Καλησπέρα από εμένα,
Σήμερα πήγα για το test ride
Έχω ένα καλό νέο, ένα κακό νέο και μια πληροφορία
Ας ξεκινήσω με την πληροφορία
Ρώτησα για την δυνατότητα ταξινόμησης μηχανής euro 5 από 01/01/2025 και μου είπαν ότι για συγκεκριμένα τεμάχια μπορούν ως μια άτυπη παράταση.
Τώρα το κακό νέο είναι ότι δεν είχαν έτοιμο το 900αρι για να το κάνω test ride (καλό για εμένα γιατί δεν είναι να μπαίνω σε μπελάδες και πραγματικά δεν το χρειάζομαι)
Το καλό είναι ότι οδήγησα το sr4 και όλα είναι σε υπερθετικό βαθμό θετικά, εκτός από την ροπή του που θα ήθελα λίγη ακόμη (πχ 10 άλογα παραπάνω)
Αυτό ίσως λόγω συνήθειας πλέον από τα 6 κιλά ροπής του cf που έχω.
Μου πήρε μόνο πεντακόσια μέτρα να συνηθίσω την αίσθηση καθώς είχα να οδηγήσω σκούτερ ενάμιση χρόνο.
Η διαδρομή ήταν εθνική έως λίγο πάνω από τη βαρυπομπη στο βουνό και μέχρι τα 120 ήταν ακλόνητο παρά τον πολύ αέρα που έχει.
Φρένα υποδειγματικά και ειδικά το πίσω δαγκώνει πολύ, ζύγισμα πολύ καλό και δεν δείχνει τα κιλά του καθόλου (στο πίσω σταντ ανεβαίνει με το ένα χέρι) ενώ είναι πολύ ευέλικτο παρά τον όγκο του. Η προστασία από αέρα υποδειγματική.
Το κερασάκι στην τούρτα, φυσικά η άνεση της σέλας και των αναρτήσεων.
Στα 1,87 και 105 κιλών που είμαι, δεν κοπάνησε πουθενά και πόσο μάλλον σε κάτι εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου.
Κοινώς έχω μπριζωθει πολύ και θα δώσω λίγο χρόνο να ωριμάσει η αίσθηση, μπας και δεν υπερισχύσει η λογική αλλά το συναίσθημα και παραμείνω σε μηχανή (χαχα) αλλά το cf έχει μπει δειλά σε αγγελία πώλησης.
Θέλω να οδηγήσω και το 650dsx συναδέλφου καθώς είναι η μεσοβεζικη λύση ανάμεσα στο σκούτερ και στο δικό μου γυμνό (θα έχω κάλυψη που θέλω και δεν θα μου λείψει η ροπή καθώς έχει τα ίδια με το clx μου)
Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει topic για το sr4 και καταχραζομαστε αυτό του dsx900, οπότε δεν ξέρω εάν πρέπει να μεταφερθούν όλα αυτά σε ένα νέο