Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 34

Θέμα: Κατάσχεση μοτοσυκλέτας λόγω μη έγκυρου εγγράφου της ΕΛΠΑ

Dog Days Are Over Το avatar του/της giorgosb
    Moderator

Κατάσχεση μοτοσυκλέτας λόγω μη έγκυρου εγγράφου της ΕΛΠΑ

"Μια απίστευτη ταλαιπωρία βίωσε ο γνωστός ταξιδιώτης μοτοσυκλέτας και συνεργάτης του ΜΟΤΟ, Κωνσταντίνος Μητσάκης στο Πακιστάν, όπου οι τελωνιακοί κατέσχεσαν τη μοτοσυκλέτα με την οποία ταξίδευε στη διαδρομή του QJ TRANS ASIA 2024, πληροφορώντας τον πως το έγγραφο Carnet De Passages en Douane για τη μοτοσυκλέτα του Κ. Μητσάκη που εξέδωσε η ΕΛΠΑ ήταν πλαστό (μη έγκυρο)! Σημειώστε πως το CDP αποτελεί τελωνειακό έγγραφο που ταυτοποιεί το όχημα του ταξιδιώτη σε έναν σημαντικό αριθμό χωρών στον κόσμο, με τη FIA να είναι υπεύθυνη για αυτό."

Λέει ο ίδιος:

"Το Carnet De Passages που είχα εκδώσει από την ΕΛΠΑ, έχοντας καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ ως εγγύηση, ήταν πλαστό (μη έγκυρο) σύμφωνα με το e-mail που είχε σταλεί στο συνοριακό τελωνείο από την FIA.

Εδώ και 4 χρόνια η ΕΛΠΑ δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA (Federation Internationale de I’ Automobile) και κατά συνέπεια δεν έχει την δικαιοδοσία να εκδίδει Carnet!

Οι τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την μοτοσυκλέτα κι εγώ κατέλυσα σ’ ένα κοντινό ξενοδοχείο, απ’ όπου ξεκίνησα έναν μαραθώνιο επικοινωνιών με Ελλάδα και με τις Ελληνικές διπλωματικές Αρχές στο Πακιστάν. Κατόπιν έντονων πιέσεών μου, η ΕΛΠΑ απέστειλε ένα γελοίο e-mail στο τελωνείο, τ’ οποίο δεν έγινε αποδεκτό λόγω ψευδών και ανακριβειών.

Μια βδομάδα αργότερα παρέλαβα ένα καινούριο Carnet από την ADAC Γερμανίας. Κι αφού αποδεσμεύθηκε η μοτοσυκλέτα και μου επιστράφηκε, συνεχίζω πλέον την διαδρομή του QJ TRANS ASIA προς τα αφγανικά σύνορα και κατόπιν για την περιοχή της Κεντρικής Ασίας..."
    Πικρή μπύρα, γλυκιά ζωή..

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Καλά....υπάρχει ακόμα η ΕΛΠΑ;;;;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    φοβαμαι μην υπαρχει ακομα ο Ικαρος!!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Καλά....υπάρχει ακόμα η ΕΛΠΑ;;;;
    Πριν τρία χρόνια είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα για Αμερική με 90 ευρώ και ίσχυε κανονικότατα, για τώρα δεν ξέρω...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Πριν τρία χρόνια είχα βγάλει διεθνές δίπλωμα για Αμερική με 90 ευρώ και ίσχυε κανονικότατα, για τώρα δεν ξέρω...
    .......εισαι σίγουρος ότι ίσχυε; :P

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    .......εισαι σίγουρος ότι ίσχυε; :P
    Στο Αμέρικα το διαπιστώνεις άμεσα

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Όλοι μαζί παιδιά: ένα μπουρδέ... ένα μπουρδέ...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Στην μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους δεν με εκπλήσσει τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ λέμε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Αυτό τώρα δεν ειναι αφορμή για καταγγελία; Ανακατευτηκαν προξενεία για μια τόσο εξωφθαλμη απάτη και στο τέλος όλα καλά; Ο τύπος έσκασε 3 χιλιάρικα και το συμπέρασμα είναι μόνο παιδιά μην βγαζετε το συγκεκριμένο έγγραφο στην ΕΛΠΑ;

Μου κάνει εντύπωση πάντως που αποκαλεί το έγγραφο πλαστό δύο φορές, αν είναι όντως πλαστό πώς έφτασε μέχρι το Πακιστάν;

Προφανώς τα ταξίδια αυτά είναι η δουλειά του ανθρώπου και δεν τον αμφισβητώ αλλά ένα πλαστό έγγραφο είναι πλαστό παντού άρα το μη έγκυρο που γράφει είναι και το πιο ακριβές για μένα.

