Μάλλον σε άλλη πόλη μένουμε όλοι, σε εμάς (Παγκράτι, Βύρωνα, Καισαριανή, κλπ σύσκατο αττικής) όλα αυτά είναι καθημερινότητα εδώ και δεκαετίες.
Πρέπει εσύ ο ίδιος ως πεζός να είσαι τρου αντβέ // τιραμόλα, για να ανταπεξέλθεις στα λογής εμπόδια που ο κάθε συμπολίτης μας, βάζει.
Θέλεις να κάνεις μετακόμιση; Άνετα, μετακινείς έναν κάδο, κλείνεις το δρόμο και όλα καλά. Στα @@ μας αν δεν υπάρχει διέξοδος να φύγεις, θα την βρεις την άκρη.
Θέλεις να παρκάρεις και δεν βρίσκεις θέση; Κανένα πρόβλημα, απλά παρκάρεις στην είσοδο του γκαράζ του άλλου! (2 φορές το είδα σε μία εβδομάδα)
Θέλετε να αδειάσετε το σπίτι σας από το σκουπιδαριό που έχετε μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια; Απλά κατεβάστε τα στην ανακύκλωση και απολαύστε το δρόμο να γίνεται πτανα - χωματερή από το γιουρούσι όλων των ευπαθών ομάδων.
και η λίστα είναι ατελείωτη.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Παντού τα ίδια γίνονται, δυστυχώς η χώρα κατοικείται απ' άκρη σ' άκρη από Νεοέλληνες...
Χτες στη δουλειά (πηγαίνω με τη μηχανή) ένας μπάρμπας πήγε και παράτησε το αυτοκίνητό του ακριβώς μπροστά από το πάρκινγκ, γιατί εκεί τον βόλευε, για να πάει να βγάλει λεφτά από το ΑΤΜ της παρακείμενης Alpha Bank. Όταν του είπα ότι εμποδίζει κι ότι είναι ώρα που γίνεται η προσέλευση των υπαλλήλων, καθόταν και με κοίταγε σα χάνος. Προχτές ο άλλος έκλεισε το πάρκινγκ την ώρα που σχολάγαμε, του είπα ότι εμποδίζει κι ότι φεύγουν όλοι και μου απαντάει "θέλω να φορτώσω μια τηλεόραση που πήρα απ τον Κωτσόβολο, σε 5 λεπτά είμαι πίσω, τι θες να κάνω δηλ, στα χέρια να την πάρω;".
Κάθονταν 10 νοματαίοι και περίμεναν τον παπάρα, να τελειώσει τη συναλλαγή του και να φορτώσει την τηλεόραση στο αμάξι.
Bonus η έξυπνη τύπισσα που πριν λίγο καιρό μπήκε σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ πάρκινγκ γιατί το βρήκε ανοιχτό, πήγε για ψώνια-δουλειές-καφέ με την ησυχία της, ο τελευταίος συνάδελφος -ως είθισται- είχε κλείσει την πόρτα και είχε βάλει λουκέτο, κι ήρθε η κυρία σινάμενη κουνάμενη κι έκανε μανούρα, ποιος την κλείδωσε, και βιαζόταν να φύγει, και απαιτούσε να παρατήσουμε τις δουλειές μας για να της ανοίξουμε την πόρτα...
Τα περισσότερα πάρκινγκ πολυκατοικιών, μονοκατοικιών,παράνομα είναι.
Η τελευταία μόδα σε νέες μικρές πολυκατοικίες,κάνουν δύο εισόδους και αφηνουν ένα κενό στο κέντρο που δε μπορεί να παρκάρει άλλος δεσμεύοντας όλη τη πρόσοψη.
Καλά μιλάμε για πολιτικούς μηχανικούς γάτες έτσι;
Μην πάτε πολύ μακριά. Ακόμα κι εδώ, που δεν είναι Αθήνα και μπορείς να παρκάρεις πρακτικά παντού (αν είσαι κάτοικος), τα ζώα βρίσκουν τρόπο. Χτες πήγα να πάρω τον γιο μου από τον παιδικό σταθμό. Ακριβώς μπροστά στην είσοδό του έχει - προφανώς - διάβαση πεζών. Άπλετος χώρος για παρκάρισμα παντού. Ωστόσο η μανούλα του φέισμπουκ πάρκαρε ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στη διάβαση, με το αυτοκίνητο να πιάνει ΟΛΟ το μήκος της. Και, φυσικά, αναγκαστήκαμε να κάνουμε ελιγμούς με το 3χρονο παιδάκι για να φτάσουμε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Η κυρία πήρε το παιδάκι της, διέσχισε τα 3/4 της διάβασης που ήταν διαθέσιμα, και μπήκε στο αμαξάκι της σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ήμουν μεταξύ ροχάλας και παναγίας, αλλά ήταν ο γιος μου μπροστά και δε θέλω να γίνει σαν τους μαλάκες που μεγαλώνουν αυτά τα ζώα.
