Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: Τροχαίο και δεν παραδέχεται υπαιτιότητα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    PortisHead μην μου πετάς την μπάλα στην εξέδρα.

Μίλησα στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ περίπτωση που εσύ έφερες ως παράδειγμα, δεν μίλησα γενικά και άοριστα για τα άλλα μέλη που αποζημιώθηκαν στο 100% της αξίας του οχήματος τους.

Πες ένα μπόρει να μην μου τα είπε καλά και άστο να κυλήσει στην κατηφόρα

Η λογική της αποζημίωσης είναι αποκατάσταση της ζημιάς σου στο παρόν τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Όσον αφορά την επισκευή ή όχι , αν μιλάμε για καινούριο όχημα ΠΡΟΦΑΝΩΣ γίνεται αντικατάσταση όχι επιδιόρθωση.

Αλλά επειδή στην Ελλάδα googlarw κάτι και σημαίνει ότι το ξέρω , τρώτε την παπάτζα της κάθε ασφαλιστικής/ασφαλιστή/φίλος που γνωρίζει από αυτά και μετά ψάχνετε να βρείτε τι έγινε ...
    Δεν εχω κανενα λογω να σε αμφισβητησω.
    Μαλιστα εψαξα και καποια αρθρα συναδελφων σου, που εχουν δημοσιοποιησει πεπραγμενα και ισχυει αυτο που λες.
    Η αποζημίωση σε τροχαίο ατύχημα με ολική καταστροφή αυτοκινήτου ισούται με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου πριν το ατύχημα αφαιρουμένων των σώστρων.

Η ιδιαιτερότητα στην περιπτωση που ανεφερα ειναι οτι δεν μετρησε το οτι το οχημα ηταν ολοκαινουργιο, αλλα απο τη στγμη που πατησε στο δρομο θεωρειτω μεταχειρισμενο και η αξια του βγηκε πολυ χαμηλοτερη (car.gr, εκπτωση, μεταχειρισμένο).Το μονο σιγουρο ειναι και δεν ειναι παπατζα ειναι οτι εδωσε 20.000 ευρω και πηρε 13.000 ως αποζημιωση.
    Να αναφερω εδω, οτι το εδωσε τελικα σε ενα φανοποιειο (παρολο που ειχε βγει ολικη) και ζητησε και τα 2 κλειδια ο "μαστορας" (προφανως για να το ξαναβγαλει σε κυκλοφορια).
    Αν αυτο μετραει για "σωστρα"... και δικαιολογει την διαφορα στην αποζημιωση ???

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Δεν εχω κανενα λογω να σε αμφισβητησω.
    Μαλιστα εψαξα και καποια αρθρα συναδελφων σου, που εχουν δημοσιοποιησει πεπραγμενα και ισχυει αυτο που λες.
    Η αποζημίωση σε τροχαίο ατύχημα με ολική καταστροφή αυτοκινήτου ισούται με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου πριν το ατύχημα αφαιρουμένων των σώστρων.

Η ιδιαιτερότητα στην περιπτωση που ανεφερα ειναι οτι δεν μετρησε το οτι το οχημα ηταν ολοκαινουργιο, αλλα απο τη στγμη που πατησε στο δρομο θεωρειτω μεταχειρισμενο και η αξια του βγηκε πολυ χαμηλοτερη (car.gr, εκπτωση, μεταχειρισμένο).Το μονο σιγουρο ειναι και δεν ειναι παπατζα ειναι οτι εδωσε 20.000 ευρω και πηρε 13.000 ως αποζημιωση.
    Να αναφερω εδω, οτι το εδωσε τελικα σε ενα φανοποιειο (παρολο που ειχε βγει ολικη) και ζητησε και τα 2 κλειδια ο "μαστορας" (προφανως για να το ξαναβγαλει σε κυκλοφορια).
    Αν αυτο μετραει για "σωστρα"... και δικαιολογει την διαφορα στην αποζημιωση ???
    Οχι δεν μετράει έτσι. Έκανε ανοησία ο δικηγόρος κατά 99% και το πήγε ως μεταχειρισμένο ή δεν στοιχειοθέτησε την κατάσταση του. Και οι δικαστές άνθρωποι της πιάτσας είναι αν τους το δικαιολογήσεις σωστά θα στο δώσουν το κονδύλι , δεν ήρθαν από τον Άρη.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Καταλαβαίνω τη σκοπιά του δικηγόρου. Δεν την αμφισβητώ.
    Και καταλαβαίνω και οτι "δικλίδα ασφαλείας είναι το δικαστήριο", όμως πρακτικά με αυτά που λέμε παραπάνω αυτή η δικλίδα ασφαλείας έχει "σπάσει"
    Αν στην πράξη με ζημιές 700 ευρώ "δεν αξίζει" να γίνει αγωγή/μήνυση (συμπάθα με, όντως δεν ξέρω την διαφορά μεταξύ αγωγής και μήνυσης), αλλά "αξίζει" με ζημιές 1500 ευρώ, τότε το δικαστήριο μόνο δικλίδα ασφαλείας δεν είναι.
    Δηλαδή αντί για "ευτυχώς που δεν βρήκε το φανάρι" θα φτάσουμε να λέμε "όχι ρε γμτ, μόνο το φτερό βρήκε ο άχρηστος"

Αυτό που θέλω να πω και ρωτάω, είναι πως στο δι@ολο εξασφαλίζομαι εγώ ο νομοταγής πολίτης απέναντι σε κάποιο άλλο κακοπροαίρετο οδηγό ώστε να μην βγω χαμένος είτε υλικά, είτε ηθικά, είτε οικονομικά;
    Στο παραδειγμα που εδωσες, η ασφαλιστικη αυτου που παραβιασε το STOP θα το δει και θα τον υποχρεωσει να κανει θετικη δηλωση. Μπορει ακομα να πληρωσει απο μονη της γιατι ξερει οτι ΑΝ παει στο δικαστηριο θα χασει και θα χασει και τα δικαστικα εξοδα του αλλου, συν τοκους κλπ. Οποτε αντι για 700€ ενα φτερο και βαψιμο θα πληρωσει τα διπλα.

