"Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε ο γνωστός ταξιδιώτης μοτοσυκλέτας και συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κωνσταντίνος Μητσάκης στο Πακιστάν, όπου οι τελωνιακοί κατέσχεσαν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ταξίδευε στη διαδρομή του QJ TRANS ASIA 2024, πληροφορώντας τον πως το έγγραφο Carnet De Passages en Douane για τη μοτοσυκλέτα του Κ. Μητσάκη που εξέδωσε η ΕΛΠΑ ήταν πλαστό (μη έγκυρο)! Σημειώστε πως το CDP αποτελεί τελωνειακό έγγραφο που ταυτοποιεί το όχημα του ταξιδιώτη σε έναν σημαντικό αριθμό χωρών στον κόσμο, με τη FIA να είναι υπεύθυνη για αυτό."
Λέει ο ίδιος:
"Το Carnet De Passages που είχα εκδώσει από την ΕΛΠΑ, έχοντας καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση, ήταν πλαστό (μη έγκυρο) σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί στο συνοριακό τελωνείο από την FIA.
Εδώ και 4 χρόνια η ΕΛΠΑ δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA (Federation Internationale de I’ Automobile) και κατά συνέπεια δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet!
Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την μοτοσυκλέτα κι εγώ κατέλυσα σ’ ένα κοντινό ξενοδοχείο, απ’ όπου ξεκίνησα έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με Ελλάδα και με τις Ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Πακιστάν. Κατόπιν έντονων πιέσεών μου, η ΕΛΠΑ απέστειλε ένα γελοίο e-mail στο τελωνείο, τ’ οποίο δεν έγινε αποδεκτό λόγω ψευδών και ανακριβειών.
Μια βδομάδα αργότερα παρέλαβα ένα καινούριο Carnet από την ADAC Γερμανίας. Κι αφού αποδεσμεύθηκε η μοτοσυκλέτα και μου επιστράφηκε, συνεχίζω πλέον την διαδρομή του QJ TRANS ASIA προς τα αφγανικά σύνορα και κατόπιν για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας..."