Life begins at 45°.
Πινακίδα: μην σταματάτε πάνω στην διάβαση.
Το λέω γιατί έχω ελπίδες για αυτά τα μέρη.
Είχα πάθει πολιτισμικό σοκ την πρώτη φορά που πήγα οδικώς στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς εμένα στο κέντρο και κάθε πρωί έβρισκα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα δίπλα μου, κανονικά με χαρτάκι στο παρμπρίζ. Για να μην πω ότι και τις δύο φορές που πήγα στην συμπρωτεύουσα βρήκα τα αυτοκίνητα, ευτυχώς της δουλειάς, σπασμένα, είτε από κάποιος που με έσπρωξε για να παρκάρει είτε επειδή βαρέθηκε να πάει στην μέση του δρόμου και έξυσα την μια πλευρά των παρκαρισμενων.
Καλά για διαβάσεις και ράμπες δεν το συζητάω καν. Τσάμπα σάλιο.
Διαφωνω μονο στην μετακομιση γιατι και αδεια απο την αστυνομια αν παρεις, με καδο σου λενε να κλεισεις τον δρομοΑλλα τουλαχιστον αυτο δεν γινεται καθε μερα, συνηθως ειναι Κυριακη, οποτε η ενοχληση και μικρη ειναι και κραταει 2-3 ωρες. Εκτος αν μενεις στην πολυκατοικια που γινεται η μετακομιση
Να προσθεσω ομως στα παραπανω, τους βλακες που αδειαζουν αποθηκες, κατεβαζουν οτιδηποτε αχρηστο, τις ημερες που εχει απεργια!
Τους αλλους που σιχαινονται να πατησουν το πεταλ του καδου και αφηνουν τα σκουπιδια εκτος, χαρα οι γατες
Αλλα εδω σε μια πολυκατοικια ζουμε και βλεπεις κατοικους της να εχουν κανει τις σκαλες κηπους με γλαστρες, να εχουν βγαλει παπουτσοθηκες εκτος σπιτιου, αλλα πραγματα που δεν επιτρεπουν να ανοιξει η πορτα του ασανσερ καλα και ενοχλουνται που τους κανεις παρατηρηση. Αν κανει κανα σεισμο, παρει καμια φωτια ομως οι μισοι θα τσακιστουν στα εμποδια που βαζουν
Α ναι... αγαπητό κεντράκι. Την επόμενη φόρα προτείνω και μια βόλτα κεντροανατολικά.
Μένω ανάληψη και δουλεύω περιοχή Τιτάν (καμια 15+ χλμ) και προτιμώ να κάνω την διαδρομή με μέσα παρά να πάρω το αμάξι γιατί ξέρω οτί όσο και να αργήσω με τα μέσα πάλι πιο γρήγορα θα φτάσω από άμα μπω στην διαδικασία εύρεσης πάρκινγκ γυρνώντας.
ΠΧοιότητα ζωής που λέμε.
ΑΑΑΑ και να προσθέσω όταν είχα μπει σε διαδικασία αναζήτησης κλειστού πάρκινγκ, πέρα του τα περισσότερα είναι γεμάτα και έχουν καμια 20αριά οχήματα σε ουρά αναμονής (οβερ χρόνος δλδ), η μόνη θέση που είχα βρει ήταν σε έναν παλίκαρο σε βενζινάδικο που έχει και υπόγειο (γεμάτο) αλλά ήταν διατεθειμένος να μου παραχωρήσει ένα τμήμα πεζοδρμίου έναντι των 200ευρωπουλων![]()
V2 Mόνον
εξαρτάτε απο την εμπειρία σου απο την μόνιμη σου κατοικία..
Όμως για αυτό που περιγράφεις έχουν ευθύνη οι ιθύνοντες που δε σε ενημέρωσαν, αλλα και εσύ που δε ρώτησες
Δεν μπορείς να παρκάρεις στο ιστορικό κέντρο έχει ελάχιστες θέσεις και αυτές ανήκουν στους μονίμους κατοίκους του κέντρου. Αν πάρκαρες σε θέση μονίμου έχει πρόστιμο και σήκωμα του αυτοκίνητου
Εμείς οι εκτός κέντρου όταν παμε με κουτί παρκάρουμε σε πάρκινκ ή αν βρουμε σε ελεγχόμενη στάθμευση($), διαφορετικά θα πρέπει να το αφήσουμε εκτός κέντρου σε παράπλευρες οδούς
εκτός της κόκκινης γραμμής
![]()
you rise you fall you're down then you rise again