Το προβλημα ομως δεν βρισκεται στις περιπτωσεις που ειναι ξεκαθαρες, αλλα εκει που υπαρχουν διαφορετικες ερμηνειες

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    τιιιιι ακριβώς είναι οι δικαστές;;;
    παναθεμα σε θα με πνίξεις
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    τιιιιι ακριβώς είναι οι δικαστές;;;
    παναθεμα σε θα με πνίξεις
    Ρε Γαύρε , μόνο οι σκύλοι βλέπουν ασπρόμαυρα και αυτό αποδείχθηκε ψέμα..

Αλλά ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω
    The Dirty Harry

μάλλον είσαι πολύ μέσα στο έργο για να δεις απ'έξω του.
    επιγραμματικά και θα το κλείσω κι εγώ για να μην ανοίγουμε δλειες, άνθρωπος όπου μέχρι τουλάχιστον τα 40 του δε σηκώνει κεφάλι από το βιβλίο και το εννοώ στο ακέραιο το δε σηκώνει κεφάλι, για να φτάσει να πιάνει καρέκλα αυτού "πάνω", τι σύνδεση μπορεί να έχει με την "πιάτσα"???
    ρητορικά ρωτάω. Ξέρω τι.
    Δεν βάζω καν στην εξίσωση χαρακτήρα, υπόβαθρο, πεποιθήσεις, αλληλεξάρτηση με τους των παραπάνω κλαδιών,κλπ κλπ.

Moderator
    επιγραμματικά και θα το κλείσω κι εγώ για να μην ανοίγουμε δλειες, άνθρωπος όπου μέχρι τουλάχιστον τα 40 του δε σηκώνει κεφάλι από το βιβλίο και το εννοώ στο ακέραιο το δε σηκώνει κεφάλι, για να φτάσει να πιάνει καρέκλα αυτού "πάνω", τι σύνδεση μπορεί να έχει με την "πιάτσα"???
    ρητορικά ρωτάω. Ξέρω τι.
    Δεν βάζω καν στην εξίσωση χαρακτήρα, υπόβαθρο, πεποιθήσεις, αλληλεξάρτηση με τους των παραπάνω κλαδιών,κλπ κλπ.
    Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας , η δουλειά απλά σου υπερτονίζει τα χαρακτηριστικά σου δεν τα παράγει. ΟΠΟΙΑ δουλειά.

Και εμείς μέσα στα βιβλία είμαστε , αλλά κάτι πατήματα σε BMWδακιδες τα κάνουμε κύριε. (Ρώτα με για αυτό σε μία Δευτέρα)

Υ.γ. ρωτάς δικηγόρο να σου πει άποψη για δικαστές και νομίζεις ότι έχω καλή? Απλά δεν μαρέσουν οι νιχιλιστικές απόψεις, μου κλωτσάνε .
    The Dirty Harry

άμα κλωτσαει,άσε και ξαναπατα,θα τη μπαρει

Moderator
    άμα κλωτσαει,άσε και ξαναπατα,θα τη μπαρει
    Αυτό εύκολα γίνεται Σλογκαν για διαφήμιση Ντουκάτι.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    ρητορικά ρωτάω. Ξέρω τι.
    Δεν υπάρχει μόνο άσπρο η μαύρο, αλλά αποχρώσεις του γκρίζου.Αυτο ισχύει και για τους δικαστικούς.Η ενασχόληση με την επιστήμη,δεν αποκλείει την ενασχόληση με τα καθημερινά, ούτε αποκλείει την πληροφόρηση απ' αυτά.Αλλωστε υπάρχουν και οι βαθμίδες στο δικαστικό λειτούργημα,που ξεκινούν από "πρωτοδίκη" εκεί γύρω στα 26-28.Δεν γίνονται όλοι πρόεδροι του Αρείου πάγου,η του συμβουλίου της επικρατείας αμέσως.Επισης δεν είναι αναγκαίο πλέον να είσαι "ο μάγκας με το τρίκυκλο (Σταύρος Παράβας) ,η τα παλιόπαιδα τα ατίθασα" για να ξέρεις την πιάτσα και το πεζοδρόμιο.Επισης οι δικαστικοί όπως όλοι οι κλάδοι έχουν τους σωστούς (τίμιους) και τους μη σωστούς (διεφθαρμένους).Οι περισσότεροι δικαστές ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην πιάτσα,το αν θα κάνουν μια "καλοδικία" η "κακοδικία" εξαρτάται από πολλούς παράγοντες,ένας εκ των οποίων είναι και η ηθική τους.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Μιας και δεν το'βαλε κανενας...
    από SaraMaritis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2004, 09:38
  2. Αν και δεν είναι αστείο....
    από powerphot στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2004, 10:23
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2004, 16:23