου 2κ των 850κ.ε
    πρέπει να αλλάζω πολύ συχνά ταχύτητες 1-2 ενώ το 400ρακι χρουτσου χρουτσου τσουλούσε όμορφα με την ίδια σχέση στο κιβώτιο

Για περισσότερα κυβικά δεν το συζητάμε(1000+), στον 4Κ απλά ανοίγεις το γκάζι με 5η-6η χωρίς σκορτσαρίσματα ,τα racing οχήματα των 600 κ.ε είναι άλλο καπέλο,
    πολύ λογικό αν θέλεις 250+ χιλιόμετρα τελικής από ένα 600ρακι να πρέπει να ανεβάζει πολλές στροφές.
    Έτσι κι εδώ με το δικό μου XJ6 (4κ 600). Τραβάει από χαμηλά. Βέβαια παίζω με το κιβώτιο σε χαμηλές ταχύτητες, γιατί πρώτον είμαι ακόμα νουμπάς (2 μήνες έχω το δίπλωμα) και δεύτερον ακολουθώ τη λογική της οδήγησης του αυτοκινήτου σε αυτό το θέμα. Τώρα καλά κάνω, όχι και τόσο;; Είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσω καλύτερα και να το διορθώσω (εφόσον πρέπει) τώρα που είναι νωρίς ώστε να μην αποκτήσω κακές συνήθειες.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Θυμαμαι οταν ειχα το ZXR400 H και ηταν κοντο πως τραβουσε...
    Οταν εσπασε το μοτερ και εβαλα αλλο το επαναφερα στο μαμα γραναζωμα και παλι τραβουσε μια χαρα!!
    Παροτι ειχε κοφτη στις 14500...
    Ride(s) the wind of change...

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Super Moderator
    Ένα Suzuki GSR 600 που έχει φίλος μου και το έχω οδηγήσει άπειρες φορές,αποδίδει 92 άλογα και παρότι 4Κ πουθενά δεν το λές ψόφιο ή ότι χαμηλά κρεμάει.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Έτσι κι εδώ με το δικό μου XJ6 (4κ 600). Τραβάει από χαμηλά. Βέβαια παίζω με το κιβώτιο σε χαμηλές ταχύτητες, γιατί πρώτον είμαι ακόμα νουμπάς (2 μήνες έχω το δίπλωμα) και δεύτερον ακολουθώ τη λογική της οδήγησης του αυτοκινήτου σε αυτό το θέμα. Τώρα καλά κάνω, όχι και τόσο;; Είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσω καλύτερα και να το διορθώσω (εφόσον πρέπει) τώρα που είναι νωρίς ώστε να μην αποκτήσω κακές συνήθειες.
    ΜΗΝ ακολουθείς την "λογική του αυτοκινήτου" υποτετράγωνο το ένα, υπερτετράγωνο το άλλο, δουλεύουν σε εντελώς διαφορετικές στροφές....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Άρα λες ότι με χαμηλές ταχύτητες πχ 30km/h, δε χρειάζεται αν είμαι με 4η στο κιβώτιο ντε και καλά να κατεβάσω 2α;; Μιλάμε για αστικό περιβάλλον σε κίνηση και όχι όταν πρόκειται για κάποια στροφή ξερω γω.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Άρα λες ότι με χαμηλές ταχύτητες πχ 30km/h, δε χρειάζεται αν είμαι με 4η στο κιβώτιο ντε και καλά να κατεβάσω 2α;; Μιλάμε για αστικό περιβάλλον σε κίνηση και όχι όταν πρόκειται για κάποια στροφή ξερω γω.
    Με 3η μια χαρά κινείσαι στα 30km/h, εγώ, πάντως, κινούμαι και με 4η βασικά έχει να κάνει με τις σχέσεις που έχει το εκάστοτε κιβώτιο, Σε άλλα μοτέρ είναι "απλωμένες" και σε άλλα πολύ κοντά μεταξύ τους (όπως το δικό μου), το υπάρχον γρανάζωμα, αρκετοί που έχουν το δικό μου έχουν βάλει 16αρι μπροστινό σε μια προσπάθεια να έχει λιγότερες στροφές το μοτέρ στην εθνική οδό (υπερβολή, κατ΄εμέ) επίσης και το πως "ακούς" και νιώθεις την μηχανή, όλα αυτά, θα έρθουν με τον καιρό και μαζεύοντας εμπειρίες....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Reinmeister vs all vol 2 (rossi vs stoner)
    από reinmeister στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 03/03/2012, 15:04
  3. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  4. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 13:34
  5. venzini(GR vs UK)