Βάζω και το δικό μου διεθνές δίπλωμα που προανέφερα και έχει πιστοποίηση της FIA, το άσπρο χαρτάκι, και στη μέση ένα βιβλιαράκι σε διάφορες γλώσσες χωρών στις οποίες είναι έγκυρο:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1OIVaef - Imgur1.jpg 
Προβολές:	213 
Μέγεθος:	101,6 KB 
ID:	454597

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	nRZVCu0 - Imgur1.jpg 
Προβολές:	212 
Μέγεθος:	101,2 KB 
ID:	454598

Μάλλον στις προηγούμενες χώρες που πέρασε δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν το έγγραφο επισταμένως αν και πάλι κάτι τέτοιο θα μου έκανε εντύπωση γιατί το καρνέ είναι ουσιαστικά το διαβατήριο της μοτοσικλέτας...

Edit: Χάρη ευχαριστώ για την επισήμανση, ελπίζω να είναι εντάξει τώρα
    Τελευταία τροποποίηση από Tsber; 19/07/2024 στις 11:48. Αιτία: Αφαίρεση διπλώματος

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Να βάλω ένα υποθετικό σενάριο για να το φέρω λίγο πιο κοντά;
    Όπου αυτός ο τύπος ο Μητσάκης του μοτο, βάλτε ο Γιάννης,ο Κώστας,ο Μάκης από τα κάτω Σεκλανα.
    Έχει κάνει λοιπόν ο ταξιδιώτης τα κουμάντα του, κάνοντας για χρόνια το σκατό του παξιμάδι, προκειμένου να εκπληρώσει αυτό το ταξίδι ζωής. Πάει,κάνει ότι διαδικασία πρέπει, βγάζει ότι έγγραφο χρειάζεται να βγάλει και με τα βασάνων και κόπων ξεκινάει! Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση βλέπει τις χώρες της Ανατολής να περνάνε στην όψη του καθρέφτη του και σκέφτεται πόσο τυχερός και ταυτόχρονα ευτυχισμένος νιώθει.
    Μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν, για να ανακαλύψει αίφνης ότι το κύριο έγγραφο του μετά το διαβατήριο, για το οποίο μάλιστα έσκασε και ένα πολύ δύσκολα μαζομενο τριμπαλο, είναι πλαστό/άκυρο λόγω επειδή ΕΛΠΑ!!!
    Ο φίλος μας όμως,δεν έχει τη δυνατότητα όπως ο κ.Μητσακης (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο,δεν έχω τρόπο να γνωρίζω την οικονομική του επιφάνεια,εικασία κάνω) της ιστορίας, να προχωρήσει και σε 2η κατάθεση τριμπαλου σε άλλο φορέα προς απόκτηση του σωστού εγγράφου.

Και το ταξίδι του κόβεται απότομα,με αυτόν τον τρόπο!εκεί,στο "τριτοκοσμικό" Πακιστάν,μένει με το πουλί στο χέρι επειδή κάποιοι... καταλαβαίνετε με τι λόγια αγάπης θέλω να τους περιγράψω οπότε το προσπερνάω, κάνουν απατεωνιες με την πλάτη του κράτους μας (το κράτος φυσικά το γράφω για να ευθυμησουμε).
    Παιδιά δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα αυτά θα με κάνανε τρομοκράτη, όπως θα χαρακτηριζομουν από τα Μέσα αφού τελείωνε η επίσκεψη μου εκεί. Στάχτη & Burberry μόνο θα άφηνα πίσω μου.
    Ασύλληπτο!
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Μέλος
    Απόλυτα λογική η αντίδραση σου.
    Είμαι περίεργος αν ο Μητσάκης, αφού λύθηκε το πρόβλημα αν θα στραφεί δικαστικά κατά της ΕΛΠΑ. Ελπίζω πως ναι.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Taz Προβολή μηνύματος
    Απόλυτα λογική η αντίδραση σου.
    Είμαι περίεργος αν ο Μητσάκης, αφού λύθηκε το πρόβλημα αν θα στραφεί δικαστικά κατά της ΕΛΠΑ. Ελπίζω πως ναι.
    Κανονικά θα πρέπει να το κάνει. Κι αν όχι ο ίδιος, το motomag

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    NEW FEAR UNLOCKED!!!!!
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    NEW FEAR UNLOCKED!!!!!
    Για το Πακιστάν ή για την ΕΛΠΑ πάει αυτό?

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2008, 10:20
  2. Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 29/05/2007, 22:36
  3. Εξώδικο της ΕΛΠΑ στη ΜΟΤΟΕ....
    από Nostra στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/02/2007, 15:48
  4. Η ισορροπια της μοτοσυκλετας.
    από anco στο forum Οδήγηση: Tips & tricks